1. Home
  2. Community
  3. estherbakermans
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

300 g half-om-halfgehakt 2 kleine augurken zuur heel fijn gesneden 2 theelepels maïzena 1 eetlepel ketjap manis 2 theelepels mosterd + extra om te serveren 3 eetlepels bloem 1 ei 3 eetlepels paneermeel 300 ml zonnebloemolie …  Lees verder »

Voor het stokbrood: 1 ui 1 rode paprika 150 g kipfilet 1 theelepel cajunkruiden 2 eetlepels olie 100 g roomkaas 2 eetlepels mangochutney 2 theelepel(s) Bieslook zout Witte Peper Gemalen 1 voorgebakken bruin stokbrood Voor de andijviesalade: 1 eetlepel citroensap zout Witte Peper Gemalen ¼ tl mosterd 3 eetlepels olie 1 appel 150 g gesneden andijvie  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Weer eens wat anders …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Er zijn natuurlijk al veel recepten voor Pilav op Smul. €Dit is de versie van onze Jiri, uiteraard met een pittig ondertoontje......... €Door de groenten te wokken en op t laatst pas toe te voegen, blijven deze lekker knapperig en worden ze niet zo 'soggy' als in de gebruikelijke Pilav (of Pilaf, net hoe je t wil). …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

Heerljke soep, echt een herfstreceptje door de mix van paddestoelen. €De beukenzwammen, als je die niet kunt krijgen bij je groenteboer (niet zelf plukken!) deze vervangen door bv cantharellen dat heb ik zelf namelijk ook gedaan... …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Het wordt weer herfst, al zou je dat nu nog niet denken, maar de kalender zegt het.. Dus de korte gure dagen met veel regen en wind zijn onderweg, helaas. Maar van de andere kant : dan krijg je wel weer zin in dit soort stoofschotels! Van die geuren die je buiten al tegemoet komen, heerlijk! Een van die schotels is deze met konijnebouten. Zo ongelofelijk lekker!!! Al zolang ik me kan herinneren in de familie en eigenlijk nooit veranderd... Smultijd gegarandeerd na een middagje sudderen, want het heeft wel wat tijd nodig. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Quesadilla is een dubbele tortilla gevuld met kaas en ander lekkers. Er zijn vele varianten mogelijk, deze versie is van Jamie Oliver. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

De lekkerste pruimentaart ever, mits je goed pruimen gebruikt. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

De lekkerste pruimentaart ever, mits je goed pruimen gebruikt. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Een multiculturele balletje vol van smaak. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Zacht, romig, hartig aardappelschotel uit oven die goed bij gebakken gehaktballen met jus passen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Stoofvleesrecepten kan je niet genoeg hebben, zeker niet als ze uit lekker veel wereldkeukens komen. Zoals deze uit mooi Mexico waar ze echt heel goed weten wat lekker eten is. Gisteren gemaakt en ongelofelijk van geSmuld. Vandaag nog een keer, de pan was nog nie leeg... Chipotle (of Chipottie, net hoe ze het spellen) pepers zijn bij de grotere Appies redelijk goed verkrijgbaar, bij de Surinaamse winkel struikel je er bijna over en ook bij Turkse winkels hoef je vaak niet heel erg te zoeken. Anders neem je gewoon een jalapeno, desnoods uit een potje. Sombrero klaar, yucatan op tafel, stemmig trompetmuziekje erbij en Smullen maar! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Mexicaans

Stoofvleesrecepten kan je niet genoeg hebben, zeker niet als ze uit lekker veel wereldkeukens komen. Zoals deze uit mooi Mexico waar ze echt heel goed weten wat lekker eten is. Gisteren gemaakt en ongelofelijk van geSmuld. Vandaag nog een keer, de pan was nog nie leeg... Chipotle (of Chipottie, net hoe ze het spellen) pepers zijn bij de grotere Appies redelijk goed verkrijgbaar, bij de Surinaamse winkel struikel je er bijna over en ook bij Turkse winkels hoef je vaak niet heel erg te zoeken. Anders neem je gewoon een jalapeno, desnoods uit een potje. Sombrero klaar, yucatan op tafel, stemmig trompetmuziekje erbij en Smullen maar! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Mexicaans

Dit is een recept van Hilda Huiskamp uit Neede. Zij won in 2006 een reis naar america met dit recept voor een appeltaartwedstrijd, uitgeschreven door omroep gelderland. Ik heb hem gisteren gemaakt en ik kan je zeggen...ik heb nog nooit zo een lekkere eigengemaakte appeltaart geproefd. Al mijn andere appeltaartrecepten gaan de kliko in. Zalig gewoon, heel byzonder is de room en de puddinglaag. DIT RECEPT STAAT OOK NOG ONDER http://www.smulweb.nl/1381769/koken/recept/De-lekkerder-bestaat-niet-appeltaart KUN JE NOG MEER REACTIES LEZEN! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Dit is het stoofvlees dat wij maakten en verkochten in onze cafetaria en wat liep als een tierelier! K heb er natuurlijk wel een kleiner receptje van gemaakt, 10 liter is wat veel he... …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Een heerlijk gerecht. Het kost wat tijd, maar dat is zeker de moeite waard! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Lekker als er mensen komen eten en altijd een succes !! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Lekker Smullen van een pan gevuld met botermalse, pittige sudderlapjes in een heerlijke jus?Niet meer verder zoeken, je hebt het recept ervoor gevonden Ik heb ervoor gekozen om hiervoor runderlapjes te gebruiken, maar sucadelappen zijn hier natuurlijk ook uitermate geschikt voor!   …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indisch

Lekker weer een alles in 1 schoteltje, zo de oven in en Smullen maar! Het mag ook best makkelijk zijn he in plaats van altijd maar weer lang bezig zijn voor je aan tafel kunt.De ragout is lekker pittig door het pepertje, dat kan deze schotel heel goed hebben! Het recept is van onze Jiri, dus hij heeft er natuurlijk een lekkere Indische schwung aan gegeven. Smultijd! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indisch
Top