1. Home
  2. Community
  3. dutchy12nl
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

2 kipfilets 2 tomaten in dunne plakjes 15 g verse basilicum 30 g mozzarella, geraspt 2 el olijfolie 75 g rucola 8 kerstomaten, gehalveerd 2 el balsamicodressing …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Zomerse, pittige maaltijdsalade van krieltjes, tomaat, sla, feta en chorizo. Lekker pittige avondmaaltijd op een zonnige dag. Ook zeer geschikt voor picknicks. …  Lees verder »

Ik had een preischotel gepland deze week in de trant van een beetje van maggi en een beetje van mijzelf. Maar ik had alleen de prei in huis en geen zin om door de regen naar de winkel te gaan. Dus de kasten in gedoken om te zien wat er nog meer in huis is en zo is deze schotel ontstaan. Wij vinden het een blijvertje, de foto van de lege schaal is er het bewijs van.   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Goedkoop en snel

1 ui gesnipperd 1 eetl. olijfolie 200 gr. zelfrijzend bakmeel 1 courgette van 200 gr. l theel. gedroogde oregano 100 gr.geraspte jong belegen kaas 2 eetl. zwarte olijven fijngehakt 1 ei 3 eetl. melk zout - peper …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Mediterraan

Een heerlijk zomers drankje als je vandaag begint heb je in de zomer bij de bbq een heerlijk drankje het is superleuk om je eigen bubbels in te kunnen schenken   …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Energie: 440 kCal | 1850 kJ …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Slanke keuken

Traditioneel, maar zoooo lekker.... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heerlijke hartige taart met gehakt, courgette, paprika, champignons en ...brie. Makkelijk en errug lekker. …  Lees verder »

Een van die heerlijkheden die mijn moeder vroeger maakte. Helaas kunnen haar handen het niet meer, dus hoog tijd om het zelf te leren! Dit recept valt zowel onder de categorie Nederlandse als Belgische keuken en het is zowel een voorgerecht als een lunchgerecht of lekkere snack. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een lekkere stevige schnitzel heerlijk met koude dagen als het eten allemaal wat meer -body-  mag hebben. Zelf trek je toch ook wat meer kleding aan als het koud is Een soortgelijk gerecht kwam ik een keer op de kaart van een restaurant tegen. Het leek me niet moeilijk te bereiden en daarom heb ik het nu zelf ook een keer geprobeerd. De naam heb ik zelf verzonnen Ik heb hiervoor  varkens schnitzels genomen,  maar je kunt natuurlijk ook kalfs- kip- of kalkoen schnitzels gebruiken. . …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Oostenrijks

Dit is een lekkere bal, is iets meer werk misschien maar dan heb je ook een goeie bal! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Het kost wat tijd, maar is zeker de moeite waard. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Leuke presentatie van een geurige gehaktrol met tomatensaus. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Een hartige taart met een Mediterraan tintje afgeleid van de Franse Pissaladiere (Cote d Azur) en met een knipoog naar de Italiaanse pizza Tonno. Ik heb er deze eigen versie van gemaakt. Snel en makkelijk door gebruik te maken van een (rol) kant en klaar bladerdeeg. TIP: Het lekkerste is om deze hartige taart lauwwarm te eten, maar ook koud is het erg lekker. Bijvoorbeeld bij een picknick of buffet   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Klassieker. Vanaf de 16e eeuw speelde het geslacht Stroganoff een belangrijke rol in het Rusland van de tsaren. De Stroganoffs bezaten landgoederen, steden en fabrieken. Ook op militair terrein spraken ze een woordje mee. Op hun advies werd Siberie aan de tsaar onderworpen. Een van de graven Stroganoff leerde op een inspectiereis naar deze provincie een heerlijk vleesgerecht kennen. Terug aan het hof zette hij het de tsaar voor: "Boeuf Stroganoff" was geboren. In de loop der jaren is Boeuf Stroganoff ook buiten Rusland een geliefd gerecht geworden. Tot op de dag van vandaag staat het overal ter wereld op de kaart in restaurants en veel chef-koks hebben er hun variatie op bedacht. Hier het originele recept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Russisch

Lekkere pittige Goulash soep volgens Duits recept . …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Duits

Vis is niet alleen lekker, maar is ook super gezond voedsel. Hier heb ik een lekker visrecept met een heerlijk pittig sausje. Het resultaat is te vergelijken met knapperige kibbeling die is overgoten met dat lekkere sausje. Gebruik wel stevige witvis uit de zee want anders valt het uit elkaar in de pan en dat willen we niet. Voor echte visliefhebbers en de mensen die van pit houden (dat zijn er genoeg) is dit een leuk recept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

Mosselen zijn niet alleen lekker, maar ook heel gezond. Ze zitten vol eiwitten, vitamines, sporenelementen en mineralen. Dit is vreselijk lekker, heeft veel smaak, is snel klaar en ruikt ook heerlijk. Als je een keer mosselen wilt eten, maar dan op Aziatische wijze is dit het goede recept. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

1 spitskool 500 gr gehakt 2 tomaten 1 gele paprika 1 ei 2 kippenbouillon blokjes 1 tl cayennepeper Zout ½ tl kerriepoeder ½ tl knoflookpoeder …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Top