1. Home
  2. Community
  3. dutchy12nl
  4. Kookboek Chinees
Kookboek "Chinees"

Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Het is nu, voor het eerst dit seizoen, tijd voor iets anders en kocht weer mooi doorregen stoofvlees bij de scharrelslager. Doorregen rundvlees wil zeggen dat er wat vet in het spierweefsel van de lapjes zit. Daardoor wordt het vlees botermals en valt zo uit elkaar. Deze, iets zoete variant met wat pit, smaakt echt hemels. Dit is echt iets leuks voor het weekend om te maken want zo kom je, door de lekkere geuren, helemaal in de winter stemming. Hoe langer je 's middags laat stoven, hoe lekkerder het wordt en je hele huis ruikt naar... December, kerst en stoofperen. Eet smakelijk …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chinees

Een onwijs lekker receptje dat uit een heel oud, flutterig kookboekje met Chinese recepten komt. Ideaal om naar eigen believen aan te passen en zo klaar! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Een heerlijke soep, die snel op tafel staat. Lekker met ciabatta  Ik vond het recept op internet Francesca kookt Maar ik heb er mijn eigen draai aan gegeven, en het werd thuis goedgekeurd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chinees

Op vrijdagmiddag werd er altijd wok gehaald bij een lokaal wok restaurantje. Op basis van wat ik daar altijd bestelde heb ik geprobeert na te maken. Hieruit is dus onderstaand recept gekomen,Ik moet zeggen dat het erg goed in de buurt komt maar helaas is het nooit exact hetzelfde. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

5 eieren 1 ui 1 teentje knoflook 1 theelepel peper 1 rode paprika 50 gram gepelde garnalen 75 gram champignons 1 theelepel zout 1 eetlepel suiker 100 gram kipfilet Voor saus: 1 eetlepel tomatensaus 1 eetlepel tapiocameel 200 ml water 1 gesneden prei (alleen witte deel) 2 teentje knoflook (fijngesneden) 1 rode paprika (gesneden) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Gisteren aten we deze heerlijke pittig gekruide mie met spitskool, prei en een beetje paprika voor het eerst. Ik had nog een en ander in de koelkast wat op moest. Beetje experimenteren met kruiden. Groenten beetgaar. Lekker snel klaar en smullen ! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Heerlijk gekruide dumpling met varkensvlees. Dumplings maak je het makkelijkst van wontonvelletjes. Zoek naar de ronde exemplaren (`gyoza` velletjes). Als je die niet kunt vinden, steek dan met een ring uit gewone wontonvelletjes cirkels van ongeveer 8 cm doorsnee (je kunt ook met een mes langs een glas of schoteltje snijden). Leg pas als je klaar bent met de vulling de velletjes uit op je werkblad. Leg niet teveel velletjes klaar, want het deeg droogt snel uit waardoor het breekbaar wordt. Gebruik één à twee theelepels vulling per velletje. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Dit recept maak ik al vele jaren. Het blijft erg lekker en licht verteerbaar. Je kunt ook heel goed vegetarische gehakt gebruiken, dat smaakt net zo lekker. Het combineert goed met (op traditionele wijze klaargemaakte) pandanrijst. Deze laat ik na het koken nagaren in de al klaargemaakte chinese kool (dan niet meer verder verwarmen, anders wordt het te nat). …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indisch

Dit recept is heel lang een favoriet gerecht geweest in onze familie. Op een bepaald moment is het wat op de achtergrond geraakt. Afgelopen week heb ik de balletjes toch weer eens gemaakt als onderdeel voor een Aziatisch buffet voor onze kegelvrienden. Ze vielen heel erg in de smaak.  Het recept voor de saus vond ik destijds in een heel oud kookboekje "Wina's Culinaria" - Chinees/Indisch. Het originele recept was bedoeld voor varkenshaas of karbonade en ook werd aan het gerecht aan het einde nog komkommer toegevoegd. Ik heb er mijn eigen versie van gemaakt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees
Top