Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Community
  3. ger1958
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Zodra het warmer wordt, de zon schijnt en we weer buiten kunnen eten maak ik mijn salade Nicoise. Lekker met stokbrood. Deze salade hoort echt bij de zomer. In het midden van mijn salade zit de tonijn, Vegetariërs kunnen de tonijn weglaten, want zonder de tonijn en de ansjovis is de salade ook erg lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Rode bietjes zijn heerlijk als salade en je kunt er eindeloos mee variëren. Als het mooi weer is eten we deze salade graag met gebakken aardappeltjes met af en toe een  gebakken visje of een stukje vlees. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Wanneer je aardappels kookt (eigenlijk poft) in de schil in een Airfryer krijg je niet van die waterbommen en je hoeft geen zout meer te gebruiken.Het is ook eigenlijk jammer dat bij het traditionele koken alle smaakstoffen door de gootsteen verdwijnen wanneer je de aardappels afgiet.Zo proef je hoe een echte aardappel moet smaken door het vocht wat er van nature in zit. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heerlijk deze tijd van het jaar wanneer de asperges weer volop verkrijgbaar zijn. Ik heb het geluk midden in de streek te zitten waar ze volop verkrijgbaar en ook nog eens een keer betaalbaar zijn. De tijd dat ze verkrijgbaar zijn is toch al zo kort, niet gek dus dat we ze meerdere keren per week eten. Vele recepten hebben bij mij al op tafel gestaan en een van de toppers is toch wel de asperge taart. Normaal maak ik deze altijd met gekookte ham maar door omstandigheden was ik deze keer niet in de gelegenheid om zelf boodschappen te doen en dus was ik afhankelijk van wat ik nog in de koelkast had liggen. Gerookte zalm vond ik een goed alternatief en de crème fraiche was een goede vervanger voor de room die ik normaal gebruik. Het bleek een succes en naast de Aspergetaart-met-het-witte-goud die ik normaal maak zal deze quiche met witte asperges en gerookte zalm nog wel vaker op tafel komen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Regionaal

Deze komkommeralade smaakte heerlijk bij mijn Ajam ketjap die ik vorige week maakte. Maak de salade een paar uur tevoren zodat de smaken goed zijn doorgetrokken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Prei & zalm = lekkere combinatie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Dit recept is afkomstig van Jamie oliver (naked chef). Dit is mijn favoriete pasta. Het kost wat werk, en het is niet goedkoop maar haleluja dan heb je ook wat! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Lekker pittige ovenschotel. Door het gebruik van de mosterd en crème fraîche krijgt de kool een lekkere romige smaak. Geen aardappelpuree bovenop, maar aardappelen gestampt met wat crème fraîche en mosterd erdoor geroerd. Hierdoor krijg je een wat grovere laag, die heerlijk is bij de spitskool. Ook lekker met plakjes ontbijtspek op de schotel. Ze worden lekker knapperig in de oven. (zie foto) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Het basisrecept voor deze heerlijke ovenschotel vond ik in het kookboekje Chez lHirondelle. Omdat ik niet gauw tevreden ben heb ik er iets aan veranderd. Wij vonden het heel erg lekker. Dus hierbij het recept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Zo vinden wij de bami goreng het lekkerste ! Het werd de hoogste tijd om een beetje vies geworden velletje papier te vervangen voor een digitale versie om het recept de volgende keer in de keuken te zien via mijn smartphone. Dat gaat natuurlijk prima door het hier op smulweb te zetten en zo kunnen dan ook andere mensen genieten van dit recept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Deze week hebben we mijn nicht te logeren die echt geniet van lekker eten. Speciaal voor haar (en natuurlijk ook voor onszelf) maakte ik deze heerlijke sappige schnitzels met een romige paddenstoelensaus afgemaakt met een vleugje cognac. Door de schnitzels in de oven te garen met de saus worden ze heerlijk zacht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Heerlijke herfststamppot met zomerse ingrediënten. De chorizo geeft de stamppot een heerlijke pittige smaak en is erg lekker in combinatie met de paprikareepjes. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Hoe kan ik dit recept verwijderen ? …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Bij de Lidl hadden ze Savooiekool. "Wat is dat?" zei het ene kassameisje. "Dat kan je wokken, das iets Chinees" zei het andere kassameisje. "Goor" zeiden de twee jongens achter mij in de rij . Tsja, het is misschien geen populaire groente, maar wel erg lekker. En hij bestaat al heel lang. In mijn kookboek uit de 50-er jaren staat deze kool trots in de rij groenten. Dit recept heeft een Italiaanse touch.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Deze salade is niet alleen heerlijk voor op de Paasdis maar misschien zelfs nog beter  'the day after' om de overgebleven Paaseieren mee op te maken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Deze verrukkelijke tonijnsalade kwam ik tegen op internet. Het bijzondere aan deze tonijnsalade is dat er een scheutje sojasaus doorheen zit. Klinkt wat vreemd, maar geeft wel een heel lekkere smaak aan de salade. We hebben deze salade vanmiddag op brood gegeten en hebben er allebei heel erg van genoten. Bedankt Ellen ! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Fusion

Een zalige viscurry die zacht van smaak is. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Krokante korst met een smaakvolle vulling: naar mijn mening de definitie van troostvoer! Dit is een lekkere hartige taart met een Aziatisch-aandoende twist. Het gerecht bevat geen kaas en room en is daarmee een goed alternatief voor eenieder die daar niet van houdt.    …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Door de karbonades voor te koken en daarna te frituren krijg je de typische structuur en smaak zoals bij de Chinees. Je kunt in plaats van karbonades natuurlijk ook hamlappen of zelfs buikspek gebruiken, zoals in andere delen van het land wel gedaan wordt. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch
Top