1. Home
  2. Community
  3. ger1958
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Deze kippendijfilet heb ik gemaakt op dezelfde manier als mijn recept "mijn meest favoriete babi ketjap". Dat is zo'n lekker recept dus nu geprobeerd met kippendijtjes. Klein beetje aangepast, maar ook hierover waren we het eens: erg lekker ! Gebruik je een slowcooker? Zet de slowcooker plm. 5 1/2 - 6 uur op de lage stand.. De kipdijfilet is dan lekker gaar. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Basis: geel mosterdzaad, witte wijnazijn en water. meestal op smaak gebracht met een beetje suiker en peper/zout. Bruin mosterdzaad is pittiger en wordt gebruikt voor bijvoorbeeld Dyon mosterd. Soms wordt ook een combinatie van beide soorten gebruikt. Als je geen bruine mosterdzaadjes hebt kun je de mosterd ook pittig maken met chilipeper. Soms wordt er ook kurkuma gebruikt om een mooie gele kleur te krijgen. Verder kunnen er allerlei zoete variaties bedacht worden, bijvoorbeeld door toevoeging van honing, "gewone" suiker, rietsuiker, palmsuiker of andere zoetstof. Vaak worden er ook kruiden aan toegevoegd zoals: dille, gemberpoeder, korianderpoeder, kaneel, knoflook, cayennepeper, paprikapoeder, komijn, kerrie, rozemarijn, tijm, mierikswortel en zo kun je zelf je eigen mosterd op smaak brengen. Ook kan de witte wijnazijn worden vervangen door bijvoorbeeld appelazijn, balsamico azijn, dragonazijn of andere "smaakjes" azijnen. Soms wordt er soms (droge witte) wijn toegevoegd of zelfs (wit)bier. Je kunt de mosterd meteen proeven (en eten), maar het beste is om er een of twee weken mee te wachten. De smaak wordt beter als je hem een tijdje laat staan. TIP: Zelf mosterd maken is een simpel karweitje en het is erg fijn voor mensen met een dieet zoals, suikervrij, zoutloos, glutenvrij e.d. omdat je zelf kunt bepalen wat je er wel of niet in stopt. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Prei die op moest, een restant gehakt in de koelkast. Wat doe je ermee? Lekker wokken met champignons en Indonesische kruiden + een lepel pindakaas. De aardappellaag is gewoon gestampt met een scheutje room (kun je ook melk voor gebruiken). Op de aardappellaag heb ik klontjes boter gelegd en geen kaas dit keer. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Deze kruicake is heel gemakkelijk te maken en kan niet mislukken. Alle ingediënten door elkaar mengen, in een cakevorm en bakken maar. De  kruidkoek is al lekker als je hem nog een beetje wrm aansnijdt, maar na een paar dagen misschien nog lekkerder omdat de smaken dan nog meer zijn doorgedrongen. Wij hebben dat deze keer niet gered want de koek was al op. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Een heerlijke ovenschotel in Portugese stijl voor mensen die eens iets anders willen dan de eeuwige ovenschotels met kaas en room. Ik heb in dit gerecht gebruik gemaakt van zoete aardappel omdat deze veelvuldig gebruik wordt in de Portugese keuken en omdat dit bovendien een hele gezonde vervanger is voor de 'gewone' aardappel. De Piri-piri-pasta, die heel erg eenvoudig is om zelf te maken, kan ook vervangen worden door piri piri kruiden, olie of gewoon door wat sambal. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Portugees

Het basisrecept voor deze heerlijke ovenschotel vond ik in het kookboekje Chez lHirondelle. Omdat ik niet gauw tevreden ben heb ik er iets aan veranderd. Wij vonden het heel erg lekker. Dus hierbij het recept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Het lijkt met deze ingrediënten op nasi maar het smaakt echt heel anders door de macaroni. Een echte aanrader! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Er zullen onvertwijfeld inmiddels vele variaties zijn op de bekende Waldorf salade waarvan de naam is ontleend aan het Waldorf-Astoria Hotel in New York. Deze heerlijke salade werd daar voor het eerst geserveerd in 1893. Dit is mijn variatie en je kun er zelf ook weer mee variëren . De eenheden kun je ook gewoon zelf bepalen naar eigen smaak. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

600 g lamsvlees of kip of varkensvlees als jij geen moslim bent (in dunne reepjes) VOOR KRUIDEN: 1 t piment 1/2 t cayennepeper 1 t gemberpoeder 1/2 theel. kaneel 1 t knoflookpoeder 1 t komijnpoeder 1 t koriander 1/2 t geelwortel 1/2 t nootmuskaat 1 t peterselie, gedroogd 1 t selderij, gedroogd 1 t paprikapoeder 1 t zout 1 t zwarte peper …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Zodra het warmer wordt, de zon schijnt en we weer buiten kunnen eten maak ik mijn salade Nicoise. Lekker met stokbrood. Deze salade hoort echt bij de zomer. In het midden van mijn salade zit de tonijn, Vegetariërs kunnen de tonijn weglaten, want zonder de tonijn en de ansjovis is de salade ook erg lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Rode bietjes zijn heerlijk als salade en je kunt er eindeloos mee variëren. Als het mooi weer is eten we deze salade graag met gebakken aardappeltjes met af en toe een  gebakken visje of een stukje vlees. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Wanneer je aardappels kookt (eigenlijk poft) in de schil in een Airfryer krijg je niet van die waterbommen en je hoeft geen zout meer te gebruiken.Het is ook eigenlijk jammer dat bij het traditionele koken alle smaakstoffen door de gootsteen verdwijnen wanneer je de aardappels afgiet.Zo proef je hoe een echte aardappel moet smaken door het vocht wat er van nature in zit. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heerlijk deze tijd van het jaar wanneer de asperges weer volop verkrijgbaar zijn. Ik heb het geluk midden in de streek te zitten waar ze volop verkrijgbaar en ook nog eens een keer betaalbaar zijn. De tijd dat ze verkrijgbaar zijn is toch al zo kort, niet gek dus dat we ze meerdere keren per week eten. Vele recepten hebben bij mij al op tafel gestaan en een van de toppers is toch wel de asperge taart. Normaal maak ik deze altijd met gekookte ham maar door omstandigheden was ik deze keer niet in de gelegenheid om zelf boodschappen te doen en dus was ik afhankelijk van wat ik nog in de koelkast had liggen. Gerookte zalm vond ik een goed alternatief en de crème fraiche was een goede vervanger voor de room die ik normaal gebruik. Het bleek een succes en naast de Aspergetaart-met-het-witte-goud die ik normaal maak zal deze quiche met witte asperges en gerookte zalm nog wel vaker op tafel komen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Regionaal

Deze komkommeralade smaakte heerlijk bij mijn Ajam ketjap die ik vorige week maakte. Maak de salade een paar uur tevoren zodat de smaken goed zijn doorgetrokken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Prei & zalm = lekkere combinatie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Dit recept is afkomstig van Jamie oliver (naked chef). Dit is mijn favoriete pasta. Het kost wat werk, en het is niet goedkoop maar haleluja dan heb je ook wat! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Lekker pittige ovenschotel. Door het gebruik van de mosterd en crème fraîche krijgt de kool een lekkere romige smaak. Geen aardappelpuree bovenop, maar aardappelen gestampt met wat crème fraîche en mosterd erdoor geroerd. Hierdoor krijg je een wat grovere laag, die heerlijk is bij de spitskool. Ook lekker met plakjes ontbijtspek op de schotel. Ze worden lekker knapperig in de oven. (zie foto) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Top