1. Home
  2. Community
  3. ernstenkoken
  4. Kookboek Nagerechten
Kookboek "Nagerechten"

Een lekker supersimpel te bereiden nagerecht. Serveer het gerecht in hoge wijnglazen. Varieren is ook mogelijk, gebruik in plaats van cantuccini-koekjes bijvoorbeeld bastognekoeken en/of vervang de Baileys door Pedro Ximenez scherry of koffielikeur. Baileys is een Ierse likeur op basis van whisky en room. Het schijnt zo te zijn dat de whisky de room er van weerhoudt om zuur te worden. Een fles kan na opening in de koelkast maandenlang bewaard worden. …  Lees verder »

Pannekoektaart met geleroom, slagroom, aardbeien, en vers fruit. Hier maak je je kinderen of vrienden helemaal gek mee!!!! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Verwarm de oven voor op 125 graden. Splits de eieren en klop met een mixer de eiwitten in een vetvrije kom stijf ( het eigeel wordt in dit recept niet gebruikt), voeg de suiker en de 2 eetlepels citroensap in gedeelten toe. Doe op het laatst als het eiwit bijna stijve pieken vertoont, de maïzena erbij en mix tot die helemaal is opgenomen. Schep het eiwitschuim in 4 flinke bergjes op de bakplaat en zet ze ongeveer 1 uur op de onderste richel in de oven. Schakel dan de oven uit en laat de meringues in de oven volledig afkoelen. Rooster de pistachenoten 3 minuten in een droge koekepan, laat ze op een bord afkoelen. Verwarm de honing 20 seconden in de magnetron en roer hem om met de rst van het citroensap en de saffraan. Leg elke meringue op 2 plakken mango, schenk het honingmengsel erover en bestrooi met de pistachenoten. …  Lees verder »

300 gram aardbeien,100gr. mascarpone,5 eetl.volle kwark,2 zakjes vanillesuiker,20gr. roomboter en 20gr. donkerbruine basterdsuiker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

250 ml slagroom 125 gram mascarpone 5 eetlepels kristalsuiker 1 zakje vanillesuiker 75 gram pure chocolade (70% cacao) 1 pak amaretti (Italiaanse bitterkoekjes) 1 kopje koffie …  Lees verder »

Goddelijk toetje met verse aardbeien, mascarpone en lange vingers …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

* 100 ml slagroom * 1 eetlepel suiker * 8 eetlepels Kahlua (koffielikeur) * 200 ml vanilleroomijs * 4 versgezette kopjes espresso * 1 eetlepel cacaopoeder * 4 mooie Italiaanse lange vingers …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Heel gemakkelijk en erg lekker. Goed voor te bereiden.Wil je zoals Maaikeb92 de mangopuree wat steviger hebben, gebruik dan 1 blaadje witte gelatine geweekt in koud water, goed uitknijpen en oplossen in de verwarmde sinaasappelsap (niet koken en van het vuur af oplossen!). Roer dit door de mangopuree en laat de mangopuree dan minimaal 1 - 2 uur opstijven voordat je de mascarpone of crème fraîche er op doet). …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Zalig romig nagerecht voor een dinertje. Kan een dag tevoren gemaakt worden. Door de mascarpone met kwark te vermengen wordt het veel minder machtig. Past heel goed in een Paasmenu. Met het recept van deze trifle heb ik een wedstrijd gewonnen. Ik kreeg hiervoor een boek met bakrecepten van Rudolph van Veen met zijn handtekening. Leuk !!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal
Top