1. Home
  2. Community
  3. elles1970
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Deze week dit gerecht gemaakt om in te vriezen. Vaak wordt zon stoofpot na het opwarmen nog lekkerder. Ik vind het handig iets in voorraad te hebben als ik gasten krijg. Resultaat: lekkere zachte stukjes rundvlees in een verrukkelijke saus met groenten en kruiden. Verrukkelijke geur en smaak! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Deze heerlijke Kaiserschmarren aten wij vaak tijdens onze wintersportvakanties. Vorige week met onze gasten weer eens gemaakt tijdens de lunch met een lekkere kop soep vooraf. Viel erg in de smaak vooral met de pruimencompôte. (Zwetschenröster) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Oostenrijks

Een curd is een verfijnd soort jam, die met boter en eieren gebonden is. Zalig met scones en clotted cream! …  Lees verder »

Notenmelange met kaneel, gember en nootmuskaat …  Lees verder »

De lekkerste gemarineerde olijven maak ik altijd zelf. Ik koop goedkope olijven in plastic of pot en zet ze dan in een lekkere marinade. Weekje laten staan (als je dat kunt) en dan smullen maar! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Gevulde aubergines …  Lees verder »

Er staan al meer recepten van tstatsiki op smulweb heb ik gezien. Maar toch is er geen zoals ik hem maak en volgens mijn gezin en gasten is het de lekkerste die ze ooit geproefd hebben! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

Zelf kruidenmangsel maken …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

Basis is: 2 hele casinobroden wit en bruin zonder korst met 4 verschillende soorten beleg. Heerlijke sandwiches die je tevoren kunt klaar maken. Afdekken met een theedoek, op een koele plaats en bij de high tea serveren. Heerlijk! Voldoende voor 10 - 12 personen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

Het oorspronkelijk recept voor de gegratineerde champignons met kaas is al enkele eeuwen oud. Het dateert uit de tijd dat er in het Parijse Montmartre nog enkele boerderijen waren en er zich bij de huidige Place de Tetre nog wijngaarden bevonden. De champignons kwamen uit de grotten vlak bij Parijs en die zijn er ook vandaag nog. De Parijse champignons zijn altijd stevig en volkomen gesloten. De smaak is, vergeleken met weidechampignons, uitgesproken zacht en fijn.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit courgettetaartje in bladerdeeg is erg lekker als je eens zin hebt in een hartige taart die niet zoet is. Lekker als (bijvoorbeeld) hoofdgerecht, bij de koffie/thee of als bijgerecht. …  Lees verder »

2 eieren 200 g belegen kaas, grofgeraspt 1 stengel bleekselderij, in hele kleine blokjes 1 worteltje, in hele kleine blokjes 1 eetlepel Mexicaanse of tacokruiden 2 eetlepels koriander of peterselie, fijngehakt 100 g cornflakes, verkruimeld 3 eetlepels olie 75 g Griekse yoghurt 1 eetlepel mayonaise 1 theelepel knoflookpuree 4 bruine bolletjes  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Heerlijk krokant, zeer snel en zeer gemakkelijk! 3 dozijn koekjes. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Recept uit;`Mary Berry`s Ultimate Cake book`. Mary schreef; ` Hoewel de cake er absoluut niet spectaculair eruit ziet, is dit een heerlijke zachte cake. Bewaar de cake in de koelkast en eet binnen een week`. Ha ha..Bij mij heeft deze cake nog nooit de kans gekregen om een week oud te worden! Ik heb hem weer eens gemaakt. (maart 2011) en nieuwe foto`s geplaatst. En dit keer heb ik de cake gevuld met mijn eigengemaakte Lemon curd (link onderaan dit recept). Uiteraard is de cake ook heel lekker zonder de vulling. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Nog een variant om van te smullen. Als ik kijk naar de meeste sate recepten hier, dan verbaasd het mij, dat er maar weinig bekend is van hoe sate eigenlijk hoort te zijn, vandaar een bijdrage van echte sate. smul maar lekker. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Thuis je Big mac maken. Bijna niet van echt te onderscheiden. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Amerikaans

Lekker als bijgerecht met babi pangang..... deze recept is genoeg voor twee potjes van 500 ml elk.. Hij is goed hoor komt heel dicht bij die van uit een potje. Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Deze zoetzure Atjar-Tjampoer is veel lekkerder dan uit een potje. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Joods

Een Amerikaans cake-je. Recept voor 12 muffins.van"vifke …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

De combinatie van marineren en zacht laten garen in de oven maakt deze pittig Italiaans smakende kipfilet heel zacht en mals, je mes zakt er als het ware vanzelf doorheen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans
Top