1. Home
  2. Community
  3. finegourmet
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Vorige week heb ik dit nagerecht gemaakt, het is heel eenvoudig te maken en superlekker. Mijn vriendin kwam de dag daarop eten en ik wilde de avond van te voren een mousse maken. Winkels waren dicht dus ging ik op zoek in mijn voorraadkast. Ik had nog een pot Amarene kersen, 100 gram witte chocola, Amerettini koekjes, en houdbare slagroom en wat eieren. Op internet naar een recept gezocht maar alles was voor veel meer personen met veel meer ingrediënten. Toen zag ik een heel klein receptje van een mousse met fruit voor 2 personen, ik heb de hoeveelheden verdubbeld en verder naar eigen idee dit nagerecht gemaakt. We waren met z`n drieën maar ik wilde ook een `proeftoetje` maken Wij hebben zitten smullen en mijn vriendin vroeg gelijk het recept. En nu zet ik het op smulweb zodat nog meer mensen van dit heerlijke toetje kunnen genieten. Op het laatst dacht ik er pas aan om een foto te maken dus je ziet hier alleen het eindresultaat. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Ben jij ook zo dol op kaasfondue? Dit is hét recept om helemaal zelf kaasfondue te maken met echte Zwitserse kazen.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Zwitsers

Een hele lekkere taart die net even iets anders smaakt dan een "gewone" appeltaart. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Vegetarisch hoofdgerecht voor nog geen E1,50 per persoon …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Weer eens iets anders... het uitproberen waard..! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

400 gr kip 2 in ringen gesneden uien 2 teentjes in fijne plakjes gesneden knoflook 4 hardgekookte eieren 2 eetl. boter 2 a 3 eetlepels pittige kerriepoeder 400 gr panklare sperziebonen 1 1/2 dl kippenbouillon (van een tablet) peper, zout 1 klein bekertje demi creme fraiche 2 eetlepels fijngehakte peterselie aardappels of rijst …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Slanke keuken

Roti uit de Surinaamse keuken! Omschrijving Wat Nederlanders een pannekoek noemen, kun je niet vergelijken met Roti. Hoewel ze qua uiterlijk veel op elkaar lijken zijn er verschillen. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Surinaams

Deze kalfsklassieker wordt eerst zachtjes gestoofd in melk, later worden de roux en op het allerlaatste moment pas de slagroom en eierdooier toegevoegd die het gerecht z`n romige smaak geven. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Als je weinig tijd hebt maar je visite toch met iets supers wilt verassen, of als je niet zo'n ervaren kok bent is dit een super gerecht! …  Lees verder »

Dit recept gebruik ik al jaren. Dit is echt zo lekker en iedereen kan het maken. Kan niet mislukken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Deze goulash is gemaakt van een combinatie van rundvlees en varkensvlees. Het is echt overheerlijk. Ik heb het recept gekregen van een kennis uit Oostenrijk. Inmiddels heb ik in de loop van de tijd wel e.e.a. aangepast. Iedereen die deze goulash proeft wil het recept. Dus maken! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Oostenrijks

Een heerlijke romige pasta-maaltijd waar mijn kinderen (3 en 5) dol op zijn …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Met dit recept heb ik lang geleden een prijs gewonnen. Eigenlijk was ik dit recept alweer bijna vergeten tot ik weer eens aan het snuffelen was in mijn eigen plakboeken en mijn eigen recept weer tegenkwam. Weer eens gemaakt en iets uitgebreid. Het was weer heerlijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Dit is het snelste en makkelijkste brood wat ik ooit gemaakt heb. (Zelfs geen broodvorm nodig!) Het is bovendien geweldig lekker! Je kan het eten als het nog ietsje warm is maar de volgende dag (beetje opgewarmd in de oven) is het nog steeds heerlijk. Ook lekker bij een BBQ. Ik kreeg wat vragen of er Gorgonzola gebruikt kon worden i.p.v. Geitenkaas en een andere vraag of er ook kleine broodjes van gemaakt konden worden. Dat heb ik dus vandaag (26.04.2010) uitgeprobeerd. Heb vijf ongeveer dezelfde grootte bolletjes gemaakt. Oven gelijk op 200°C i.p.v. 190°C plus 1 flinke theelepel bakpoeder toegevoegd. Broodjes in het midden van de oven voor 30 minuten. We hebben er twee apart gehouden en drie heb ik ingevroren, weet absoluut niet of dat goed gaat maar ik wilde het wel proberen dus of ze ontdooid en opgewarmd nog lekker zijn? Dat moet ik nog ervaren. p.s. Oventemperaturen kunnen verschillen, bij mijn oven zijn ze dus goed …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

25 g blanke rozijnen 3 stuk bos-uitje, fijngesneden 40 g boter, koud ? Knorr vleesbouillonblokjes 1 courgette, in blokjes van 2 cm 175 g couscous 300 g magere kalfslappen 1 doosje kersttomaat 50 g kikkererwten 2 teentjes knoflook, fijngesneden 1 koolrabi, in blokjes van 2 cm 1 dl groene Spaanse peper 1 tl saffraan 1 kleine ui, gesnipperd 1 kleine winterwortel, in blokjes van 2 cm zout peper. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Supersnel en superlekker …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Marokkaans

De laatste tijd eet ik veel granola, alleen deze is erg duur. Dit is mijn poging (met hulp van recept in bron) om deze zelf te maken. Het resultaat is erg geslaagd.  …  Lees verder »

Zo makkelijk kan gezond zijn!!  Rucola salade met gegrilde kip.. Koolhydraat arm.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Slanke keuken

Wij zijn niet zo'n lunch/brunch-types, maar deze was toch wel erg lekker...  Natuurlijk ook als lichte avondmaaltijd te bereiden, net wat je wilt! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans
Top