1. Home
  2. Community
  3. ecureuil
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

=18pxDit vispannetje is klaar in 30 minuten! Ovengeroosterde broccoli, bloemkool, raapjes of spruitjes zijn er ook heerlijk in …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

De eerste keer dat ik deze salade at was bij mijn schoonmoeder in Turkije. Haar naam is Suat! Ik ben gek op aardappelen en was dan ook gelijk verkocht. Nu maak ik de salade zelf. Eenvoudig te maken, een kind kan de was doen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

800gr visfilets (roodbars bv). 3-4 El Citroensap Zout, peper 2 uien 2 augurken 60gr gekookte hesp (1 blok) 2EL Boter 200gr zure room 1El mosterd 1tl maïzena 2El Madeira wijn 1 snuifje suiker 75gr gouda. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vis

Varkenshaas met een fantastische salsa. Lekker recept voor iedere gelegeheid. De rub in dit recept is zo goed dat het vlees niet eens behoefte heeft aan een saus, maar als de tomaten mooi zijn, maakt dat van deze salsa een kleurrijke boel. Rooster de groenten op direct vuur, en gril het vlees op direct medium vuur.  Een dry rub is eigenlijk niets meer dan een mengsel van gedroogde kruiden en specerijen om je vlees of vis mee op smaak te brengen. Dry rubs zijn met name populair in keukens van de zuidelijke staten van de US, maar winnen zeker via de barbecue steeds verder terrein. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Makkelijke taart met kersen  met kruimeldeeg.   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

500 gram bloem of bakmeel snufje zout 200 gram witte basterd suiker geraspte citroen schil 1 zakje vanillesuiker 2 eieren 125gram gesmolten boter 250 gram kwark 250 gram rozijnen …  Lees verder »

Dit gerecht is vegetarisch en heel makkelijk te bereiden. Serveren met een rauwkorst salade erbij voor een complete maaltijd …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Dit recept heeft mijn moeder begin jaren 60 ontwikkeld. De naam "nachtmerrie van mevrouw van Wely" komt van het verhaal dat wij als kleine kinderen het recept een keer hebben uitgelegd aan haar. Ze heeft er een nacht niet van kunnen slapen, zo raar vond ze het. We praten dan over eind jaren 60 van de vorige eeuw. Een tijd dat we nog standaard aardappels, groente en vlees aten..... Veel variaties gemaakt, wordt nog steeds gewaardeerd als ik het maak. Voor gasten, gezin en op elk moment in het jaar. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

Kip en appel zijn een gouden duo. Steek ze op een spiesje, laat lekker grillen op de barbecue of in de grill pan en geniet in geen tijd van een heerlijke brochette met kip en appel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Heel lekker warm taartje afkomstig van Griekenland. 500 gram per portie. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Met bieflapjes a la minute kun je lekkere rolletjes maken. Ik heb ze eerder al eens gevuld met pittig gehakt of met gedroogde tomaatjes. In mijn kookboek "De Zilveren Lepel" kwam ik een vulling tegen met salami en knoflookboter. Nu had ik Spinata Romana als vleeswaren in huis. En dat was ook lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Heel gemakkelijk Recept  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een zelfgemaakte flammkuchen maken is helemaal niet moeilijk. De saus is in 1-2-3 klaar en met je favoriete ingrediënten in de aanslag is jouw witte pizza in geen tijd klaar om van te smullen.    …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

=15pxWat mij betreft is deze lasagne met pompoen, ricotta, salie en spinazie ultiem comfort food. Perfect om te eten tijdens de koudere dagen van het jaar. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans
Top