1. Home
  2. Community
  3. duiveltjealex
  4. Kookboek De echte spaanse keuken
Kookboek "De echte spaanse keuken"

Misschien wel de meest bekende tapa, dus deze mag ook niet ontbreken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Deze gefrituurde deegrepen worden in Spanje als ontbijt gegeten. Basisrecept en twee varianten: een zoete en een hartige. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

4 kleine courgettes 2 uien 2 teentjes knoflook 50 g chorizo of salami 6 eetlepels olijfolie 1 theelepel verse, gehakte oreganoblaadjes 8 eieren zout versgemalen peper  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

500 gr zongerijpte tomaten, 2 el witte wijnazijn, zout en peper, 1 tl middelscherpe mosterd, 6 el olijfolie, 1 ui, 1 bosje peterselie, paar groene blaadjes ijsbergsla …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Gefrituurde slierten beslag. Onderdeel van het spaans ontbijt,extra lekker als je ze in chocolade doopt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Heerlijk Spaans deeggerecht uit de frituur waar ik als kind al dol op was! Spanjaarden ontbijten hiermee. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

"Churros con chocolate espeso", deze gefrituurde stengels met warme chocolade vormen een typisch Madrileens ontbijt. Ze verlossen menige nachtbraker 's ochtensvroeg van zijn ellende en in veel gezinnen behoren ze tot het zondagse ritueel. De populaire deegstengels worden in speciale churreria in frituurpannen gemaakt, maar thuis gaat het ook heel gemakkelijk - met de oude vertrouwde spuitzak. Het is zeker niet ondenkbaar dat de churros puur en alleen zijn uitgevonden om in warme chocolade, die niet weg te denken is van de Spaanse ontbijttafel, te dopen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

In Spanje het ontbijt. Uit de Tip culinair juli '99 …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans

Voor 6potten:schil en vruchtvlees van 8citroenen-2l water-1 1/2kg geleisuiker …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Spaans

Dit recept is afkomstig uit DE tapasbar in Jerez de la Fronterra, Tendido 6 …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Er is weer bokbier! Drinken doe ik het niet, ermee koken wel! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Spaans

500 gram rundvlees * peper * zout * 50 gram boter * 2 uien * 2 teentjes knoflook * bouillon * 300 gram wortels * 1 bloemkool * 2 paprika's * 300 gram doperwten * 300 gram sperzieboontjes. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Spaans

Las een oude HP/DE TIJD door zie ik daar ineens een receptje staan dat ik afgelopen juli in Santiago de Compostela gegeten heb bij Toni Vicente (topkokkin) !!! Een patat met combi. Voorgerecht/bijgerecht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

In spanje recept gekregen …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

4 tomaten, 1/2 komkommer, 1 bosje lent-uitjes, 1 bosje waterkers of postelein gewassen, 8 olijven gevuld met spaanse peper, 2 el kappertjes uitgelekt. Voor de dressing: 2 el rodewijnazijn, 1 tl paprikapoeder, 1/2 tl gemalen komijn, 1 teen knoflook geperst, 5 el olijfolie, zout en gemalen zwarte peper. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Een lekker Catalaans stokbroodje voor de lunch. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Heerlijk zuidelijk geroosterd stokbrood, met tomaat, tonijn, kaas en knoflook. Makkelijk als lunch of warm borrelhapje, en met ingredienten die iedereen wel in huis heeft. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans

Wat er Spaans is aan deze wentelteefjes? De reepjes sinaasappel en citroenschil. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Dit broodje met de ham en kaas, is favoriet in Barcelona. Karakteristiek voor Spaanse broodjes is dat ze altijd eerst worden besmeerd met een halve tomaat. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans

Spaanse Caramelpudding met caramelsaus (voor 4-6 personen) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans
Top