1. Home
  2. Community
  3. elisabethsc
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Dit recept is een aangepaste versie van een recept , wat -tig keer op internet staat, maar wat wij veel te stijf en te alkoholrijk vonden. Dit is een heerlijk luchtige versie. TIP: vervang voor kinderen de advocaat door vanillevla, of maak voor hen alleen de bosvruchtenlaag en geef er vanilleijs bij.eigen foto …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Heerlijk hapje voor bij de borrel …  Lees verder »

Gevulde pannenkoekjes kennen we allemaal, maar wat ik van deze recept een toevoeging vind is dat de kruiden als te ware in de pannenkoekjes ge-ets worden als garnituur en voor smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Deze soep is al jaren traditie in onze familie.Mijn Vader maakte hem voor iedereen.Het is een soep die niet mag ontbreken bij een feestelijk dineetje …  Lees verder »

4 eieren 4 sint-jakobsnoten 1 dl room peper zout 0.5 dl wijn (wit/droog) 2 eetlepels bieslook (fijngehakt) 50 g boter (roomboter)  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Er zijn van die gerechten die je al jaren vanzelfsprekend maakt en waarvan je denkt dat iedereen het op die manier doet. Maar laatst kreeg ik van een kennis de vraag hoe ik mijn koolsalade toch maakte, bij haar bleef de kool hard. Tijd om mijn manier eens op smulweb te zetten! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

Dit is zo een lekker gerecht,dit moet je geproefd hebben ik heb het al heel vaak gemaakt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

175 g cafe noir 100 g gesmolten boter 6 blaadjes gelatine 1 1/2 dl sterke koffie 100 g suiker 3 eetlepels whisky 1/4 l slagroom 200 g MonChou 2 dl vanillevla moccaboontjes of chocolaatjes …  Lees verder »

Maak het s`middags alvast klaar, dan heb bijna je geen omkijken naar het avondeten!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Niet goedkoop, maar subliem van smaak, dit recept is voor 10 personen, en best zelf te bereiden; succes verzekert ! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

750 gram aardappelen, 400 gram oesterzwammen en kastanjechampignons (of andere paddestoelen zoals shiitake),1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, 25 gram boter, 250 gram rundergehakt, peper, 1 theelepel gedroogde tijm, 2 dl creme fraiche, 1/8 liter slagroom, 75 gram geraspte kaas, 3 el gesnipperde peterselie …  Lees verder »

2 avocado's 150 gr. kipfilet, gekookte 1 bekertje creme fraiche 3 blaadjes gelatine 1 el. citroensap 4 el. wijn, witte Cayennepeper Zout …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Half zacht ijs met een borrel op! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Donderdag 20 juni bij Sam Middelkoop dit als voorgerecht gegeten, hij heeft mij zondag 23 juni het recept gemaild, snel geplaatst voor hij zich bedenkt. Het recept van de saus is niet helemaal compleet zal wel beroepsgeheim zijn. De saus is echter zo ook heel lekker het gaat namelijk om de combinatie van de ingredienten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

1 kilo krielaardappeltjes - 6 eetlepels olijfolie - 2 eetlepels azijn - zout en peper - 2 sjalotjes - 1 teentje knoflook - 150 gram roquefort - 3 eetlepels slagroom - takjes peterselie - 2 eetlepels gehakte bieslook …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Een heel makkelijk recept waar je 100 variatie's op kunt bedenken …  Lees verder »

Lekker ijs uit een leuk kookboek (het ijsboek) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Dit komt uit de Vrekkenkrant en smaakt subliem! Deze hoeveelheid zou in de winkel FL 24,- kosten en kost zo FL 5,79 …  Lees verder »

Top