1. Home
  2. Community
  3. fitness_chickie
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Klassiek nagerecht waarvan het recept ook kan worden toegepast met de purees van andere vruchten. Zo kunt u met een potje kant-en-klaar gekochte appelmoes in een ommezientje een appelbavarois maken. Gebruik voor de bavarois met verse vruchten bijvoorkeur een niet-metalen zeef (nylon) en houten lepels en spatels voor het mengen, roer en spatelen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

500 g (gedroogde) witte bonen 5 teentjes knoflook 5 eetl. olijfolie 2 uien, in halve ringen 1 eetl. tomatenpuree 1 blikje gepelde tomatenblokjes zout en versgemalen peper 2 takjes tijm 2 blaadjes laurier 2 takjes peterselie 150 g gerookte ontbijtspekreepjes 4 drumsticks 2 saucijzen 50 g paneermeel of fijn broodkruim  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Eigenlijk kan elk type vis bij dit stamppotje geserveerd worden. Vis uit de diepvries, zoetwatervis, of zelfs gebakken grote garnalen passen hier goed bij. Breng het stamppotje eventueel wat extra "pittig" op smaak met versgemalen peper, wat chilipoeder of wat mosterdpoeder. Vis bestrooid met een dun laagje bloem krijgt een goudkleurig "korstje". …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

6 eidooiers 150 gram suiker 30 gram bloem, gezeefd 30 gram maizena 6 dl melk Vanillepeul, overlangs gehalveerd OF 2 kleine theelepeltjes vanille-extract …  Lees verder »

Pâte brisée is zandtaartdeeg voor hartig gebak en pâte sucrée voor zoet gebak. Recept en bereiding zijn gelijk; voor pâte brisée voeg je nog wat suiker toe. …  Lees verder »

Voor circa 30 kleine citroentaartjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Dit lijkt me zo heerlijk dat ik hem er bij heb gezet. …  Lees verder »

700 gr lamsschouderlapjes 2 el ongezouten boter 6 wortels 6 koolrapen (niet te verwarren met knolraap) 1 tl suiker 100 gr verse tuinerwten 12 sjalotten 12 kleine aardappeltjes 1 tl suiker 2 el bloem 5 dl runderbouillon zout versgemalen zwarte peper 1 bouquet garni: Een bouquet garni is een bosje van diverse kruiden dat wordt meegetrokken in de bouillon en andere gerechten. De kruiden worden samengebonden in een bosje of worden in een katoenen zakje gestopt. Een klassiek bouquet garni bestaat uit peterselie, tijm en laurier. Afhankelijk van het gerecht, kun je ook kruiden als salie, rozemarijn, selderij, dragon, bonenkruid, basilicum en kervel gebruiken. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

1 rijpe mango (250 gr) 1 dl Water Zoetstof (canderel) 250 ml magere yoghurt …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Slanke keuken

Voor diverse smakelijke wildgerechten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Tamme kastanjes worden in de Hollandse keuken nauwelijks gebruikt. Kastanjes zijn van zichzelf al wat zoet en daardoor uitermate geschikt voor deze bijzondere taart. …  Lees verder »

Een heerlijke verassing met kastanjes. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Kwarktaart met honning pernod en munt …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

? 300 g Nasi/bamivlees ? 300 g rijst ? 2 eetlepels ketjap manis ? 1 eetlepel bruine basterdsuiker ? ? eetlepel citroensap ? 3 eetlepels olie ? 1 teentje knoflook ? 1 rode paprika ? 1 nasi/bami groentepakket (a 250 gram) ? 1 zakje kruidenmix (nasimix met groenten) …  Lees verder »

8 plakken Kalfvlees (kalfsoesters) 8 plakken Coppa di Parma Verse Salie 5 tenen Knoflook Wilde Spinazie Marsala (likeur) 4 trossen cerisetomaatjes Verse rozemarijn Verse Basilicum verse Peterselie 400 gr krielaardappelen met schil …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

60 g boter 1 bekertje creme fraiche 50 g grogonzola 50 g geraspte pecorino 50 g gruyere 100 g mozarella in stukjes peper zout 400 g pasta 1 eetlepel olijfolie verse parmezaanse kaas …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Witte Chocolademousse …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Deze koolsalade is lekker als gerecht bij een rijsttafel, maar ook lekker als salade met pikante kipreepjes uit de wok en wat noedels …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Coquilles St. Jacques met Noilly Prat saus …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

4 plakken geitenkaas van elk ca. 40 gram, 1 bord sesamzaadjes, sesamolie, 1 scheut frambozenazijn, 0,15 liter port , 2 eetl honing , 1 eetl aalbessengelei (gebonden met pectine), halve doos alfalfa  …  Lees verder »

Top