1. Home
  2. Community
  3. dubbelkreeftje
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

150 g quinoa 2 el olijfolie 125 g bacon in reepjes 1 ui gesnipperd 1 teen knoflook gesnipperd 1 tl gemalen komijnzaad (djintan) 1 tl gemalen koriander (ketoembar) 0,5 tl gemberpoeder (djahe) 400 g Chinese roerbakgroenten zout en peper eventueel sambal of rode peper …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Mijn diepvries borrelhapjes waren op. Tijd  om dus nieuwe te maken. Goed geslaagd en overheerlijk.   Kerrie en heerlijk! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Een heerlijke, Griekse lekkernij! Haal de zoete zomer in huis en geniet van deze baklava. Dit recept komt uit Smult 12. Wil je Smult ook thuis ontvangen? Hier vind je de meest recente aanbiedingen: http://www.smult.nl/#smult-aanvragen …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Dit mooie gerecht is een feestje om op tafel te zetten. De combinatie van geitenkaas en zalm is nog lekkerder door de toevoeging van spinazie. Dit recept komt uit Smult 10. Benieuwd naar meer? Kijk op www.smult.nl voor previews en de recentste aanbiedingen » …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Mijn vlotte versie van dit klassieke Siciliaanse gerecht, dat je kan eten als lunch, als borrelhapje of als voorgerecht. Caponata is goed (ruim) vantevoren te maken, en het is een heerlijk zoet-zuur gerecht,voornamelijk op basis van aubergine. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

In Nederland zijn we het niet zo gewend maar in de landen rond de Middellandse Zee is het heel gewoon om brood te verwerken in warme gerechten. Probeer deze Spaanse ovenschotel maar eens: heerlijk! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Heerlijk hartig lunch- of brunchgerecht, of 's-avonds bij de borrel. Natuurlijk ook als licht hoofdgerecht met een salade erbij en een kom soep vooraf! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Ragout met champignons en kipfilet …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

1 camembert- knofllook- basilicum-bieslook Voor te dippen: stokbrood-rijstcrackers-paprika-komkommer-radijs-cherrytomaat-enz …  Lees verder »

Amerikanen doen al jaren rare dingen met cola, maar dit gerecht is echt verrassend lekker. De zoete, karamelachtige cola trekt in de kip en geeft er een soort bbq-smaakje aan. Eenvoudig te maken met belachelijk weinig ingrediënten. Alleen één ding: haal het niet in je hoofd om Cola light te gebruiken! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

Van de BBC gehaald …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Recept van mijn (Indische) oma. Een heerlijk recept met rundvlees, (of kip of varkensvlees, wat je maar wil) Een gerecht wat niet in een rijsttafel mag ontbreken. Zeer geliefd, vooral bij kinderen vanwege de milde en zoete smaak. Dit recept heeft overigens op rtl-text gestaan. Mijn oma was zeer trots.... Als ik het gerecht proef voel ik me weer een klein kindje op bezoek bij oma... lekker smullend van de smoor! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Lekkere antiliaanse pannenkoeken …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Antiliaans

Zoet snoepje …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Braziliaans

Als het weer een beetje meezit kan de BBQ weer aan, hier een heerlijk hoofdgerecht, bereid op de BBQ!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Montignac

2 grote sparerib stukken Voor de marinade: 5 el ketjap manis 2 el honing ½ mespunt cayennepeper 1 teen knoflook (geperst) 1 el tomatenpuree 1 el bruine suiker Voor de saus: 2 el honing 2 el ketjap manis ½ teentje knoflook (geperst) 1 grote lepel kerriepoeder zout en peper …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Echt een heerlijke babi ketjap, lekker zoet en toch wat pittig. Dit is echt heel snel te maken, geen moeilijke kunstjes. Dit wordt in Indonesië veel gegeten met sajoer boontjes als bijgerecht en over de witte rijst. Heerlijke, snelle, Indonesische maaltijd die er bovendien nog leuk uitziet ook. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Dit is de beroemde nasi goreng van de Koninklijke Marine. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch
Top