1. Home
  2. Community
  3. elena
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

"Tarte aux tomates". Dit is mijn allerliefste en meest klaargemaakte recept, gemakkelijk, snel klaar, ziet er heel wat uit en is superlekker. Het recept ervan heb ik afgetroggeld en uiteindelijk, na ons derde bezoek, losgekregen van Guylaine D'Hiver (bijna een naamgenoot) sympathieke gastvrouw van een "Chambre d'Hotes" in het kleine dorpje Ourdeaux in het Zuid-Oosten van de Creuse, een paradijs voor hengelaars en natuurliefhebbers. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Recept was in december nog op de televisie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

"Poulet a l'ail et aux herbes fraiches" is een streekrecept uit de Rhonestreek. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Heb ik van een Italiaan zelf geleerd, heb het al vele malen klaargemaakt voor gasten en krijg altijd spetterende reacties!!! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Vallen de bladeren van de bomen ? Moet je het haardvuur weer aanwakkeren ? Stormen de herfstbuien rond het huis ? Niets van aantrekken : maak een weelderige herfstreis vol aroma en smaak. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans
*

-- …  Lees verder »

Deze gegratineerde courgetteschotel is wel lekker. Ik ben persoonlijk niet heel dol op allerlei zware ovenschotels, maar deze eten we wel eens. Hij wordt gemaakt met rijst in plaats van puree en de combinatie van courgettes, spinazie, rijst en wat komijn bevalt ons. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Een overheerlijke maaltijdsalade! …  Lees verder »

Met couscous, bulgur, paddestoelen, noten en kruiden …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Orgineel recept,uit engeland …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

Het kost wat tijd, maar dan staat er ook een verrukkelijk gerechtje op tafel. Ik plaats het onder de voorgerechten, maar het kan even goed als bijgerecht geserveerd worden of bij de lunch. Bron: Sla etcetera 2/2001. …  Lees verder »

250 gr. Roomboter - 250 gr. Suiker - 200 gr. Rijst - 200 gr. Rozijnen - 2 Pakjes vanillesuiker - 6 Eieren - 3 Eetl. Bloem - 1/8 l Slagroom.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Kleurrijk voorgerecht, wat zoetig van smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Van een kom soep die overbleef na een mosselmaal maakte ik met een portie broccoli en garnaal dit lekker maaltje. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

1 el korianderzaadjes of korianderpoeder 1 el karwijzaad of karwijpoeder 4 groene kardemompeulen, opengemaakt 12 zwarte peperkorrels 2 el geraspte kokos 15 geblancheerde amandelen, fijngehakt 3 cm gemberwortel, fijngehakt 6 teentjes knoflook, fijngehakt 1/2 tl versgemalen nootmuskaat 2-3 tl chilipoeder 1 tl kurkumapoeder 60 gr ghee of boter 2 grote uien, fijngehakt 125 ml. volle yoghurt 2 grote tomaten, ontveld en in kleine stukjes 600 gr. magere lamsbout of lamsfilet, ontdaan van vet, in blokjes van 3 cm. 2 tl zout 60 ml water …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indiaas
Top