1. Home
  2. Community
  3. dutchy12nl
  4. Kookboek Spaans
Kookboek "Spaans"

Dit typische gerecht vindt zijn oorsprong in Andalusië waar rondtrekkende zigeuners het eeuwen geleden introduceerden. Het is ontstaan uit het samenvoegen van restjes. Het enige ingrediënt dat nooit ontbreekt zijn natuurlijk de eieren. Verder  kun je naar hartelust variëren.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Scampi`s of grote garnalen doen het altijd wel. Ik ken weinig mensen die ze niet lusten. Deze zijn lekker romig en pittig. Een hele leuke borrel Tapas, doet het prima op een buffet, verjaardag of ander feestje. Echter doe dit gerecht ook eens over een lekker bordje al dente gekookte spaghetti of andere pasta naar keuze. Ook lekker met vers, warm, stokbrood. Het brood kun je in de saus deppen. Snel, makkelijk en vreselijk lekker dit gerechtje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Mmmm wij vinden dit thuis een heerlijk gerecht. Zonder pakjes en zakjes!   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Een recept van Smulweb uit Smulweb Agenda 2015! » Kijk voor de actuele aanbieding op http://www.smulweb.nl/agenda …  Lees verder »

In het zuiden van Spanje zou het aanbod in een tapasbar als onvolledig worden beschouwd zonder deze Duivelse eieren en ook garneren met een opgerolde ansjovisfilet …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Ik heb al heel wat bladerdeeghapjes op mijn pagina staan, maar deze week verzon ik er nog een paar. Ook deze vielen weer erg in de smaak. Ik maakte deze keer 3 soorten. Van links naar rechts op de foto bladerdeeg gevuld met salami en kaas, in het midden gevuld met zachte geitenkaas en gedroogde tomaat en helemaal rechts een kleine champignon gevuld met blauwe kaas. Ze vlogen weg. N.B. De hapjes zijn heel goed in te vriezen. Bak ze dan bevroren nog plm. 10 - 15 minuten op 200 graden. Ook dan zijn ze nog heerlijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een verrukkelijk en eenvoudig voor te bereiden borrelhapje bestaande uit bladerdeeg, serranoham (een Spaanse gedroogde ham), pesto en Hollandse geitenkaas. Heerlijk voor een feestje! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

1 eetl. olijfolie 1 ui, fijngehakt 1 teentje knoflook, geperst 1 kleine groene paprika, in blokjes 1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes, fijngehakt 250 g rundergehakt 1/2 theel. gemalen komijn (djinten) 1 eetl. bloem 1/2 theel. paprikapoeder 2 eetl. tomatenpuree 2 eetl. rozijnen 2 eetl. geschaafde amandelen 1 pak diepvriesbladerdeeg, ontdooid 1 ei 1 eetl. melk (Melkan) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Slank, vegetarisch recept …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Slanke keuken

Lekker en makkelijk voor de zaterdagavond en een goede variatie op de veel te vette kapsalon …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een  erg smaakvol gerecht, makkelijk te maken …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Braziliaans

Dit heerlijke stoofpotje vind zijn herkomst in Andalusië volgens culinair journalist Onno Kleyn. Hij at dit in een achteraf gelegen restaurantje in Andalusië en is de smaak hiervan nooit meer vergeten. Zo lekker vond hij dit. Toen ik dit las liep het water in mijn mond en kon ik natuurlijk niet nalaten om dit te maken. Nu niet helemaal de tijd van het jaar voor een stoofpotje , maar op een frisse dag gaat dit er zeker in. Enne.....Onno had gelijk. Wij - en ook onze logees - vonden het vlees verrukkelijk. Het vlees wordt door de marinade zo lekker sappig en krijgt een bijzonder lekkere smaak. N.B. Het vlees moet plm. 24 uur in de marinade !! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Spaans

Lekker snel, super mals, pittig en makkelijk zo uit de pan op het bord. Even laten afkoelen, kluiven en smullen. Kan ook in de oven en in de zomer buiten op de barbecue. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Portugees

250 grgehakt - 1 knoflookteen - 2 sjalotjes - 1 ei - 1 witte boterham - scheut witte wijn - 7 el olijfolie - 1 el tomatenpuree - cayenepeper - zout + peper - 2 tl pittige paprikapoeder …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

4 kg. mosselen 2 uien 2 teentjes knoflook 200 gr. chorizo, dik gesneden 6 el. olijfolie 1 zakje kruidenmix voor mosselen (Silvo) 1 1/2 blik tomatenblokjes à 400 gr. 2 1/2 dl. droge Spaanse witte wijn (bijv. La Luz Rioja Blanco) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans
Top