1. Home
  2. Community
  3. gejohn
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Lasagne volgens oud Italiaans recept. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

3 uien, 4 vleestomaten, 300 g grotchampignons, 400 g kalfsgehakt, 2 teentjes knoflook, 2 el olijfolie, zout, versgemalen peper, 200 g Parmezaanse kaas, 1 pak voorgekookte lasagne bladen (250 g) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Soezen bakken is lang niet zo moeilijk als je zou denken. Hier een paar eenvoudige tips en natuurlijk de basisbereiding. …  Lees verder »

Recept uit;`Mary Berry`s Ultimate Cake book`. Mary schreef; ` Hoewel de cake er absoluut niet spectaculair eruit ziet, is dit een heerlijke zachte cake. Bewaar de cake in de koelkast en eet binnen een week`. Ha ha..Bij mij heeft deze cake nog nooit de kans gekregen om een week oud te worden! Ik heb hem weer eens gemaakt. (maart 2011) en nieuwe foto`s geplaatst. En dit keer heb ik de cake gevuld met mijn eigengemaakte Lemon curd (link onderaan dit recept). Uiteraard is de cake ook heel lekker zonder de vulling. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Hartige taart …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Over het algemeen doe je kids geen plezier met spruitjes. Maar misschien dat ze dit wel lekker vinden …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

250 gr bloem, 125 gr witte basterdsuiker, 175 gr koude boter, 1 ei (M)750 gr stevige appels, 500 gr rabarber,40 gr custardpoeder,60 gr kristalsuiker, 1 tl kaneelpoeder, zout, slagroom ter garnering …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Lekker en gemakkelijk eenpansgerecht. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Heerlijke herfstige taart, verrassend met mascarpone en appels …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Dit lekkere bijgerecht kan je de dag van te voren al klaar maken.Op de avond zelf alleen nog even opwarmen in de oven. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Heerlijke, frisse, gezonde en zomerse tonijnsalade. Een echt knaller bij de bbq, of op een broodje, als zomerse lunch in de tuin …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Volgens bronnen op het internet zou dit het recept van de Wereldberoemde Dudok Appeltaart moeten zijn: Bodem 300 gram bloem 250 gr boter 150 gram basterdsuiker halve theelepel zout Vulling 1,5 kg kilo jonagold in dikke brokken/schijven 1 klein potje appelcompote 2 kopjes rozijnen/boerenjongens flinke eetlepel kaneel Eventueel een beetje suiker Kruimeldeeg 90 gr bloem 40 gr bruine basterdsuiker 40 gr boter 1 zakje vanillesuiker Bereidingswijze Voeg alle ingredienten samen, kneed het deeg en laat het een half uur koel en ingepakt rusten. Verdeel het deeg over de bodem en druk het goed aan. Zorg voor een opstaande rand ter hoogte van de bakvorm Verwarm de oven voor op 190 graden. Doe de appelpartjes in een koekenpan en bak de appels even (Hierdoor worden de appels iets zachter en het hinderlijke vocht is eruit waardoor de bodem veel lekkerder blijft) Voeg een beetje water toe zodat de appels niet aanbakken. Meng de appels met de compote, kaneel en rozijnen/boerenjongens en eventueel de suiker. Doe dit over in de vorm en druk het goed aan. Kneed bloem, vanillesuiker en boter met de hand snel tot een kruimelig deeg, voeg daarna de bastersuiker toe en meng dit goed maar kneed dit niet meer. Verdeel het gelijkmatig over de appeltaart. Bak de taart op een rooster in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten gaar. Zorg dat de kruimels mooi gekleurd zijn. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Klassieker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Niet écht alles-in-1-pan, omdat de maaltijd weliswaar in één pan zit, maar je ook schaaltjes op tafel zet. Die schaaltjes met simpele lekkere dingetjes maken het wél gezellig en errug lekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

1 blikje croissantdeeg 200 g shoarma 200 g gesneden prei 200 ml kant-en-klare tomatensaus 100 g feta 300 g frisse rauwkostsalade 4 eetlepels knoflooksaus  …  Lees verder »

Recept voor 30 overheerlijke indische loempiaatjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

40 gram roomboter, 40 gram bloem, 1 liter aspergenat (gemaakt van de gekookte schillen) stukjes gekookte asperge, 1/2 bouillonblokje (vlees of kruidenbouillon), 1 ei, 1 dl melk of 1/2 dl room, nootmuskaat. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een strop voor de winkeliers, als jullie dit recept hebben geproefd zul je nooit meer kruidenboter kopen! …  Lees verder »

Heerlijke romige soep, die de hele familie graag bij ons komt eten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands
Top