1. Home
 2. Community
 3. greetje5
 4. Kookboek Gre`s Favoriete Recepten Gids
Kookboek "Gre`s Favoriete Recepten Gids"

In deze heerlijke frisse witlofsalade is een grote diversiteit van smaken aanwezig. Het bittere van de witlof, het zoete van de appel en druiven, en het hartige van de kaas. Afgemaakt met een lekkere frisse dressing. De croutons zorgen bovendien voor het crunchy effect en een extra bite. Al deze smaken samen maken het tot een hele heerlijke frisse salade …  Lees verder »

 •  10-20 min.
 • Nederlands

Een heerlijke macaronischotel die vrij snel klaar is en heel veel smaken bevat door alle kruiden. Hij smaakt een klein beetje pittig door de gember en cayennepeper en dat maakt hem juist heel erg lekker! De andere kruiden maken de smaken verder af. Ik ben wat voorzichtig met gember en cayennepeper want té vinden enkele mensen vaak minder. Natuurlijk kun je er zoveel indoen als je zelf wilt. Gewoon een kwestie van blijven proeven tijdens het koken. Door gebruik van de diverse kleurtjes verse paprika en de groene kruiden ziet het geheel er ook erg leuk en smakelijk uit. …  Lees verder »

 •  20-30 min.
 • Wereld

Je wilt niet weten hoeveel mensen er zijn die, de weinige keren dat ik bij de afhaalchinees zit, Tjap Tjoy bestellen. Ergens wel te begrijpen want het is één en al gezondheid op je bord. Ik bestel het nooit, enige wat ik wel eens haal is heerlijke Pekingeend want dat maken en zo`n eend douchen in de hete olie tot krokant is me teveel werk. Echter dit is dan mijn versie van Tjap Tjoy, lekker gezond, kleurrijk, ziet er leuk uit, slank, vol vitamines en een mooie combinatie van Oosterse smaken. Probeer zelf maar en dan hoor ik graag of deze versie van mij lekkerder was dan van jouw (afhaal)Chinees. …  Lees verder »

 •  30-60 min.
 • Aziatisch

«Alla mia festa di compleanno, abbiamo mangiato un grande semifreddo.» Op mijn verjaardagsfeest hebben we een grote ijstaart gegeten. …  Lees verder »

 •  > 120 min.
 • Italiaans

Lekker, lekker, lekker heelijke snack als je van lekker houd. Dit zijn er 8 en die eten we zo op bij de borrel als hapje of als bijgerecht. …  Lees verder »

 •  20-30 min.
 • Wereld

De "Brabantse Broeder" is gebakken volgens een zeer oud recept. De naam "broeder" is waarschijnlijk ontstaan in de tijd van de gilden. Om lid of broeder van een gilde te worden moest een meesterproef worden afgelegd. Was men in staat een goede broeder te bakken, dan pas werd men toegelaten tot het bakkersgilde en mocht men zich " meester bakker" noemen. 24kitchen gaf het geheim prijs en ik deel hem graag,dus veel plezier met het bakken van dit meesterlijk baksel! …  Lees verder »

Dit is echt de allerlekkerste croque monsieur die ik ooit op heb. De combinatie van de romige bechamelsaus met het krokant geroosterde brood, warme ham en gesmolten zachte kaas moet wel in de hemel bedacht zijn Je kunt dit ook prima als makkelijk hoofdgerecht eten. Serveer er dan een lekkere kom soep of salade bij. Wanneer je saus over hebt bewaar het dan gewoon voor de volgende dag. …  Lees verder »

 •  0-10 min.
 • Frans

Deze heerlijke taart heb ik gebakken t.g.v. de 60e verjaardag van mijn schoonzusje. Van de 3 taarten die ik gebakken heb was deze als eerste op. Erg lekker en zeker niet moeilijk te maken. N.B.Als je het jezelf gemakkelijk wilt maken kun je voor de bodem kun je eventueel een kant-en-klare taartbodem gebruiken. Voor de taart moet je een gezamenlijke koeltijd van plm. 6 uur plannen. Jammer genoeg vergeten zelf een foto te maken, maar die komt op korte termijn. …  Lees verder »

 •  60-120 min.
 • Duits

Banket letter zelf maken is leuk werk en heerlijk voor bij de koffie of thee of chocomelk …  Lees verder »

Het is hier een hit op verjaardagen en feestjes en zo lekker als een bon bon. De borretjescake is ontstaan door dat ik een arretjes heel vaak maakte en daar vaak een variatie aan ingredienten door deed, toen ik op een gegeven moment er een keer Malthezers door deed is de borretjescake ontstaan en sinds dien is het hier in het gezin maar ook bij de familie een graag gezien recept. …  Lees verder »

Je kent ze vast wel,Roze koeken!!! die dikke koeken met zo`n fel roze glacee laag...ze zijn super makkelijk zelf te maken met dit recept. …  Lees verder »

Dit recept is ABSOLUUT niet van mezelf. Het laatste jaar is deze taart echt onze lievelingstaart geworden. De taart is super makkelijk te maken en gaat niet in de oven. De bodem van de taart wordt gemaakt van Cafe Noir.  …  Lees verder »

Ik ben gek op Lemoncurd, Het smaakt heerlijk bij Scones, Taart, Dessert, Brood, Cake, Cupcakes Appeltaart, Appelcake, en zelfs in boterkoek! (zoals marie-france schreef) zie reactie onder dit recept. Het maken van Lemon Curd is normaal gesproken behoorlijk bewerkelijk. Maar dit recept niet, het is super makkelijk te maken en snel klaar! Ik kreeg het van een schoonzuster van onze Engelse vrienden. Sindsdien koop ik nooit meer Lemon Curd in de supermarkt. Ik heb het ook als vulling in mijn Lemon Yoghurt cake gebruikt het was heerlijk! De laatste keer dat ik `Pappa`s Franse appeltaart` maakte heb ik deze Lemoncurd op de bodem gesmeerd. Verrukkelijk! …  Lees verder »

 •  10-20 min.
 • Engels

Kersenvlaai vulling om zelf te maken, niets uit een blikje heerlijk in je vlaai of over je monchou taart. …  Lees verder »

Omdat ik gek ben op de combi van chocolade en roomkaas,is dit wel een hele lekkere en verrassende combi. …  Lees verder »

Heerlijk over je taart, in je taart of cup cake of als vulling voor je bon bons. …  Lees verder »

Heerlijke bon bons die simpel te maken zijn. …  Lees verder »

Heerlijk taartje van oreo koekjes en room kaas gemaakt...en hij is om op te eten hmmmmmmmm …  Lees verder »

De heerlijkste saus voor bij de appeltaart/appelbollen/chocopudding enz.... …  Lees verder »

Dit vind ik zo leuk om te doen, het is een klus...maar dan heb je ook wat en iedereen is nieuwsgierig naar hoe het smaakt...zelf gemaakte taart! …  Lees verder »

Top