1. Home
  2. Community
  3. gulick
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Toen ik in Amerika woonde heb ik hiervan gesmuld. Na lang zoeken en proberen heb ik hier het `vertaalde` recept. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

Dit is een volmaakt gerecht voor de zomerse barbecue. Gelukkig hoeft het regen (zoals vandaag) niet in de weg te staan, met een goede gietijzeren grillpan kan het ook goed thuis gemaakt worden. Serveer het als bijgerecht bij gegrilde vlees, of als warme salade met vers brood voor een lichte maaltijd. …  Lees verder »

Een lekkere snack voor tussendoor of op een feestje; hartige muffins met pijnboompitten, mozzarella en tomaatjes …  Lees verder »

Ingredienten: Voor de bodem: 150 g boudoir koekjes- 150 g marsepein- 100 g boter- Voor de garnering: 1 blik ananasschijven (490 g zonder sap) 8 blaadjes witte gelatine- 125 ml (1/8 L) ananassap (uit blik)- 750 g magere plattekaas- 75 ml Batida de Coco- 150 g suiker- sap van 1 citroen- 400 ml room- Voor de versiering: 50 g marsepein- 1 eetlepel bloemsuiker- enkele druppels groene kleurstof. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

200 gr zelfrijzende bloem 200 gr kristalsuiker 2 tl goede vanille essence 150 ml zure room (heel belangrijk ingrediënt) 175 gr ongezouten boerenboter (op kamertemperatuur) 5 el echte cacaopoeder (geen nesquick dus) 2 eieren175 gr pure chocolade (om te smelten) 75 gr boerenboter 1 eetlepel glucosesiroop (maissiroop of vloeibare honing kunnen het eventueel vervangen) 1 tl vanille essence 125 gr zure room 300 gr gezeefde poedersuiker …  Lees verder »

Het met siroop doordrenkte gebak geeft een aangename frisse toon aan deze vochtige cake met glazuurlaagje .  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Lekkere taart voor een high tea of als nagerecht …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Een heerlijke taart en nu er volop verse pruimen zijn, moeten we er gewoon volop van genieten. Maar er is zoveel vers fruit aanbod, dus je kunt hem ook gewoon maken met peren of appels. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

O la la dit is een lekker hapje en zeker als het kouder is. Door alle pit van de specerijen word je vanzelf warm. Garnalen zijn nu eenmaal erg lekker en heb er deze curry van gemaakt. Gewoon heel lekker en niet alleen in de zomer als het warm is buiten, maar ook in de winter als het koud is. Maak het met de wok en op wat voorbereiding na is het zo klaar en kan men eten. Eet smakelijk! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Jamie Oliver houdt van sterke smaken en dit gerechtje uit zijn nieuwste boek, Jamie`s Reizen, is daar zeker een voorbeeld van! Een bijzondere tajine, voor als je echt eens iets "anders" op tafel wil zetten. Ik kende de ingelegde citroenen uit de Marokkaanse winkel al langer (lekker door de sla!) maar zo als hoofdrolspeler in de tajine.. heel apart én lekker! Tip: koop saffraan niet bij de supermarkt. Het is al vrij duur spul en bij de supermarkt krijg je maar een paar draadjes tegelijk. Elke Marokkaanse of Indiase winkel heeft wel saffraan. Voor een euro of 5 koop ik een gram. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

Authentiek Marokkaans Tagine-gerecht …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Marokkaans

Een Tagine is een Marokkaanse stoofpot van aardewerk. Ook de gerechten die u hierin klaarmaakt heten tagines. Dit recept is heerlijk met cous-cous. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

Een tagine is een Noord-Afrikaanse stoofschotel die met heel weinig vloeistof wordt bereid.In plaats van een tagine kun je ook een braadpan gebruiken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Een heerlijke curry en snel klaar. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Het basisrecept is niet van mij, maar van de Keurslager. Wel hoog gewaardeerd, maar ik heb hem net iets lekkerder gemaakt omdat de basis nogal sober was. Heerlijk herfstrecept en voor de winter als het koud is. Dus hier een sterk verbeterd recept. Probeer het zelf maar. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Een absoluut verrukkelijke citroentaart die supereenvoudig te maken is......  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

2 theel. olijfolie 1 grote ui, fijngesneden 1 courgette (ong. 170 g), in blokjes van 1x1 cm ½ theel. zout 2 grote eieren 4 eetl. melk 3 wortels, geschild, geraspt, drooggedept 100 g geraspte kaas 1 eetl. fijngesneden dille …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Slanke keuken
Top