Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Community
  3. europa-recepten
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Een echt donkerbruin brood, mals en goed houdbaar. Heerlijk met alle soorten beleg, zoet of hartig. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Russisch

350 g spaghetti, 4 tomaten, 400 g garnalen (ongepelde), 2 teentjes knoflook, peterselie, 1 dl witte wijn, 1 el olijfolie, zout en peper …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

200 g risottorijst, 40 g boter, 4 dl vleesbouillon, 2 el olie, 1 gesnipperde ui, 1 stengel bleekselderij, 1 el gehakt selderijgroen, 400 g tomaten, 1 teentje knoflook, 150 g spek in blokjes, 150 g kaas in blokjes, 2 el maizena, peper, zout …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Kipfilet met tapenade van olijven, knoflook en tomaat …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een heerlijke fruittaart (appels of kwetsen) op het bakblik zoals mijn moeder hem maakte. Het recept heeft ze van oom Harry (Boy), een broer van mijn vader gekregen toen we in 1961/62 in Holzhausen am Ammersee, vlak bij Utting, woonden. Als je pruimen gebruikt, gebruik dat kwetsen. De kleine pruimen geven een mooie diep donker rode kleur en een fris-zure smaak aan de taart. Deze taart wordt veel gebakken in Beieren (Dld). Konditoreien en vrijwel alle bakkers verkopen deze taart in grote vierkante porties. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

Het bijzondere aan deze pannenkoeken is dat ze van tevoren bereid moeten worden. Vlak voor het serveren worden ze in de oven geplaatst en zie je ze rijzen als souffles. Dan snel naar de tafel! Laat je gasten, net als bij een souffle, wachten op de pannenkoeken en niet andersom! …  Lees verder »

Gehaktballetjes behoren tot de traditionele zweedse gerechten.Geef de kleine balletjes bij de borrel gespiest op een prikker of als onderdeel van een Smorgasbord. Dit recept is goed voor ca. 50 kleine balletjes. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Scandinavisch

Vleesgerecht met een stuk sukadelap …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Slanke keuken

2 preien 2 uien 6 lamstongetjes 5 peperbolletjes 1 kruidenbuiltje (peterselie, tijm, laurier) 4-5 rapen boter 8 pasteibakjes 3 dl room 2 eetlepels pitjesmosterd 1 eetlepel mosterd 4 eetlepels fijngehakte bieslook peper, zout …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

750 gram runderlappen - 2 uien - 1 laurierblad - 2 kruidnagelen - 60 gram boter - 2 herfstraapjes of koolrabi's - 1 bos waspeen - 3 eetlepels (Schotse) whiskey - 4 eetlepels grove havermout - versgemalen peper - zout …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Schots

Broonie. De Ierse gembercake wordt met havervlokken gebakken. Haver groeit goed in het koude en zeer vochtige klimaat van Ierland. De gemberplant komt echter uit India en de gember is afkomstig uit de wortels van deze plant. De gember geeft de bijzondere smaak aan de Broonie, die heerlijk is bij thee, koffie en koude melk. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Een hartige familiemaaltijd. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Iers

1? kg verschillende soorten vis (diepvries of vers) 1 grote winterwortel 1 grote ui 1 dikke prei enkele stengels bleekselderij peterselie tijm, laurier en zout peperkorrels stuk citroenschil 60 g boter, 60 g bloem sap van 1 citroen plakjes citroen 100 g garnalen (vers, diepvries of blik) 2 eidooiers  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

800 g kipfiletreepjes ,* 12 dunne sneetjes gerookt spek ,* 10 cl room ,* 2 eetlepels mosterd ,* 150 g abdijkaas ,* 2 uien ,*wat boter,* peper en zout * …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Als je van lamskoteletten houdt, moet je dit zeker uitproberen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

*** serveer dit rijk gekruide gerecht met knapperig brood om het vocht mee op te deppen.*** …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

1 panklare (scharrel- of mais)kip bloemenhoning zout, peper uit de molen paprikapoeder 50 gr baconplakjes 75 gr Gorgonzola 350 gr kleine spruitjes boter 4 (vlees- of Italiaanse) tomaten 3 eetlepels 'Vooraf en Toe' 4 eetlepels basilicum (diepvries) 2 eetlepels Parmezaanse kaas …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans
Top