1. Home
  2. Community
  3. forreler
  4. Kookboek kookboek van jos
Kookboek "kookboek van jos"

Nagerecht met eierkoeken en koffielikeur …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een recept voor de ijsmachine …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Blue Curaçao-peertjes, Ananassorbet met dragonsiroop en Sabayon van bananenbier, Heb je geen ijsmachine dan koop je gewoon een exotische ijssoort (bv kokos of passievrucht). Of zet het gepureerde ananasmengsel in de vriezer en schep regelmatig goed om. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Surinaams

Vooral in het begin van de lente als de aardbeien nog niet zoveel zon hebben gekregen, of met de Spaanse aardbeien, die een beetje hard zijn, kun je dit lekkere toetje maken. Door de citroen krijgen de aardbeien een vollere smaak. Ik maak het vaak als ik eters krijg en niet veel tijd heb. Bij ons een topper. ook zonder likeur voor de kinderen lekker. Doe er dan een scheutje limonadesiroop door. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een heerlijke frisse sorbet met verse aardbeien …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Mooie start van een niet te zwaar menu. Weetje: wij hebben de oesters geraapt op Schiermonnikoog bij de jachthaven. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

- voor 4 personen -Voorbereiding: 20 minuten Bereiding: 15 minuten feest(voor)gerecht, Uw vishandelaar zal graag de sint-jacobsschelpen voor u openen. Natuurlijk kunt u ook diepgevroren sint-jacobsnoten (dus zonder schelp) aankopen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

500 g aardappels zout witte peper 30 g boter 1 dooier nootmuskaat 4 tot 6 Sint Jacobsschelp-schelpen 750 g Sint Jacobsschelpen bloem boter kerrie cayennepeper 1 ui boter 1 lepel cognac 1/2 l witte wijn 500 g ontvelde tomaten broodkruim gesmolten boter …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Aardappelsalade maakte ik altijd volgens het recept van mijn Duitse moeder. Maar door tijdgebrek ontstond dit recept. Nu is mijn aardappelsalade nog veel lekkerder, hoeft niet meer in te trekken en dus veel sneller klaar. Iedereen die de salade geproefd heeft wil het recept. De salade kun je ook als basis gebruiken voor een maaltijdsalade door er gebakken spekreepjes of hamreepjes of tonijn of gerookte zalm aan toe te voegen. Laat je eigen fantasie maar werken. De salade is verrukkelijk dat kan ik je verzekeren! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Dit is echt een goddelijk recept en nog redelijk gezond ook. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Slanke keuken

Gerookte eendenborst salade met frambozendressing en ganzeleverkrullen …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Heerlijk, met dank aan Rudolph van life and cooking …  Lees verder »

De echte onovertroffen Creme brulee …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Dit recept was het nagerecht in de Smulbox van januari 2007. Een recept van chefkok Henk Wieland, van het Vlaams Arsenaal in Nijmegen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

250 gram borstspek - 1 fazant - 250 gram vet spek - 1 ei - 1/2 dl slagroom - 6 sjalotjes - 1 dl cognac - pasteikruiden - 1 dl port - tijm - zout, peper - 500 gram bardeerspek - 2 blaadjes gelatine …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Per portie: 553 kcal * 33 g eiwit * 15 g vet (waarvan 5,5 verzadigd) * 75 g koolhydraten (waarvan 8 g suikers) * 4 g voedingsvezels * 72 mg natrium …  Lees verder »

Amuse: Vijgenbrulee met geitenkaas en gemarineerde komkommer Voorgerecht: Kabeljauw met zeekraaltopping en pompoensalsa Tussengerecht: Venkel saffraansoep met gerookte paling Hoofdgerecht: Stoofschotel van hert met eekhoorntjesbrood en selderijpuree Nagerecht: In kokos gegaarde zoete risotto met blauwe bessen en abrikoos …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

* 1 kg varkenswangetjes * 3 eetl bloem * 2 flesjes Belgisch (rodenbach)bier * 1 lit bruine fond * 2 flinke uien * 3 eetl balsamico-azijn * 0.5 eetl suiker * naar smaak peper, zout, tijm, laurier, nootmuskaat * naar smaak beetje rozemarijn …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

1 tl. grove mosterd* 1 el. Honing* 2 teentjes knoflook fijngehakt* 1 el. balsamico azijn* 12 lamskoteletjes*2 tl. oregano* 3 el witte wijn* 4 el. olijfolie* zeezout* vers gemalen zwarte peper* …  Lees verder »

Top