1. Home
  2. Community
  3. hans3333
  4. Kookboek less is more kleine hapjes grootse smaak
Kookboek "less is more kleine hapjes grootse smaak"

Jahaa ze zijn er weer , en beter dan vorig jaar.  dit is geen recept maar tips waar je op moet letten voor een goede haring, aangezien smul de blog functie heeft verbannen doe ik het maar zo. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Deens staat niet in het lijstje maar daar komt het wel vandaan. ( BBQ staat er ook nog steeds niet in maar goed das pas 3 jaar geleden dat ik die mail gestuurd heb )  Het is samenstellen, natuurlijk niet koken, wel even een ingredienten checken . de leverpastei van de grote merken bevatten namelijk het minste % lever!  haal je rookvlees bij je lokale slager ( support your locals! )  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Europees

Wat kunnen we toch veel leren van alle landen uit de wereld. 3 ingredienten en het perfecte BBQ toetje ooit,  ok het komt niet zelf van de bbq , maar daar is/zijn ze er niet minder  lekker om.  het is zo simpel dat je denkt waarom heb ik dat niet zelf bedacht.  origineel met saba bananen tenzij je een hele hele goede toko hebt kun je ze daar halen, maar rijpe bakbananen doen de trick perfect.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Filippijns

Weer lekker weinig ingredienten, hoop smaak en snel klaar.   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Europees

JA het mossel seizoen is weer open , en deze is lekker simpel,  zeker nu mosselen al bijna  k&k zijn. kijk ze ff kort na , maar spoelen en baarden trekken is tegenwoordig niet meer nodig ( ik spoel altijd nog wel ff maar dat zit tussen me oren )    …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

Wij hebben een knoflookclubje , mensen die gewoon gek zijn op knof  de ene maakt knoflooksoep de andere knoflook kip , saus whatever. dit recept kun je dus gewoon aanpassen naar wat je wil. ik maak dus knoflook langousten. let wel langoustines zijn geen grote gamba,s , het zijn mini kreeftjes , van 20 tot 25 cm , neem de grootste. 5 ingredienten , maar het kan zo in een restaurant. behalve dat je dit lekker met je vingers eet. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Fusion

Koffie en bacon?  ja , jahaaaa dit is voor alle bacon liefhebbers een must go. 4 ingredienten en een beetje staren naar je oven , dit is zo lekker , en zo simpel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Moeder poulard had ooit het idee dat een gebakken eitje wel wat beter kon, en dat klopte. ondanks een simpel recept en weinig ingredienten is het nog wel een dingetje , voornamelijk het bakken.  de eerste had ik een verkeerd recept dus dat werdt gewoon een omelet, 2e stond het vuur veel te hoog , 3e, wil ik het niet eens over hebben.  als het eenmaal lukt , dan heb je ook wat! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Krab en mais 2 smaken die echt perfect bij elkaar passen vanwege het zoetje wat er in zit . vanwege me anti koriander gen heb ik platte peterselie gebruikt , vervang dus voor koriander als je er wel tegen kunt.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Net als onze gehaktbal staan er ook voor dit receptje wel honderden variaties op het grote interweb. dit is een supersnel heerlijk smeersel , dag van te voren te maken evt.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

1 van me favo snacks nog steeds maar behalve met de kermis of af en toe op een braderie verkoopt niemand dat. deze saus is iets anders namelijk geen ketchup , wel meer kruiden en je kunt het zo scherp maken als je wil, het is een kindvriendelijke versie. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Duits

Dit moet je durven , een hotdog die je eet met een vork!  aardappelpuree , garnalensalade of komkommer relish  en worst , niet op brood maar in een wrap. de helaas overleden chef  Anthony Bourdain zegt " The finest and best thing I've ever had in my life€.   natuurlijk weer allemaal dingen die we hier niet kunnen krijgen , aangepast , niet minder lekker. je kunt alles zelf gaan maken maar ik heb gekozen voor de pablipo optie. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Scandinavisch

Ok het is redelijk omslachtig voor een gevuld eitje en ik snap dat mensen zeggen pfff, laat maar zitten. Maar als je het gegeten hebt zal er geen gast zijn die dit eitje ooit meer gaat vergeten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

De blauwe hap, nee dat heeft niks met racisme te maken ,  maar het blauw is gewoon de kleur van de nederlandse marine.  mijn opa was landmacht , maar wist even goed een prima nasi te toveren. Altijd op woensdag , geen idee waarom , een gebakken rijst met heel veel variaties. In WWII werdt er zelfs cornedbeef  gebruikt wat ze van de engelsen kregen.  dat gaan we niet doen , het is een simpel maar smaakvolle nassi. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Dit leek me gewoon een leuk project , weinig ingredienten met veel smaak . Plus punt , weinig werk ook. wachttijd is voor invriezen van je heksen kaas.   …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Kent u de reclame nog?  een gehaktbal culinair op een croissant,  dat was op zich best te eten, behalve de bal. die had ik al bedacht, in de rerunn ,  echt goed. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Ik had laatst bij me favo vietnamees weer eens rolls met garnalen besteld. Toen dacht ik dat kan natuurlijk ook anders met onze hollandse helden, garnalen en asperges. dat kan idd. het sausje werdt een dressing , rijstvel met hollandaise is ronduit goor! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Als je een biefstuk kunt bakken is of zijn de recepten voor loetje natuurlijk niet moeilijk.  Wie ooit biefstuk balie besteld heeft weet dat daar een lekkere pittige jus bij zit , dat moest ff anders. als je hem proeft .. ben je om. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Multi-cultureel

Kreeft thermidor , een beroemd klassiek gerecht maar duur , dat kan anders. Rivier kreeft is hier een plaag dus ik moest wat met me eigen gevangen dingetjes.  je kunt ze gewoon bij de visboer halen als staartjes ( support your locals! ) of heel , waar je weer een heerlijk soepje van kan koken.  het originele recept gaat uit van verse kreeft die gekookt wordt in bouillon, dat heb ik weggelaten , verse rivier kreeft is niet voor iedereen weggelegd. en wordt altijd gekookt aangeboden. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Als de eitjes en het paasbrood zo langzaam je neus uitkomen , is dit gewoon een betere lunch. alle vrijheid qua worst , blauwe kaas etc, de combinatie selderij en kaas had ik nooit gehad maar is wel een blijvertje.  het blijft 2e paasdag dus ik ga er niet teveel moeite insteken, daarom de link voor de saus van oh myfoodness https://ohmyfoodness.nl/amerikaanse-buffalo-wing-saus/  ( ff copy paste in je browser )  , die saus is eigenlijk voor buffalo wings, kip dus , en verdubbel dus de hoeveelheid , marineer je kip en geniet.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans
Top