1. Home
  2. Community
  3. hannekeschouten
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Op zoek naar het Piri Piri recept van René Pluijm wat ik maar niet kan vinden. Veel recepten bekeken en geprobeerd en aangepast. Nu denk ik dat dit het originele recept is, maar zoals in elke keuken varieert een beetje kok zelf met smaken en hoeveelheden. Dus vindt je het te scherp of te zoet, matig of verhoog enkele ingrediënten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Portugees

Pizzasnurrer (pizzabroodjes) zijn kinderfavoriet nummer 1 in Noorwegen! Ze zijn makkelijk te maken en je kunt ze ook nog eens invriezen! Heerlijk als lunch, snack na het sporten of gewoon tussendoor.Er zijn ontelbaar verschillende versies bekend, maar deze is bij ons favoriet. Het is een vegetarische versie, maar je kunt natuurlijk fijngesneden ham blokjes of gebraden geruld gehakt toevoegen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Scandinavisch

Pizzasnurrer (pizzabroodjes) zijn kinderfavoriet nummer 1 in Noorwegen! Ze zijn makkelijk te maken en je kunt ze ook nog eens invriezen! Heerlijk als lunch, snack na het sporten of gewoon tussendoor.Er zijn ontelbaar verschillende versies bekend, maar deze is bij ons favoriet. Het is een vegetarische versie, maar je kunt natuurlijk fijngesneden ham blokjes of gebraden geruld gehakt toevoegen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Scandinavisch

Nasi goreng (Indonesisch: "gebakken rijst") is oorspronkelijk een Indonesisch gerecht, waarin men de etensresten van de vorige dag (onder andere vlees) opbakt met rijst. Het wordt vaak geserveerd met een gebakken ei en een plak ham. En er zijn zoveel variaties , dus laat je fantasie gaan ! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

250 gram bloem 1 mesp. zout 2 grote eieren 0.5 l melk boter om te bakken …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

350 g couscous 500 g sperziebonen 2 rode Spaanse pepers 3 eetlepels olijfolie 350 g gehakt 1 teentje knoflook 1 bakje cherrytomaatjes (250 g) zout peper …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Voor deze salade wordt de couscous niet in kokend, maar in koud water geweld. Daardoor houdt de couscous meer beet en wordt 'ie niet zo papperig. Het oorspronkelijke recept is van Jamie Oliver. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

350 g tartaar 1 teen knoflook 2 el ketjap manis 1 tl sambal oelek 750 g aardappelen 1 kg panklare hutspotgroente 2 kippebouillontabletten 1 zakje boemboe nasi goreng 1 el boter zout peper aluminiumfolie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Slanke keuken

Heerlijke hutspot met de smaak van vroeger. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Hutspot anders bereid, door het bakken van de uien en wortelen krijgt de hutslpot een heerlijke smaak. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Makkelijk te maken met verbluffend resultaat. Een lekkere hap voor een umami gevoel van binnen. (denk om de pondjes, het is nota benen bladerdeeg) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Omdat de peertjes van onze Conferenceperenboom al druk door wespen worden bezocht en sommige er al afvallen heb ik, hoewel ze nog klein en net iets te hard zijn om zo te eten, er maar een stel geplukt en verwerkt in deze perentaart. Naar het oordeel van mijn huisgenoten smaakte hij naar meer, dus zet ik het recept ook maar voor jullie op Smulweb. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands
Top