1. Home
  2. Community
  3. erwinherder1
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Deze met basilicumpestoroomkaas gevulde kipfilet worden gerold in Parmaham en gaan (even rondom gebakken) samen met de saus 20 minuten in de oven. Je kunt de kipfilt al een dag tevoren voorbereiden. Heelijk als je eters krijgt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Daar is hij dan want ik ben nu even alleen. Ik heb net deze ovenschotel weer eens gemaakt, een traktatie, en kan er de de hele week van nemen! Wil je echt eens scoren dan is dit het blijvertje. Super de luxe macaronischotel met 3 soorten kaas en rijkelijk gevuld met gehakt/tomaten/chorizo vulling en kaassaus. Als het wat kouder wordt, zoals herfst en winter uitermate voedzaam. Wel wat calorieën, maar die verbrand je met de kou makkelijker en sneller dan in de zomer. Wat macaronischotel betreft is dit wel mijn toppertje. Je weet niet wat je proeft dus ga zelf maar proberen en ik zie graag een reactie en hoor het dan wel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Pompoensoep met geroosterde knoflook Dit is een heerlijke soep. De pikante tomatensalsa geeft deze zoete pompoensoep wat textuur. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Lekker he, zo`n gloeiend heet tajine-gerecht, vooral nu de dagen weer killer en natter worden. Het staat ook zo gezellig op tafel. Heb je nu geen tajine (en dat schreef ik al vaker) maak tajinegerechten dan gewoon in een kookpan en serveer het op een mooie ronde schaal (de mooiste zijn te koop bij de Marokkaanse artisanawinkeltjes, maar ook bij veel Marokkaanse en/of Turkse supermarkten.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Ben jij ook zo gek op saucijzenbroodjes? Probeer deze Aziatische saucijzenbroodjes eens! Ze zijn een beetje pittig door de sambal en zeer kruidig en goed op smaak door alle kruiden. Wil je ze liever iets minder pittig? Laat de sambal brandal weg en vervang dit door een extra eetlepel zoete chilisaus.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Het idee voor dit heerlijke gerecht kwam ik tegen in de nieuwsbrief van VISRECEPTEN. Ideaal wanneer je weinig tijd hebt, want in minder dan een half uur staat deze heerlijk geurende curry op tafel. Een prettige bijkomstigheid is dat de ingrediënten allemaal goed verkrijgbaar zijn zodat je niet stad en land af hoeft te lopen om je inkopen te doen.  Ik heb het recept helemaal aangepast zodat er in feite weer een heel nieuw recept is ontstaan. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Vandaag heb ik tortilla's gemaakt met een vulling van gehakt, uien, tomaat, paprika, mais en kaas. Het is een snel en simpel gerecht wat ik wat heb aangepast met andere ingredienten en voor 4 grote eters. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Een heerlijke hartige/kruidige taart, met wortels. Altijd lekker ! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Als je in Italië spaghetti bolognese vraagt , zal men je misschien vragend aankijken. Wat wij bolognese noemen, heet in Italië gewoon ragù. Om deze saus der sauzen te maken, moet je wel vroeg uit de veren. Als je dan toch voor dag en dauw opstaat, ga je naar de vroegmarkt en bestelt daar …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

1 kipfilet 1 ui 1 bos bosuitjes 1 paprika 1 chilipeper, fijngesneden 1 cm gember, geraspt 1 teentje knoflook 1 handje ongezouten cashewnoten sojasaus oestersaus vissaus bruine suiker bloem sesamolie …  Lees verder »

Zalm is een lekkere, gezonde en verantwoorde keuze. Ook op de barbecue is deze vissoort prima te bereiden! Met dit eenvoudige barbecue recept maak je in no-time een heerlijk gemarineerde zalmfilet klaar! Lekker met een simpele salade en een heerlijk stokbroodje met kruidenboter! …  Lees verder »

Pikante spies voor op de BBQ of in de grillpan …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Heerlijk hoofdgerecht! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Een heerlijk kipgerecht met een heerlijke smaaksensatie …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Marokkaans

Snelle en superlekkere variant op Sis kofte. Gezond junkfood bestaat!  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Turks

Blokjes kabeljauw in een licht zoete, pittige mangosaus. Een geweldige combinatie. Snel klaar en heel erg lekker. Weer eens een andere manier om vis te bereiden. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Heerlijke en makkelijke paprikasoep …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een recept voor overheerlijke oliebollen dat al decennia lang een groot succes is binnen en buiten mijn familie. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

De zomer komt er nu echt aan ! Die vraagt om lekkere sla met een lekkere dressing. Hieronder 15 verschillende dressings met diverse aanwijzingen en ideetjes. Maak steeds wat meer van de dressing en bewaar deze in een afgesloten flesje of potje in d koelkast. Is maximaal een week houdbaar. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal
Top