1. Home
  2. Community
  3. GertrudevdLinden
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Deze Oudhollandse huzarensalade maakte ik voor de 60e verjaardag van mijn broer. Ik maakte toen een buffet met allemaal ouderwetse gerechten. Ook deze viel erg in de smaak. In plaats van corned beef kan je ook hamblokjes, restant gebraden rundvlees of blokjes cervelaatworst gebruiken. Vegetariërs kunnen deze salade ook zonder vlees of met kleine blokjes pittige kaas maken. Ook heel lekker.   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een uiensoep zoals een uiensoep moet zijn! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Heerlijk recept uit de tajine …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Marokkaans

Heerlijke tajine van rundvlees met het zoete accent van dadels …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

Een heerlijke salade voor bij Oosterse gerechten. Ooit gemaakt bij de toenmalige Zuivelkeuken in Leidschendam. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Koude couscoussalade …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Dit is een traditioneel rijst gerecht uit de chinese keuken. Ik heb dit recept uit het Grote Chinese Kookboek van Ken Hom. Gebakken rijst met ei, doperwten, ham en sesamolie  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Als je in Italië spaghetti bolognese vraagt , zal men je misschien vragend aankijken. Wat wij bolognese noemen, heet in Italië gewoon ragù. Om deze saus der sauzen te maken, moet je wel vroeg uit de veren. Als je dan toch voor dag en dauw opstaat, ga je naar de vroegmarkt en bestelt daar …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Fonduen is leuk en gezellig. Deze kaasfondue is lekker als het buiten ijs en ijskoud is. Maar in de zomer op een mooie avond ook heel erg gezellig in de tuin of op het balkon. Gezellige mensen en een wijntje erbij en je hebt een topavond! Deze kaasfondue doet me ook altijd denken aan een vakantie met vriendinnen in de Alpen en dat we daar een huisje bovenop een berg gehuurd hadden. We waren aan het interrailen en waren dus met een taxi die berg op gegaan, maar hoe kom je low budget die berg weer af of erger: hoe kom je er weer op.... We waren dus helemaal afhankelijk van dat kleine ski-dorpje. Maar wel heel gezellig! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Zwitsers

Tajine is de naam van de vuurvaste aardewerken schaal met hoog, taps toelopend deksel. Het gerecht dat in deze schaal bereid wordt heet ook tajine.Het is een heerlijk Marokaans gerecht. …  Lees verder »

- 500 gr. bloem - 1 zakje gist - 2 theelepels zout - 2 a 3 eetlepels olijfolie - 250 ml WARM water …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Dit recept is afkomstig van Jamie oliver (naked chef). Dit is mijn favoriete pasta. Het kost wat werk, en het is niet goedkoop maar haleluja dan heb je ook wat! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans
Top