1. Home
  2. Community
  3. flensjes
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Dit is een activiteit die je heel goed kunt doen bij feestjes thuis en/of op school. …  Lees verder »

Biologische zuurkool heeft wereldgeschiedenis. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit recept werd teruggevonden in het receptenboek 'Ouverture de Cuisine' van de 17de eeuwse Waal Lancelot de Casteau. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

1 pak poffertjes mix, melk, eieren, 20 gr. aan kl. topjes en restjes, poedersuiker …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Hollandse specialiteit,lekker en weer eens iets anders …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

125 gram bloem 125 gram boekweitmeel 1 ei 250 ml melk plm. 250 ml water 15 gram verse gist (1 zakje droge gist) 50 gram gesmolten boter zout (als boter ongezouten is) …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Wie lust die niet …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Zelf poffertjes maken voor kinderen met een koemelkallergie. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Poffertjesmix of poffertjes die je in de magnetron moet verwarmen. Slagroom en kersen op siroop uit een potje. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Kinderkeuken

Poffertjes zijn afgeleid van de oudhollandse poffer of broeder. Vroeger waren poffers en broeders favoriet gebak in Nederland, dat werd gegeten met stroopsaus of boter en suiker. Poffertjes, ook wel bollebuisjes genoemd, worden van hetzelfde beslag gemaakt als grote poffers, maar gebakken in de speciaal daarvoor bestemde poffertjespan. Poffertjes zijn warm het lekkerst, met een klontje boter en royaal bestrooid met poedersuiker. Natuurlijk hoort er een beker warme chocolademelk met slagroom bij. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

1 pak poffertjes mix (koopmans) rode spa i.p.v. de hoeveelheid water 2 eieren 3 eetlepels slaolie 1 eetl. stroop 1 zakje vanillesuiker …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Vooruit te bereiden cocktailhapje …  Lees verder »

Ook met boter en suiker smaakt macaroni. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

125 gram bloem, 125 gram boekweitmeel, 1 kleine theelepel zout, 2 1/2 dl melk, 10 gram gist, 1 eetlepel stroop, 1 ei, 2 1/2 dl water, boter, poedersuikter. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Poffertjes met kanneel ijs …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Goedkoop en snel

Nooit gedacht dat de middeleeuwse poffertjes, gedrenkt in hete boter met Grand Marnier, ooit fraaie bollen slagroomijs kunnen omringen. …  Lees verder »

Een heerlijke poffertjes-variatie …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Top