1. Home
  2. Community
  3. gissie
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Het is een taart met een knapperige bovenkant, die lauwwarm overheerlijk is, maar ook helemaal afgekoeld aan alle verwachtingen voldoet.  Dit recept heeft iemand gekregen van iemand uit Spanje en die had het weer van een Française! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Gekookt mosselen maak jij zo..  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Wil jij een keer echt chic jou gasten een ontbijt of brunch of lunch aanbieden, dan is deze een ideaal gerechtje ervoor. Romige roerei wat in gerookte zalm is toegedraaid en op Engelse geroosterde muffins of rondjes beboterde toast word geserveerd. Een goede vervanger voor zalm is kwaliteit achterham. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

1 ui 1 kleine wortel 1 laurierblad gehalveerd 1 el witte wijnazijn zout 1 kilo mager kalfsvlees, opgebonden als rollade 200 gr tonijn uit blik op water 10 ansjovisfilets op olie 2 volle el kappertjes 2 eidooiers van gekookte eieren sap van 1 middelgrote citroen 2 el olijfolie, extra vergine kappertjes om meet e garneren fijngehakte bladpeterselie …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Wordt die pastamachine eindelijk ook weer eens gebruikt.. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Pampoenkoekjes …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

- 3 grote vleestomaten, in plakken - 1 kleine courgette, in plakken - 400 gram gare aardappelplakjes - 1 eetlepel olijfolie voor de schaal - 100 gram tomatenpesto - 2 eetlepels extra vierge olijfolie - 2 tenen knoflook, gepeld - zout en versgemalen peper - 600 gram kabeljauwfilet - 75 gram geraspte belegen kaas - 50 gram broodkruim of paneermeel - 2 eetlepels basilicumblad, in reepjes. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Lekkere pesto nu eens op de Marokkaanse manier …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Marokkaans

Ja wat moet ik er verder nog over zeggen. voor ons dit de absolute vis-topper. en je houdt je gasstel schoon want alles gaat meteen de oven in . echt verrukkelijk. en ik hoop dat vele anderen dat ook gaan vinden. Kijk ook voor meer reacties bij: http://www.smulweb.nl/recepten/1380343/Mijn-absolute-lievelings-visschotel …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een heerlijke frisse pudding vooral op warme zomerdagen, die bovenop een korst van sponsachtig (moscovisch) deeg heeft en een lekkere fruitige custard van onder. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Een heerlijk alternatief voor Aardappel Gratin hetgeen meestal met room gemaakt wordt en toch feestelijk. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

8-12 Tomaten, ligt aan de grote van de tomaat Zout en vers gemalen peper naar smaak 2 eetl. Extra Vierge Olijfolie en wat meer om te besprenkelen 1 Witte Ui, fijngesneden 250 gr. Bruine Champignons, fijngesneden 3 teentjes Knoflook, heel fijngesneden of uit de pers 500 gr. milde verse Italiaanse worstjes 1/4 theel. gedroogde verkruimelde rode peper 1 eetl. verse Oregano, fijngehakt 500 gr.Broodkruimels, geroosterd 175 gr. geraspte Parmezaanse kaas 50 gr. verse platte Peterselie , gehakt …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

2 kleine Courgettes, in dunne plakjes sap van 1/2 Citroen 2 eetl. Extra Vierge Olijfolie 3 eetl. Pesto van gedroogde tomaat 1 bosje Radijs, in dunne plakjes 1 bosje Waterkers of Veldsla Zout en Peper Pesto van gedroogde tomaat 4 eetl. gedroogde Tomaat 50 gr. Parmezaanse kaas 3 eetl. Pijnboompitjes, geroosterd 75 gr. Basilicumblaadjes Extra Vierge Olijfolie …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

1 dl hete sterke koffie - 50 g suiker - 2 eetlepels Amaretto - 75 g lange vingers - 2 eierdooiers - 50 g poedersuiker - 250 g mascarpone - 1/8 l slagroom ? cacao of chocoladevlokken . …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Lekker fris nagerecht …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Geweldig lekkere romige pasta maar toch een heerlijk slankgerecht. Dit is een recept voor 2 personen en een dieet portie. Ben je niet op dieet kan je gewoon de hoeveelheden aanpassen. Ben je met meer of minder personen of gewoon niet op zoek naar een slankgerecht dan verdubbel je gewoon de ingrediënten. Op 1e foto`s die ik gemaakt heb is de broccoli veel te fijn, het viel helemaal uit elkaar dus tè lang gekookt (ik kreeg een telefoontje en tja.. dan gebeuren zulke dingen) Vandaag 21.12.2010 weer gemaakt en een nieuwe foto geplaatst. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Heerlijk puur gerecht. Iedereen die het bij mij gegeten heeft was enthousiast en het is gemakkelijk vantevoren klaar te maken zodat je gezellig bij je gasten kunt blijven zitten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

De marinade brengt kruidige aroma's en geeft het vlees een aparte smaaktoets mee (4 a 5 personen) Hoofdgerecht Voorbereiding (de dag voordien) Bereiding (10 min. + 35 a 45 min. in de oven) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Een heerlijk en eenvoudig recept zonder vlees. Lekker licht, dus lekker voor de lente. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Slanke keuken
Top