1. Home
  2. Community
  3. harmony
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Maak het zo scherp als je zelf lekker vindt. Deze saus is voor 2x. De helft kun je invriezen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Pittige curry, met veel verse koriander …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Thais

Oorspronkelijk wordt het gemaakt met bloem etc, voor het gemak gebruik ik bladerdeeg …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Pittig en romig tegelijk …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Recept gekregen van restaurant Ankara …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Turks

1 grote pompoen, 2 uien gesnipperd, verse knoflook naar smaak in schijfjes, 1 winterwortel, stukje verse gember van ca 4 cm, 2 groentebouillonblokjes, 1 lombok heel fijn gesneden, 1 eetlepel rode currypasta, bosje verse koriander, wat massala of kerrie, beetje zonnebloemolie of olijfolie om in te fruiten …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Zoetzure uien …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Voor de tomatensaus: 500 gram rundergehakt 2 uien fijngesnipperd 1 teen knoflook veel oregano pakje gezeefde tomaten 1/2 kopje melk 1 groentebouillonblokje voor de bechamelsaus: gelijke hoeveelheden roomboter en bloem melk zout nootmuskaat en peper vers geraspte parmezaanse kaas naar smaak. voor de lasagnevellen: 3 eieren 300 bloem van griesmeel, de duro kwaliteit (bij de Jumbo te koop) snufje zout …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Chinese loempia's met een Vietnamees velletje …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Dit gerecht kan ook gemaakt worden met lamsvlees of kalfsvlees …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Zelf ben ik gek op de combinatie dille en garnalen. De pasta die ik heb gebruikt was een fijne soort handgemaakte harde pasta. Combinatie kastanje champignons, courgette en garnalen was heerlijk. Ik heb grote garnalen gebruikt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Het originele recept. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Heerlijke salade met dadels, avocado, geitekaas en gerookte spekjes …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

"Tarte aux tomates". Dit is mijn allerliefste en meest klaargemaakte recept, gemakkelijk, snel klaar, ziet er heel wat uit en is superlekker. Het recept ervan heb ik afgetroggeld en uiteindelijk, na ons derde bezoek, losgekregen van Guylaine D'Hiver (bijna een naamgenoot) sympathieke gastvrouw van een "Chambre d'Hotes" in het kleine dorpje Ourdeaux in het Zuid-Oosten van de Creuse, een paradijs voor hengelaars en natuurliefhebbers. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Dit recept voor platte, ronde Turkse pannenkoeken is van mijn schoonmoeder. Je kunt de gozleme met van alles en nog wat vullen (zie suggesties). …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

100 gram champignons 3 lente-uitjes 15 gram boter 1 eetlepel verse of 1 theelepel gedroogde tijm zout versgemalen peper 75 gram gerookte kipfilet 2 eieren 1/8 liter slagroom 75 gram geraspte belegen Goudse kaas 6 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid olie voor het invetten …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Voor de saus: 100 g rode bessengelei (potje) 1/2 dl rode port 2 el sinaasappelsap 1 el citroensap 11/2 tl scherpe mosterd zout, versgemalen peper 1/2 el gembersiroop Voor de taartjes: 50 g gemengde gedroogde paddestoelen 1 dl droge witte wijn 1 dl groentebouillon (van 1/4 tablet) 1 ui, fijngesneden 2 el olijfolie 2 teentjes knoflook, geperst 200 g selderijknol, in kleine blokjes 4 tl tijm, fijngesneden 6 gedroogde tomaten in olie, uitgelekt, in dunne reepjes 1 bekertje cr?me fra?che ? 1 1/4 dl 1 blikje gekoeld roombotercroissantdeeg (Danerolles) 2 el bieslook, fijngesneden  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Voor 35 - 40 gehaktballetjes met saus …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands
Top