1. Home
  2. Community
  3. dutchy12nl
  4. Kookboek kip
Kookboek "kip"

Ik heb sterk het vermoeden dat oma voor dit recept een van opa's flesjes bier gepikt heeft Denk niet dat opa het erg heeft gevonden want oma heeft er een heerlijk gerecht mee gemaakt De smaak van het bier is goed terug te proeven in het vlees. Reden temeer om hetzelfde biertje erbij te drinken. Ik had er gewoon gekookte aardappelen bij want je hebt een heerlijke jus. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Deze 'gevulde' kip met pittige huisgemaakte citroenboter op een bedje van aardappeltjes , geserveerd met groentjes en een super lekkere saus ; smaakt onvergetelijk lekker , zeker eens proberen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

Dirty rice is een traditioneel Cajun-gerecht dat geserveerd wordt als een goedkoop hoofdgerecht of in kleinere porties als bijgerecht. De smaak van de lever in deze rijstschotel is subtiel en de maagjes geven het gerecht een onverwacht heerlijke vlezige smaak. Dit gerecht is heet, maar de Cajuns zelf eten het heter …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

Licht en snel vlees gerecht. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

500 gram kippenlevertjes 1 teentje knoflook uit de knijper 1 eetlepel kerriepoeder 1/2 theelepel sambal manis sap van een 1/2 citroen 2 eetlepels gembersap 1 fijngesnipperde sjalot  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Vroeger vond ik ze ook al lekker alleen kreeg je ze maar zelden. Tegenwoordig zie je ze veelal bij de poelier en duur zijn ze ook niet maar wel heerlijk en gezond bovendien. Zo kun je ze wel beter maar effe om en om dicht bakken. Niet te lang want dan worden ze veel te droog en smaken dan zeker niet meer. Alvast bedankt die het wil proberen en hier volgt het recept. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Multi-cultureel

Binnen een half uur op tafel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Kipfilet weer eens heel anders. Door de bacon krijgt de kip een pittige smaak. De romige portsaus maakt er iets bijzonders van. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

De zomer is in aantocht en de barbecue's worden uit het stof gehaald! Deze pittige kipspiesjes zijn heerlijk om buiten op te eten. Dit recept komt uit Smult 12, benieuwd naar Smult? Hier vind je de recente aanbiedingen: Ja, ik wil ook Smult aanvragen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Vanavond weer genoten van de rijkdom van kaas, kip en spek. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

6 plakjes diepvriesbladerdeeg, 2 hele kipfilets (ca. 600 gram), boter voor het bakken, peper, zout, 1 theelepel kerriepoeder, 1 sjalot, wit van 1 prei, 100 gram hazelnoten, 1 ei. Voor de saus: 2 sinaasappelen, 2 theelepels kaneel, 3 fijngehakte gemberbolletjes, 1 dl witte wijn, 4 eetlepels creme fraiche, peper, zout, 2 kiwi's …  Lees verder »

Dit recept is een traditioneel streekgerecht. Dit wordt veel en graag gegeten in Frans Baskenland (Franse Pyreneeën). Heel lang geleden daar op vakantie eens gegeten in een restaurantje in Pau, maar had nooit een goed recept. Dan biedt Jamie soms uitkomst. Wat ben ik blij met dit recept want is echt topsmullen. Piment d'espelette wordt (alleen) daar verbouwd en is beschermd met een AOC keurmerk. In goede specerijenwinkels en veel webshops is het hier te koop. Het is in feite een pepertje met een zoete twist. Niet moeilijk te maken, voldoende voor 4 personen en ongeveer 1000 Kcal per persoon. Past geweldig bij de zomer en is een top recept. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Op zoek naar het Piri Piri recept van René Pluijm wat ik maar niet kan vinden. Veel recepten bekeken en geprobeerd en aangepast. Nu denk ik dat dit het originele recept is, maar zoals in elke keuken varieert een beetje kok zelf met smaken en hoeveelheden. Dus vindt je het te scherp of te zoet, matig of verhoog enkele ingrediënten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Portugees

Heerlijk gevulde kip. …  Lees verder »

Hou je van echt pittig, probeer dit dan eens! Van origine uit de keuken van India, langzaamaan richting Indonesie gegaan en daar een iets andere draai aan gegeven door de chefs aldaar. Heel erg lekker, als je van pittig houd!!!!!!! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Heerlijke knapperige spitskool met in ketjap gemarineerde kipfiletblokjes. Snel klaar en erg lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

3 in 1 voorjaar`s maaltijd …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Afrikaans

Dit is nog een recept dat ik ooit eens heb gemaakt op de Thaise kookles in Chiang-Mai, Thailand Niet uniek in zijn soort misschien want er zijn heel veel recepten van Thaise curry, maar wel een recept dat klopt als een bus en dat bovendien heel erg lekker is. De Thaise basilicum is soms nogal moeilijk te verkrijgen maar vervang ik dan door "gewone" basilicum. De Thaise aubergine`s kun je nog wel eens op de markt kopen maar doe geen extra moeite, een "gewone" aubergine doet het ook prima. Verder wil ik nog even waarschuwen voor de "kant-en-klare" groene curry, want daarin zitten zeer grote verschillen. De ene is redelijk mild terwijl een andere zéér scherp kan zijn. Voorzichtigheid is dus geboden!!! Ik wens jullie heel veel succes en smakelijk eten …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais
Top