1. Home
  2. Community
  3. ernstenkoken
  4. Kookboek Zeer geslaagd
Kookboek "Zeer geslaagd"

Deze kerngezonde pastasaus, eigenlijk een salsa, is bijzonder rijk aan smaak, terwijl er voor de hand liggende ingrediĆ«nten in zitten. Samen is het echter heerlijk en het staat in no-time op tafel. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

600gr magere runderlappen/3.el bloem/zout/peper/1 tl.paprikapoeder/2 uien/1 grote appel(goudrenet)75gr boter/1 laurierblaadje/5 jeneverbessen/2 kruidnagels/1 tl.gedroogde tijm/1 vleesbouillontablet/1/4 liter rode wijn/250gr champignons/1 grote winterwortel/1/8 liter creme fraiche. VOOR DE AARDAPPELPUREE:1.5 kilo aardappelen/zout/peper/ca.1/4 liter melk/75gr geraspte belegen goudse kaas. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

500 g aardappelen , bloemig kokend 2 appels 2 uien 2 bosuitjes 50 g boter 4 saucijsjes 3 eetl. olie zout en versgemalen peper 1 theel. bruine basterdsuiker 1 theel. bouillonpoeder 1 eetl. tomatenketchup 1 eetl. rode jam allesbinder scheutje melk 1 theel. mosterd 0.5 theel. kerrie …  Lees verder »

Gegeten bij m'n broer met de kerst, alleen zaten er bij hem nog groene asperges door. Ik wacht wel tot het aspergetijd is. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

* 100 ml slagroom * 1 eetlepel suiker * 8 eetlepels Kahlua (koffielikeur) * 200 ml vanilleroomijs * 4 versgezette kopjes espresso * 1 eetlepel cacaopoeder * 4 mooie Italiaanse lange vingers …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Lekkere zomerse pasta …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Pasta met pittige tomatensaus …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

400 g Hamlappen 1 eetlepel citroensap 4 eetlepels olijfolie 2 rode uien 3 teentjes knoflook 1 takje rozemarijn (of tijm) 450 g aardappelblokjes ? dl vleesbouillon snufje zout snufje zwarte peper (versgemalen) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Zalig romig nagerecht voor een dinertje. Kan een dag tevoren gemaakt worden. Door de mascarpone met kwark te vermengen wordt het veel minder machtig. Past heel goed in een Paasmenu. Met het recept van deze trifle heb ik een wedstrijd gewonnen. Ik kreeg hiervoor een boek met bakrecepten van Rudolph van Veen met zijn handtekening. Leuk !!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Simpel gerecht, zo klaar en errug lekker. Makkelijk voor als je werkt die dag. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans
Top