1. Home
  2. Community
  3. helenac
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Zo af en toe heb ik echt trek in een beetje pittige maaltijd. Omdat ik weinig tijd had zocht ik naar een snel recept. Iets dergelijks vond ik op internet. Ingrediënten wat aangepast  en ook de bereidingswijze. Zo klaargemaakt vonden we dit een heerlijke (Surinaamse) maaltijd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Surinaams

Fond is natuurlijk te koop in potten. Maar het is natuurlijk veel leuker en vaak ook lekkerder om een fond zelf te maken. Het kost niet veel tijd om de fond voor te bereiden, maar de kooktijd is wel langer. Het resultaat is er dan ook naar. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Een stevige erwtensoep is erg handig om te serveren wanneer er makkelijk gegeten moet worden en er meerdere mensen aanschuiven. Erwtensoep wordt er alleen maar lekkerder op wanneer hij een dag van te voren wordt gemaakt. Ideaal dus als morgen iedereen wat stevigs in de maag wil hebben en snel door wil naar de pakjes....... En vers gemaakte erwtensoep is ook echt lekerder dan een blik. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Satésaus, of pindasaus, een hele simpele saus om te maken, maar heerlijk bij veel gerechten. Het prettige aan satésaus is dat het bijna niet kan mislukken. Het belangrijkste is om de juiste basisingrediënten toe te voegen, verder is het voornamelijk een kwestie van smaak. Ikzelf vind het prettig als er veel smaken terug komen: zoet, zuur, zout en pittig. Hou je van pittig? Dan voer je de hoeveelheid sambal op. Een zoetekauw? Een schepje suiker doet wonderen. En vind je hem een beetje flauw? Wat zout kan dit makkelijk oplossen. Is de saus iets te zoet en plat van smaak? Voeg dan nog een scheutje azijn of tamarindepasta toe voor een goede saus. Het perfecte recept bestaat simpelweg niet, omdat iedereen een andere smaak heeft en van een meer zoete, pittige of romige saus houdt. Daarom is dit recept zo ingestoken dat je vanuit het basisrecept kan variëren. Probeer het uit en ontdek wat jij het lekkerste vindt! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indonesisch

Heerlijk buffet met verschillende gevulde pannenkoeken........ …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Biologisch

Eigen familierecept voor een heerlijk satesaus. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Leuke manier om je oude restjes nasi of bami te verwerken. …  Lees verder »

Hete kip met komkommersalade …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Zie recept. …  Lees verder »

Top