1. Home
  2. Community
  3. fuertaliza
  4. Kookboek Vegetarisch
Kookboek "Vegetarisch"

Fijne zachte(zoete) curry met pompoen en kerrie …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

1 bloemkool; 1 ui(fijngesneden); 1 dunne prei; peper en zout; 100g roomboter; 1/2 dl olijfolie; 1 theel. kerrie; 2 teentjes knoflook; 1/2 spaans pepertje; 2 dl kokosmelk(santen); 2 aubergines; 2 eetl. olijfolie; 1 eetl. roomboter;Voor de guacamole: 2 avocado's(goed rijp); 1/2 spaans pepertje; 1/2 bosje korianderblad; sap van 1/2 citroen; peper en zout …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Als mensen mij vragen wat nou echt Italiaans is, noem ik altijd Risotto. Je zou denken pasta, maar dat vind je in andere vormen ook in andere culturen terug. Maar de bereidingswijze van risotto is met geen ander gerecht te vergelijken (Okay! Bijna geen ander gerecht dan!). …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Het recept komt uit het Meat Free Monday Kookboek, een verzameling vegetarische recepten van Paul McCartney en dochters. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Bijzondere maar lekkere smaakcombi van de rode bieten met bieslook. Eet als bijgerecht bij bijv. vis, lamsvlees of worstjes (al dan niet vega). …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch

Zeer smaakvol bijgerecht. Ook goed te gebruiken als tapas hapje. Wanneer je het in een gesteriliseerde, luchtdichte pot bewaard is het enkele weken houdbaar. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

1 grote rode paprika in vierkantjes van 2,5 cm, 2 kleine rode uien in grove stukken, 1 venkelknol in grove stukken, 2 courgettes in stukken, 200 g kerstomaatjes, 2 el olijfolie, 1 el vers gehakte marjolein, basilicum of tijm, 350 g fiorelli (trompet-achtige pasta) of andere pasta met een leuke vorm, zout, gemengde Italiaanse kruiden (om mee te bestrooien), 4 el versgeraspte Parmezaanse kaas, 250 g kant-en-klare tapenade (de meeste tapenades bevatten ansjovis, maar er zijn ook vegetarische tapenades, bijvoorbeeld Tapenade crema van Epifine).  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

80 g voorgebakken brood (bijv. stokbrood) 400 g witte bonen uit blik, uitgelekt 1 eidooier 1 el grove mosterd 1 tl tomatenpuree 1 el mayonaise 2 takjes bladpeterselie, fijngehakt 1 flinke pastinaak 1 flinke winterpeen (of oerwortel) 1 rode ui 1 courgette olijfolie extra vierge 2 takjes rozemarijn 1 teen knoflook 6 sprieten bieslook 6 el stevige yoghurt 4 pitabroodjes peter en zout …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Verschillende ingredienten versterken de smaak van de pompoen of vullen deze aan: de tomaat geeft een friszuur effect, de gedroogde abrikoos haalt het zoete uit de pompoen meer naar voren, de klappermelk maakt de soep heerlijk romig terwijl de kruiden het wat meer pit geeft. …  Lees verder »

Lekkere frisse spaghetti, recept komt van Life and Cooking …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Lekker, makkelijk, kruidig en gezond! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Een heerlijk, makkelijk te bereiden eenpansgerecht met aardappel, courgette, pesto en parmezaanse kaas. Perfect voor een zgn. Balansdag. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch

Kruidig linzen prutje met groenten …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Supermakkelijk te maken,erg lekker en nogal pikant.Heerlijk op goed volkorenbrood. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Lekkere gegrilde groenten met een niet al te ingewikkelde kruidenmix. Met de groenten kun je variĆ«ren. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Bijzondere maaltijdsalade met parelgort - een graan dat verkrijgbaar is bij natuurwinkels. Vervang evt. voor zilvervliesrijst. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Heerlijke pasta met rucola en ricotta. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Vegetarisch roerbakgerecht met broccoli, kaas en pasta. Voor de snelle kokers en de vegetarische trek. Echt iets voor op MeatlessMonday. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch
Top