1. Home
  2. Community
  3. grietm
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

200 gr planta, 250 gr donkere suiker, 500 gr zelfrijzende bloem, 6 eetlepels water, 1 eierdooier, 1 volledig ei, kaneel (naar smaak) …  Lees verder »

Deze meest bekende koolsoort onder de koolsoorten hebben we te danken aan de missie. Zendelingen maakten voor het eerst kennis in China met spitskool, waar het al sinds jaar en dag wordt verbouwd. Zo'n 150 jaar geleden brachten ze de spitskool mee terug naar Europa. Bij ons is hij sinds die tijd een duchtige concurrent geworden van de witte kool en de savooiekool. …  Lees verder »

1 eiwit 2 eetlepels vloeibare glucose 450 gr. poedersuiker …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Recept voor 8 kleine souffles of 1 grote souffle. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Vegetarisch

Lekker en gezond; vis en de ontelbare gerechten die je er mee kunt maken.... Deze visballetjestajine kan je maken met elke witvissoort die je lekker vindt, zoals kabeljauw, wijting, heek, etc..... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Alles in de tajine en de tajine doet de rest. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Een heerlijk Marokkaanse tajine-gerecht (dat niet perse in een tajine bereid hoeft te worden maar dat ook gewoon in een pan kan) met die verrukkelijke combinatie van de smaken zoet en hartig..... …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

185 ml vers gezette espresso , 100 gr pure chocolade , 90 gr boter , 1 ei , 1 zakje vanillesuiker , 200 gr zelfrijzend bakmeel , 185 gr suiker , snufje zout , 30 ml bourbon(whisky) …  Lees verder »

- 4 blinde vinken - bakje champignons - 1 gueuze - 1dl. kalfsfond - 1 blikje tomatenpuree - 1 el. bloem - 1 teentje look - 1 ajuin - tijm en laurier …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Heerlijk oven gerecht …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Heerlijk en slank soepje met maar 50 calorien pp …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Slanke keuken

Noord-Afrikaanse stoofschotel met lamsvlees ! en lekkere najaars- en winterschotel die je toch meteen aan de zondoorstoofde pleinen van Marokko doet denken. Dit recept is ge?nspireerd op de tajine, de overal in Noord-Afrika bekende stoofpot, gemaakt in de karakteristieke aardewerken schaal met puntdeksel. Maar ook uit een gewone pan (met een goed deksel) smaakt dit gerecht heerlijk authentiek! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Afrikaans

200g aardappelpuree(koeling,Celavita),1 el olijfolie,6 plakjes ontbijtspek,300g tuinbonen(dieovries),zout,1 tl gedroogde oregano,2 plakken zachte geitenkaas van 1-1? cm dik,2 tl honing. …  Lees verder »

1 el olijfolie 1 teentje knoflook, geperst 1 el fijngesneden oregano 200 g entrecote, in schuine dunne plakken 250 g krieltjes 2 el fijngesneden peterselie 400 g broccoli, in roosjes peper en zout …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

1 grote aubergine - 200 gram met rundvlees of kaas gevulde tortellini - 2 aardappelen - 1,25 dl olijfolie - 1 ui - 400 gram gepelde tomaten - 1/2 theelepel vers gehakte oregano - snufje cayennepeper - zout en peper - 100 gram geraspte Romanokaas - extra gehakte oregano …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Zo herken je de de smaak van onze witte kool niet meer. Pikant en snel klaar …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indiaas

Pasta met pesto. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Zalm behoort niet meer tot de groep 'uitgesproken luxe voedingsmiddelen'. Vlak na de Tweede Wereldoorlog werd gerookte zalm wel als zodanig beschouwd en mede daardoor werd de zalm door de fiscus geplaatst in de categorie artikelen waarover weeldebelasting werd geheven. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Top