1. Home
  2. Community
  3. gerda64
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Deze super lekkere brownies heb ik afgelopen weekend gebakken. Echt een aanrader. Gemakkelijk te maken en heel snel klaar. Je kunt er echt niet van afblijven!!! Het recept stond in de Volkskrant en is afkomstig uit het boek Chocoladefantasie van Linda Collister. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Belangrijk bij het grillen van tonijn is dat deze niet te gaar en droog wordt, de tonijn moet mooi rose gegrild worden. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Heerlijke pesto bij vlees, tomaten, bruchetta, pasta enz Je kunt pesto ook invriezen! En elk kruid gebruiken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Als mensen mij vragen wat nou echt Italiaans is, noem ik altijd Risotto. Je zou denken pasta, maar dat vind je in andere vormen ook in andere culturen terug. Maar de bereidingswijze van risotto is met geen ander gerecht te vergelijken (Okay! Bijna geen ander gerecht dan!). …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Tia Maria, Jenever …  Lees verder »

Il vero tiramisu tradizionale, come lo fa la mamma! Hier zit GEEN slagroom in! Je zult in Italie van je lang zal ze leven geen tiramisu vinden met slagroom erin! Hier dus het meest traditionele en ongecompliceerde tiramisu recept. Succes gegarandeerd! Het gaat bij ons in de familie al vele generaties mee, dat zegt al genoeg... …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een heerlijk pastagerecht, snel klaar en zeer smakelijk. Wordt in Italie zeer veel gegeten. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Het najaar is nu echt aangebroken en ik zie weer overal de meest heerlijke paddenstoelenmelanges liggen. Zo was ik vanmorgen vroeg bij de groenteboer en dat zag er zo lekker uit dat ik het niet kon laten liggen. Duur was het ook niet daar er momenteel volop verse aanvoer is aldus de groenteman. Ik kwam dus terplekke op het idee om er begin van de middag een heerlijke, royaal gevulde, bospaddenstoelensoep van te maken. Nou het was niet lekker, maar werkelijk zalig ! Dit is genoeg om met 2 personen het hele weekend van te genieten. Bovendien is dit een heerlijke "opkikker" want je krijgt het er lekker warm van en het geeft energie. Succes ! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Dit blijft een TOPPER! Deze salade is altijd het eerst op. Vooral de gemarineerde mozzarella maakt de salade zo lekker. En...buffelmozzarella is echt veel lekkerder. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

50 gr mager rookspek, in blokjes gesneden 1 ui, gesnipperd 1 stengel bleekselderij, in blokjes 1 wortel, in blokjes 2 teentjes knoflook 300 gr rundergehakt 1 dl bouillon 1 klein blik tomaten 2 el tomatenpuree zout en peper 1 el peterselie 1 tl tijm 1 tl basilicum paar takjes rozemarijn 1 dl rode wijn 400 gr tagliatelle 75 gr geraspte Parmezaanse kaas …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Jamie Oliver zei hierover: "Dit is de lekkerste chocoladetaart met noten die er is. Als hij een dag oud is, moet je eens proberen hem op wat ijs te kruimelen, met een beetje espresso erover. Ik bak deze taart altijd in een bak- of springvorm, of ik maak kleintjes, in de vormpjes die voor pasteitjes gebruikt worden. Maar je kunt er elke goed ingevette en met bloem bestrooide taartvorm voor nemen." …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Deze bekende salade werd gecreeerd door de chef van het Waldorf-Astoria hotel in New York. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

1 kleine venkelknol, ? sinaasappel, 1 theelepel (kruiden)mosterd, 2 eetlepels (olijf)olie, 1 theelepel ProvenCaalse kruiden,zout, peper, 150 g frisee-sla …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Bewerkelijk maar culinair recept Lekker bij gegrilde kip, kalf-of varkensvlees. Tip ook lekker met bloemkool ipv schorseneren. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Nog nooit mislukt! Ook te maken met banaan en ananas. …  Lees verder »

Ja, want dit is lekker en heel snel klaar. echt iets voor het weekend! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Recept voor de ijsmaker …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans
Top