1. Home
  2. Community
  3. ernstenkoken
  4. Kookboek Aardappel Gerechten
Kookboek "Aardappel Gerechten"

Heerlijk zacht bloemkoolgerecht. 6 KH per persoon …  Lees verder »

Doe eens iets anders met bloemkool. De heerlijk zomerse smaak zal je verrassen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een Griekse gehaktschotel met krieltjes en fetakaas …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Weer eens andere gebakken aardappelen. Als hoofdgerecht met een lekkere salade prima! Dit is natuurlijk ook heel lekker bij de barbecue. Zorg wel dat je eerst de aardappelschijfjes goed knapperig bakt. We hebben er echt van gesmuld. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

400 g rosbief 150 ml olijfolie 4 teentjes knoflook met schil 450 g krieltjes, voorgekookt (koelvers) 2 lente-/bosuitjes, in smalle ringen 75 g veldsla 75 g rucola, grof gesneden voor de dressing: 300 ml sinaasappelsap 1 theel. mosterd 1 eetl. honing zout en versgemalen peper …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Ik liep vorige week door de Albert Heijn hier en zag tot mijn verbazing een hele stelling staan met zakken vers gesneden boerenkool net van het land. Nou als er iets "eenvoudigs" is wat ik heerlijk vind dan is dat het wel, dus heb het gelijk gekocht! Het is hier flink koud dus gelijk proberen. Ik maak het echter niet op z`n Hollandse boerenfluitjes, maar veel en heel veel lekkerder! In de loop der tijden heb ik er mijn eigen draai aan gegeven en zal hem nu hier delen. Je kan het uitproberen en na één keer proeven maak je het nooit meer anders. Dit is een goed gevulde, hele smeuige, stamppot met een diep warme smaak, dus. Hele najaar en winter lekker van genieten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Heb je wel aardappelen, boontjes en gehakt in huis, maar geen zin in aardappelen met boontjes en een gehaktbal? Probber dit eens! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Dat je voor uitgelezen gerechten met witlof bij onze zuiderburen moet zijn is bekend, maar de allerheerlijkste specialiteit met witlof hebben we gegeten aan de Donkssteenweg in Brasschaat. Helaas kan dat sinds enkele jaren niet meer. Nog altijd hebben we er moeite mee wanneer we er langs rijden. Je zou er nog eenmaal willen proeven van die witlof met die kostelijke romige saus. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

600gr magere runderlappen/3.el bloem/zout/peper/1 tl.paprikapoeder/2 uien/1 grote appel(goudrenet)75gr boter/1 laurierblaadje/5 jeneverbessen/2 kruidnagels/1 tl.gedroogde tijm/1 vleesbouillontablet/1/4 liter rode wijn/250gr champignons/1 grote winterwortel/1/8 liter creme fraiche. VOOR DE AARDAPPELPUREE:1.5 kilo aardappelen/zout/peper/ca.1/4 liter melk/75gr geraspte belegen goudse kaas. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

=1 kg.aardappelen, =4 bosuitjes,= 2 teentjes knoflook= 1 Chinese kool, zout,= 1zakje nasikruiden, =3 el olijfolie,250 gram magere gerookte spekblok- jes,= 1/ el paprikapoeder, =2 el ketjap manis. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Dit is echt een stampot voor de zomer ,lekker met brie en toch met een heerlijke eigen smaak . …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

500 g aardappelen , bloemig kokend 2 appels 2 uien 2 bosuitjes 50 g boter 4 saucijsjes 3 eetl. olie zout en versgemalen peper 1 theel. bruine basterdsuiker 1 theel. bouillonpoeder 1 eetl. tomatenketchup 1 eetl. rode jam allesbinder scheutje melk 1 theel. mosterd 0.5 theel. kerrie …  Lees verder »

Top