1. Home
  2. Community
  3. esje26
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Kip-Kokossoep …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

100 gram MonChou =6 gevulde olijven =0.5 eetlepel zilveruitjes =2 augurkjes =stukje rode paprika =2 eetlepels koffieroom =zout =peper =4 plakken gekookte achterham …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

10 verse rode pepers 2 teentjes knoflook 4 zwarte peperkorrels 2 theelepels palmsuiker 25 ml vissaus 50 ml vers lime-sap (eventueel azijn of tamarinde-water) …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Thais

Piri-Piri is de Portugese naam voor een zeer scherpe chilipepersoort,die via Angola naar Portugal gekomen is.Veel van de scherpte komt van het zaad,dus gebruik ze allemaal,of een deel ervan,afhankelijk van je smaak.Gebruik dit pikante mengsel als marinade of dipsaus voor gegrilde,gemarineerde garnalen,kreeft of kip. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Portugees

Heerlijke soep uit de Stentor door Hans Belterman. Ik wil jullie dit niet onthouden. De lekkerste en waarschijnlijk ook de meest orriginele uiensoep at je vroeger in de omgeving van de Hallen in Parijs. Daar vond je de bistro's waar de handelaren hun zaken deden onder het genot van een "fine a l'eau"die tegen het einde van de nacht plaats maakte voor de uiensoep. Ook veel toeristen kwamen er op af. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Een pakketje op zijn Amerikaans. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Lekker met kip en bij de BBQ. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

3 stengels bleekselderij 1/2 liter melk 2(kippen)bouillonblokjes 2 eetlp. maizena 150 gr. jong belegen kaas zout en peper …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit is een recept van kokenmetluigi het is heerlijk. Een saus die snel gemaakt is en uitstekend past bij gegrilde gerechten als;lamscoteletten,kebab,vleesspies,shoarma,enz. Zelfs bij een koude bal gehakt met een lekker broodje …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Heerlijke warme dipsaus, deze Bagna Cauda. Serveer er rauwe of kort gekookte groenten (bijv. bloemkoolroosjes, paprikareepjes, champignons, stukjes bleekselderij en wortel) bij die in de warme saus worden gedipt. …  Lees verder »

1 ui 2 stengels bleekselderij 1 struikje witlof 1 l kruidenbouillon (tabletten) 20 g boter 1 el bloem 100 g geraspte belegen kaas 1 el Dijon mosterd 2 el fijngehakte peterselie …  Lees verder »

Mmmmm...de naam is echt waar je eet je echt kotsmisselijk want ze zijn gewoon zooo lekker!! Probeer het gewoon eens echt een geslaagd borrelhapje!! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Gepaneerde speklappen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Lekker ijsje suikervrij ww 0 points …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Slanke keuken

1 schoongemaakte en fijngehakte ui 1 uitgeperst teentje knoflook 1 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en fijngehakte groene peper 3 eetlepels fijngehakte peterselie 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie 2 eetlepels citroensap zout …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Gemakkelijk en lekker. Pittigheid kun je zelf doseren …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indonesisch

1 teentje knoflook 1 tl sambal oelek 1 el ragfijn gesneden ui 2 el ketjap manis 1 tl citroensap …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Chinees

Dit is een gerecht dat ik op het internet zag aangeboden door de firma Faja Lobi. Het recept heb ik aangepast (op moment van koken had ik die producten niet in huis en ? na overleg met een Surinaamse huisvriend ? die mij enkele tips gaf, heb ik het als onder beschreven klaargemaakt. Of het origineel Surinaams is, weet ik niet. Het smaakte in ieder geval overheerlijk en daar gaat het om! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Surinaams

- 300 gram bleekselderij, gewassen en in stukken van ca. 6 cm gesneden - 250 ml groentebouillon Voor de kaassaus: - 1 el. bloem - 2 el. olie - 100 g kaas naar keuze, in blokjes - 100 ml melk - zout - peper …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Lekker vooral voor de kinderen.voor 4 personen. Uit Boodschappen maart 2006 …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands
Top