1. Home
  2. Community
  3. ernstenkoken
  4. Kookboek Salades
Kookboek "Salades"

Een heerlijke frisse salade met feta, komkommer munt etc. Let op! `s Middags bereiden zodat het minimaal 2 uur in de koelkast kan afkoelen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Heel lekker als je de 2 recepten door elkaar "husselt" op je bord. Ook lekker ;de rijst met het stoofvlees uit Spanje (zie ander recept op mijn pagina) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Een heerlijk bijgerecht, ik heb dit een keer uitgeprobeerd en vond het zo lekker dat ik het op Smulweb heb geplaatst. De vinaigrette smaakt uiteraard ook heel goed bij andere salades. Ben je met meerdere personen? Verdubbel dan gewoon de hoeveelheid al naar gelang het aantal personen. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Mediterraan

Bij het serveren van deze salade krijg ik altijd de complimenten! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

400 g rosbief 150 ml olijfolie 4 teentjes knoflook met schil 450 g krieltjes, voorgekookt (koelvers) 2 lente-/bosuitjes, in smalle ringen 75 g veldsla 75 g rucola, grof gesneden voor de dressing: 300 ml sinaasappelsap 1 theel. mosterd 1 eetl. honing zout en versgemalen peper …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Heerlijke zoet-zure frisse tomatensalade voor bij de maaltijd. …  Lees verder »

Salade van verse tomaten, komkommer, monchoublokjes en een heerlijke knoflook-monchou dressing …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Lekker recept van mijn schoonmoeder, zonder dit is Pasen geen feest meer …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Multi-cultureel

Maaltijdsalade voor zomerse dagen …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Lekker fris, 80 kcal p.p. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Aardappelsalade maakte ik altijd volgens het recept van mijn Duitse moeder. Maar door tijdgebrek ontstond dit recept. Nu is mijn aardappelsalade nog veel lekkerder, hoeft niet meer in te trekken en dus veel sneller klaar. Iedereen die de salade geproefd heeft wil het recept. De salade kun je ook als basis gebruiken voor een maaltijdsalade door er gebakken spekreepjes of hamreepjes of tonijn of gerookte zalm aan toe te voegen. Laat je eigen fantasie maar werken. De salade is verrukkelijk dat kan ik je verzekeren! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

4 el pijnboompitten 2 el zachte olijfolie 2 teentjes knoflook, fijngehakt 150 gr magere, gerookte spekjes 1 ui fijngesnipperd 1,5 kilo gewassen bladspinazie 50 gr rozijnen 2 beschuiten zout en peper …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Zo'n zalige schotel die je lekker met dit mooie weer ,voordat je naar je werk gaat alvast kan maken. Als we thuis komen hoeven we alleen het flesje rose nog te ontkurken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Met dit hete weer hebben er niet veel mensen zin om lang achter het hete gasstel te staan. Dit is een verrukkelijke zomerse maaltijdsalade. knapperig stokbrood erbij en een glas heerlijke koude rosé..... je waant je echt op vakantie, heerlijk en razendsnel klaar om heerlijk buiten van te genieten …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Fris en pittig is de smaak van deze salade.De salade is direct geschikt om te eten en is in de koelkast nog een paar dagen te bewaren. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Oostenrijks

400 g pasta (strikjes of penne) 400 g kipfilet, in blokjes of reepjes 2 eetl. olijfolie 75 g rucola 1/2 bakje kerstomaten, gehalveerd 200 g witte druiven zonder pit. Voor de dressing: 3 eetl. olijfolie 1 eetl. citroensap zout en versgemalen peper 1 teentje knoflook, geperst mespuntje mosterd …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans
Top