1. Home
  2. Community
  3. elisabeth2404
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

4 varkenshaasjes, op kamertemperatuur 1 eetlepel mosterd 25 g boter 2 eetlepels olie 4 rode uien, in dunne ringen 1 eetlepel mosterdzaad …  Lees verder »

Gevulde courgette - sonja bakker recept …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Slanke keuken

Recept van Anne (zoetigheden-lijst) gebak of nagerecht voor 10 personen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Heerlijke licht pittige curry met garnalen pompoen en zoete aardappel. Zonder garnalen is deze curry vegetarisch ook erg lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Er zijn weer volop verse sperziebonen en die eten we graag omdat ze lekker en gezond zijn. Gekookte sperziebonen met een klont boter en nootmuskaat is zo 1970 dus dat doen we niet meer. Neem knoflook, ui en bacon want dat maakt alles zoveel lekkerder, ook andere groentesoorten! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Deze snert is echt zo verschrikkelijk lekker en is een  " erfenis " van mijn " Zussie " ( Joyce202 ) die me dit recept heeft gegeven. Bij mij thuis werd er nooit snert gemaakt omdat mijn vrouw toen nog altijd kookte en bij de gedachte aan snert, zag ze altijd weer die vette varkenspoten van vroeger in de soep drijven. Tijden en recepten veranderen, inmiddels kook ik vaak en geniet ook mijn gezin van deze " magere " Snert. Helaas is mijn " Zussie " Joyce veel te vroeg overleden, ( 2010 ) en elke keer weer als ik deze snert aan het maken ben kijk ik naar haar foto en vraag haar dan, doe ik het goed zo "zussie " ? Haar antwoord ken ik, volg het recept en proeven !! en evt. een beetje aanpassen aan je gezin. Dit recept is voor 4 personen en voor twee dagen omdat het de tweede dag nog lekkerder is. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

* 1 recept speculaaskruiden: * 20 gr kaneel * 10 gr geraspte nootmuskaat * 5 gr gemalen kruidnagelen * 1 snufje kardemompoeder * 2 recept speculaaskruiden: * 30 gr kaneel * 10 gr geraspte nootmuskaat * 10 gr foelie * 10 gr gemalen kruidnagelen …  Lees verder »

Een pittige gevulde fazant …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Ook leuk om als toetje te gebruiken …  Lees verder »

Twee varkenshaasjes, een ons ontbijtspek, een eetlepel mosterd, peper en zout, boter om in te bakken. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Heerlijke maaltijd die gezond is en weer eens wat anders is als het dagelijkse eten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Joegoslavisch

Een lekkere variatie op de klassieke stoofpeertjes is dit schitterende, warme nagerecht uit de oven. De peertjes zijn in wijn gestoofd en liggen op een bedje van kruimeldeeg. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Met verse tomaten en aubergine …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Een heerlijke maaltijd op zichzelf, dit gerecht dat in het hele Midden-Oosten populair is. De Grieken zien het als een van oorsprong Grieks gerecht, maar de naam is Arabisch. Het kan echter zijn dat de Turken de Moussaka van de Grieken overnamen en er de huidige naam aan gaven. Er bestaan talloze variaties van. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch

Waarom een sjalot? De sjalot geeft een volle smaak aan de witlof. Ook zal de sjalot het sterke bittertje in de witlof wegnemen, doordat de sjalot een natuurlijke zoetstof bevat die vrij komt bij het bakken.Soort gerecht: groentebijgerecht bij alle vlees- en vissoorten, zoals zeebaars, kabeljauwfilet, Sint Jacobsmosselen en scholfilet. …  Lees verder »

4 verse vijgen 2 eetlepels honing mespunt gemalen kardemon 2 eetlepels rode-wijnazijn 1/2 theelepel grove mosterd 4 eetlepels (walnoten)olie 1 zak veldslamelange 2 x 100 g gerookte eendenborstfilet, op kamertemperatuur 1 bosuitje, in ringetjes …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Wereld

Pompoensoep met geroosterde knoflook Dit is een heerlijke soep. De pikante tomatensalsa geeft deze zoete pompoensoep wat textuur. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heerlijke volle soep met een pittige oppepper …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Gemakkelijk te maken, zeer luxe indruk. Een gemakkelijke variatie en een wat bewerkelijker variatie. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans
Top