1. Home
  2. Community
  3. eefje1973
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Een heerlijk griekse salade en heel snel een makkelijk klaar te maken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Heerlijke frisse komkommersalade voor 2 personen! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Kinderkeuken

Als de bomen hun blad gaan verliezen en het guur en winderig weer wordt dan is dit het zuurkool recept wat ik als eerste maak. Het is een heerlijk recept en ik heb in november 2010 de foto`s er eindelijk bijgezet want dat werd tijd. Toen heb ik er een behoorlijk pittig smakende versie van gemaakt! ( tussen haakjes wat ik toen gebruikt heb). …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Vaak denk ik: "Ik heb zin in rijst!" doordeweeks heb ik geen tijd om babi-ketjap of andere moeilijke dingen te maken dus heb ik zelf iets bedacht en het was best lekker!Het is snel, makkelijk en er zit groente en vlees in... Je kunt dit recept ook met andere groentes maken. Het is een kwestie van uitproberen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Dat prei en banaan een supercombinatie zijn, weet je na het proeven van deze ovenschotel …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

De klassieker op elk feestje of tijdens pasen: gevulde eieren met kerrie en bieslook …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Af en toe heb ik er zo`n zin in en maak dan gelijk een kilo. Met twee personen kun je hier twee dagen heerlijk van smullen. Probeer het zelf maar eens en je staat verbaast van het resultaat. Als je dit één keer hebt gemaakt (en het is zo klaar). Dan ga je nooit meer naar de Chinees en maak je je eigen kostje. Ik heb ook nog wel andere bijgerechten maar die giet ik binnenkort in een artikeltje. Eet smakelijk ! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

De lekkerste witlof die ik ooit heb gegeten! Een tikkie aangepast. …  Lees verder »

Lekkere groenteschotel bij rijst, pasta of knapperig brood Hoofdgerecht, Voorbereiding 10 min. Bereiding 25-35 min  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Mijn vriendin verraste ons met deze soep, gecombineerd met: Tosti met blauwe kaas en gekarameliseerde ui. Klik hier voor het recept Een heerlijke combinatie, door het zachte van de soep en de pit van de tosti! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

Pittige balletjes voor als snack te geven. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Een kennisje vroeg mij advies over een recept met spruitjes dat zij zelf had bedacht. Ik vond een gedeelte van wat ze had bedacht heel lekker, maar vond ook dat ze iets moest weglaten. (Zij wilde er nog bokbier en blauwe kaas doorheen doen en dat vond ik net een tikje teveel). Samen kwamen we op dit recept. En het was me toch lekker ! Wie geen spruitjes lust, lust dit zeker !!! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

2 netjes spruitjes 100 gr katenspek, in reepjes 1 bakje champignons 2 grote uien knoflook geraspte kaas …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Ik vind pure pastinaaksroep net iets te scherp. Echter met de zoete nasmaak van appel blijft de pure nasmaak van pastinaak behouden en wordt de scherpe nasmaak iets minder.  Het gerecht is een erg versimpeld recept van onderstaande bron.  …  Lees verder »

Een goed vullende maaltijdsalade met een zachte, romige smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Dit recept gekregen van mijn dochter, het is een absolute aanrader,makkelijk en snel klaar! Je kan het met witte en blauwe druiven maken maar ik heb pitloze witte druiven genomen. Ook leuk om te maken als je gasten krijgt. Deze hoeveelheid is als voorgerecht genoeg voor 6 personen. Maar ook als maaltijdsalade voor 4 personen serveer er dan bvb lekker knapperig stokbrood bij. De foto`s zijn nogal haastig genomen helaas...(volgende keer beter) maar ik heb ze wel bij dit recept gezet om te laten zien hoeveel er op je bordje komt als je het als maaltijdsalade wilt serveren. Pas dus de hoeveelheden aan als je het als voorgerecht wilt serveren. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Meest eenvoudige recept met pastinaak.Bron: Dagblad van het Noorden …  Lees verder »

Als ik Indonesisch kook, serveer ik altijd deze zoetzuur van komkommer er bij. Een fris onderdeel van de Indonesische rijsttafel. Bereid de zoetzuur kort voor het serveren, d.w.z. niet langer dan twee uur van te voren. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Echt lekkere courgettes ,heb ze zelf ook gemaakt met een beetje geraspte oude kaas erover voor nog meer smaak .Had er kerrie aardappeltjes (krieltjes) bij gemaakt …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Top