1. Home
  2. Community
  3. happyfamily
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Heb ik gekregen van een chinees restaurant.is heel lekker deze zelfgemaakte babi pangang. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Omdat dit gerecht vaak met flensjes, lente-uitjes, komkommer en eenden- of pruimensaus geserveerd wordt, denkt men abuisievelijk dat het Pekingeend is. Dit recept kent echter een totaal andere bereidingswijze. Het resultaat is net zo knapperig, maar het uitgesproken aroma is echt volkomen anders. Dunne flensjes zijn kant-en-klaar bij een goed gesoorteerde oosterse toko te koop. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Pekingeend heb ik gegeten bij het bekendste restaurant van peking QUANJUDE ROAST DUCK. Het bestaat sind 1870 en is nog steeds van dezelfde familie …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chinees

Dit is een heerlijke taart voor de mokka liefhebbers. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Dit is het cake voor een taart ! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Vulling: 5 eetlepels suiker 100 gr. kokosrasp. Beslag: 2 dl. kokosmelk 6 druppels rode kleurstof 2 eieren 150 gr. bloem snufje zout boter. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Surinaams

Dit is een wortelsalade waarvan de worteltjes eerst moeten worden gekookt, fijngeprakt en gekruid. Door het toevoegen van "harissa" (Tunesische sambal) is dit een lekker pittig bijgerecht.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch

Heerlijke stoofpot met vlees en groenten. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

N Soet Poedding vir die lekkerbek uit Suid-Afrika:  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Afrikaans

Eigen foto .In veel franse gezinnen populair, lekker en snel klaar. Leuk om met kinderen te maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Kinderkeuken

Deze koekjes zijn verrukkelijk met een groene salade, een salsa van verse groenten of een chilisausje …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Voor de wallen onder je ogen! …  Lees verder »

Hoe in het Habsburgse rijk met de beste granen de lekkerste broden werden gemaakt. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Oostenrijks

1 liter melk, zout, citroenschil, 150 gram rijst, 100 gram rozijnen, 4 eieren, 60 gram suiker, 1 theelepel kaneel, 4 beschuiten, boter. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

20 gram gepelde amandelen, 30 gram boter, 100 gram bruine basterdsuiker, ? eetlepel water, zout, 30 gram bloem, ? theelepel kaneel. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Doeltreffend middeltje tegen rimpels en pigmentvlekken. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Goedkoop en snel

- 2 uien - 1 winterpeen (ca. 200 gr) - ? knolselderij (ca. 400 gr) - 2 dunne preien - 2 potten bruine bonen (uitlekgewicht 800 gr) - 400 gr schouderkarbonade - zout - peper - 1 laurierblaadje - 1 rookworst a 250 gr - 5 takjes selderij - donker roggebrood - katenspek …  Lees verder »

Dit is een heerlijk pittig kipgerecht. In het (oorspronkelijk Engelse recept ) staat; "De zalige marinade maakt dat de kip een gouden korstje krijgt en bij het proeven van de binnenkant zal het water in je mond komen het is zacht en pittig!" Wauw! En omdat ik las dat het maar 210 cal. p.p.. heeft moest ik het natuurlijk proberen! Je kunt dit nog pittiger maken als je wat chili of andere pittige kruiden toevoegt maar voor ons is het pittig genoeg. Vandaag (11.01.2012) weer eens gemaakt, de marinade was vrij dik, waarschijnlijk door de mosterdpoeder die ik gebruikt heb (schoot wat uit met de lepel) maar de smaak was perfect dus de volgende keer leng ik het wat aan met water. Tip De marinade heb ik gemaakt voor 2 dikke kipfilets (bij elkaar 550 gram). Heb je 4 flinke filets maak  dan een dubbele hoeveelheid marinade.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

1 rode en 1 gele paprika 3 sjalotjes 60 g boter 4 biefstukjes zout versgemalen peper 1 dl medium dry sherry 1 doosje Maggi 4-Kazensaus 2 eetlepels peterselie, fijngehakt …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands
Top