1. Home
  2. Community
  3. fruittaartje
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Heerlijk gekruid sardines met een typische Indiase smaak. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indiaas

Ik ben dol op noten, macadamia's zijn mijn favoriet helaas zo duur dat ik ze zelden eet. Maar walnoten en hazelnoten vind ik ook heerlijk en die haal ik uit de tuin maar ook uit de natuur als je de plekjes weet te vinden. Wij zijn allemaal verzot op dit romige nocciola-ijs. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Volgens de officiele italiaanse ijssalon manier …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Kcal 203 pp lekker op de grill …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

300 gr. witte asperges, geschild, 300 gr. groene asperges, 1 bosje verse munt (20 gr.), alleen de blaadjes, 1 teen knoflook, 1 el pijnboompitten, 50 ml olijfolie extra vierge, 50 gr. Parmezaanse kaas, geraspt, 2 el olijfolie, om te bakken, 1 sjalot, fijngesnipperd, 300 gr. risotto, 150 ml droge witte wijn, 1 ltr. aspergekookvocht of groentebouillon, 125 ml crème fraîche …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Dit zelfgemaakte ijs is romig, zacht en heeft alle smaken van aardbeien in zich. Niet te vergelijken met het commerciele aardbeienijs. Het maken ervan vraagt om enige oefening, geduld en een ijsmachine. Als je het laatste nog niet hebt - een goede reden om het te kopen, het is een gadget waar je geen spijt van krijgt. …  Lees verder »

Dit recept komt ui Tsjechie en heet daar ?Vanocka?. Kerstgewoonte is om dit brood en niets anders te eten in de loop van de dag op 24 december. Deze avond geven familieleden elkaar ook cadeaus, nadat ze eerst van de traditionele karper hebben genoten. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Tsjechisch

100 gram suiker 80 gram boter 3 eetlepels bloem 2 eetlepels gemalen amandelen ½ citroen 250 gram aardbeien 400 ml slagroom Poedersuiker Bakpapier Spuitzak …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een ander lekker recept met aardbeien …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Ik ben gek op asperges en ik heb een heel lekker, eenvoudig en snel klaar te maken recept. Bovendien is het een Slank gerecht. Dit is een dieet portie voor 2 personen. Ben je NIET op dieet dan zou je eventueel meer aardappeltjes en gerookte zalm kunnen toevoegen nemen maar geloof me je hebt een bord vol met de dieet portie. (zie foto) De dieetportie bevat maar 407 calorieen per persoon. De roomsaus is vrij veel maar wij vinden dat lekker. Mocht je NIET zoveel saus willen neem dan EEN HALF bakje Linesse (de rest kan je bvb als broodbeleg nemen, heerlijk met wat verse bieslook er over) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Overheerlijke garnaalkroketten: Proberen, want ze zijn echt heel erg lekker!!! De kroketten zijn lekker als voorgerecht, maar kunnen evengoed als hoofdgerecht. Dit recept is voldoende om 21 flinke kroketten of een 30 tal kleinere kroketjes te bereiden. Je kan ze zonder problemen invriezen tot gebruik. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Belgisch

Franse klassieker; niet goedkoop , maar 'feestelijk' lekker. Dit recept was voorheen 'een geheim recept' !!!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

4 lamsfilets- 4 reepjes gerookt spek- Aardappelgratin: aardappel, room, knoflook, peper, zout, beetje melk, gemalen kaas. Groenten: 4 artisjokbodems of 2 kleine tomaten (of 4 raapjes)- 200 g erwtjes- 250 g boontjes- 8 jonge wortelen- 1 ui. Saus: 3 dl (lams)fond- thijm- Extra mosterd, rode port.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

Opgelegde mosselen in zure saus. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vis

Ik heb verschillende mogelijkheden beschreven, dit recept is eenvoudig te maken. In de herfst /winter is het heerlijk met appels of een combinatie van de helft appels de helft bramen.(diepvries fruit kan ook) In de lente is het lekker met rabarber (doe er dan wat gemberpoeder bij want Gember en rabarber, dat is echt een volmaakt huwelijk!). Maar welk fruit je ook kiest in welk seizoen dan ook het is altijd lekker. Heel vaak lees ik recepten van Crumbles die je vertellen dat je eerst appels enz. moet koken of stoven!  Dat is echt niet nodig! Volg dit recept want ik heb dit  al ontelbare keren gemaakt. En ieder jaar met Kerst is dit een van de nagerechten die ik op verzoek altijd weer moet maken. Dat bewijst dus dat het lekker is. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Zoet en pikant tegelijker tijd.Zeker eens klaarmaken, eenvoudig en bijzonder …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Scandinavisch
Top