1. Home
  2. Community
  3. ger1958
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Een heerlijke ovenschotel in Portugese stijl voor mensen die eens iets anders willen dan de eeuwige ovenschotels met kaas en room. Ik heb in dit gerecht gebruik gemaakt van zoete aardappel omdat deze veelvuldig gebruik wordt in de Portugese keuken en omdat dit bovendien een hele gezonde vervanger is voor de 'gewone' aardappel. De Piri-piri-pasta, die heel erg eenvoudig is om zelf te maken, kan ook vervangen worden door piri piri kruiden, olie of gewoon door wat sambal. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Portugees

Het basisrecept voor deze heerlijke ovenschotel vond ik in het kookboekje Chez lHirondelle. Omdat ik niet gauw tevreden ben heb ik er iets aan veranderd. Wij vonden het heel erg lekker. Dus hierbij het recept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Het lijkt met deze ingrediënten op nasi maar het smaakt echt heel anders door de macaroni. Een echte aanrader! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Er zullen onvertwijfeld inmiddels vele variaties zijn op de bekende Waldorf salade waarvan de naam is ontleend aan het Waldorf-Astoria Hotel in New York. Deze heerlijke salade werd daar voor het eerst geserveerd in 1893. Dit is mijn variatie en je kun er zelf ook weer mee variëren . De eenheden kun je ook gewoon zelf bepalen naar eigen smaak. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

600 g lamsvlees of kip of varkensvlees als jij geen moslim bent (in dunne reepjes) VOOR KRUIDEN: 1 t piment 1/2 t cayennepeper 1 t gemberpoeder 1/2 theel. kaneel 1 t knoflookpoeder 1 t komijnpoeder 1 t koriander 1/2 t geelwortel 1/2 t nootmuskaat 1 t peterselie, gedroogd 1 t selderij, gedroogd 1 t paprikapoeder 1 t zout 1 t zwarte peper …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Zodra het warmer wordt, de zon schijnt en we weer buiten kunnen eten maak ik mijn salade Nicoise. Lekker met stokbrood. Deze salade hoort echt bij de zomer. In het midden van mijn salade zit de tonijn, Vegetariërs kunnen de tonijn weglaten, want zonder de tonijn en de ansjovis is de salade ook erg lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Rode bietjes zijn heerlijk als salade en je kunt er eindeloos mee variëren. Als het mooi weer is eten we deze salade graag met gebakken aardappeltjes met af en toe een  gebakken visje of een stukje vlees. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Wanneer je aardappels kookt (eigenlijk poft) in de schil in een Airfryer krijg je niet van die waterbommen en je hoeft geen zout meer te gebruiken.Het is ook eigenlijk jammer dat bij het traditionele koken alle smaakstoffen door de gootsteen verdwijnen wanneer je de aardappels afgiet.Zo proef je hoe een echte aardappel moet smaken door het vocht wat er van nature in zit. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heerlijk deze tijd van het jaar wanneer de asperges weer volop verkrijgbaar zijn. Ik heb het geluk midden in de streek te zitten waar ze volop verkrijgbaar en ook nog eens een keer betaalbaar zijn. De tijd dat ze verkrijgbaar zijn is toch al zo kort, niet gek dus dat we ze meerdere keren per week eten. Vele recepten hebben bij mij al op tafel gestaan en een van de toppers is toch wel de asperge taart. Normaal maak ik deze altijd met gekookte ham maar door omstandigheden was ik deze keer niet in de gelegenheid om zelf boodschappen te doen en dus was ik afhankelijk van wat ik nog in de koelkast had liggen. Gerookte zalm vond ik een goed alternatief en de crème fraiche was een goede vervanger voor de room die ik normaal gebruik. Het bleek een succes en naast de Aspergetaart-met-het-witte-goud die ik normaal maak zal deze quiche met witte asperges en gerookte zalm nog wel vaker op tafel komen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Regionaal

Deze komkommeralade smaakte heerlijk bij mijn Ajam ketjap die ik vorige week maakte. Maak de salade een paar uur tevoren zodat de smaken goed zijn doorgetrokken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Prei & zalm = lekkere combinatie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Dit recept is afkomstig van Jamie oliver (naked chef). Dit is mijn favoriete pasta. Het kost wat werk, en het is niet goedkoop maar haleluja dan heb je ook wat! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Lekker pittige ovenschotel. Door het gebruik van de mosterd en crème fraîche krijgt de kool een lekkere romige smaak. Geen aardappelpuree bovenop, maar aardappelen gestampt met wat crème fraîche en mosterd erdoor geroerd. Hierdoor krijg je een wat grovere laag, die heerlijk is bij de spitskool. Ook lekker met plakjes ontbijtspek op de schotel. Ze worden lekker knapperig in de oven. (zie foto) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Zo vinden wij de bami goreng het lekkerste ! Het werd de hoogste tijd om een beetje vies geworden velletje papier te vervangen voor een digitale versie om het recept de volgende keer in de keuken te zien via mijn smartphone. Dat gaat natuurlijk prima door het hier op smulweb te zetten en zo kunnen dan ook andere mensen genieten van dit recept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Deze week hebben we mijn nicht te logeren die echt geniet van lekker eten. Speciaal voor haar (en natuurlijk ook voor onszelf) maakte ik deze heerlijke sappige schnitzels met een romige paddenstoelensaus afgemaakt met een vleugje cognac. Door de schnitzels in de oven te garen met de saus worden ze heerlijk zacht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Hoe kan ik dit recept verwijderen ? …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Bij de Lidl hadden ze Savooiekool. "Wat is dat?" zei het ene kassameisje. "Dat kan je wokken, das iets Chinees" zei het andere kassameisje. "Goor" zeiden de twee jongens achter mij in de rij . Tsja, het is misschien geen populaire groente, maar wel erg lekker. En hij bestaat al heel lang. In mijn kookboek uit de 50-er jaren staat deze kool trots in de rij groenten. Dit recept heeft een Italiaanse touch.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Deze salade is niet alleen heerlijk voor op de Paasdis maar misschien zelfs nog beter  'the day after' om de overgebleven Paaseieren mee op te maken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel
Top