1. Home
  2. Community
  3. diny_w
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Ik vind deze ingemaakte rode pepers veel lekkerder dan verse pepers als je dit in een stoofpot gebruiken. Zoveel diepgang van smaken die dan heerlijk door je potje walsen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Multi-cultureel

Kabeljauw is door het productschap vis verkozen tot vis van de maand `november`. Ik kon derhalve niet achterblijven door daar iets mee te doen dus zo is dit heerlijke gerecht ontstaan. Vis is natuurlijk hartstikke lekker en gezond, alles wat uit zee komt is lekker en gezond. Elke vrijdag haal of krijg ik wel spartelverse vis en maak daar dan wat lekkers mee. Dit is een makkelijk recept om een moot kabeljauw eens heerlijk en snel klaar te kunnen maken. Een ware smaaksensatie voor de mensen die van vis houden, lees maar, probeer maar en proef zelf maar. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

Tapenade hoort bij de borrel! Deze tapenade met gegrilde paprika is mijn favoriet. De smaak is super lekker en weer anders dan de tapenade met zongedroogde tomaat. Ik hoor graag wat je ervan vindt!  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Na vele varianten val ik altijd terug op deze Gazpacho Andaluz. Een pittig, licht verteerbaar soepje die je ijskoud serveert. Lekker verfrissend op warme zomerdagen! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Een broodje hete kip, je kan mij er voor wakker maken! Kip met saus die lekker pittig, zoet en zout is en dan het liefst met zoet zuur van komkommer en rode ui, heerlijk! Dit is mijn recept voor zo'n goddelijk broodje. Dit is mijn eigen invulling met ingredienten die ik lekker vind, wees niet bang om te experimenteren!  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Kipgerecht met tortilla's …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Zalm gecombineerd met roomkaas is een heerlijke en eerlijke  combinatie voor een lunchbroodje. Maar met dit recept en  iets meer aandacht  til je qua smaak je broodje naar een hoger niveau  en is het restaurantwaardig te noemen. Dit zegt P.G Vandaag hebben we dit broodje gesmuld, niet als lunch, maar als hoofdgerecht met een kop zelfgemaakte soep uit de vriezer vooraf. En we waren het helemaal eens met wat Project Gezond van dit broodje vertelde. Manlief al bij de eerst hap.... mmmmm . https://www.projectgezond.nl/pistoletje-zalm-met-mosterd-dilledressing/   …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Wereld

Dit gerecht uit het boekje van Janneke Philippi maakte ik  voor onze vrienden. Bereiden in slechts  10 minuten en dan 20 minuten in de oven. Heerlijk snel toch.  Ik serveerde het gerecht in eenpersoons ovenschaaltjes, zodat ieder aan tafel dát kan doen waar ie zin in heeft. Met salade en bijvoorbeeld een stevige snee brood bovendien echt een gerecht om snel te kunnen tafelen. Ik serveerde er spaghetti bij. en een ijsberg rauwkostsalade met deze  dressing en die smaakte er voortreffelijk bij. https://www.smulweb.nl/recepten/1099976/Dressing-voor-de-carpaccio-of-voor-een-salade   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Ook niet veganisten zullen deze lekkere pasta opeten, super lekker  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Indische aardappel-rundvlees koekjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Tijdens het bladeren door de recepten  op de site  van Project gezond kwam ik nog 7 mooie kruidenmixen tegen, die ik ook graag in mijn kruidenassortiement wil hebben. Aangezien ik op zoutinname moet letten kan ik bij het samenstellen van de kruidenmixen zelf de hoeveelheid zout aanpassen of helemaal weglaten. Wil je wat vakantieonsjes ( of kilootjes) kwijt, dan is het beslist een aanrader om op hun site te kijken . Eventueel kun je gratis 2 weken de weekmenu's  volgen. https://www.projectgezond.nl/ …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Eigen foto.Ik nam al jaren kant en klare pindasaus mee uit nederland, totdat .... er vorige keer "vernieuwd" op stond. Niet lekker. Dus uiteindelijk zelf aan het experimenteren geslagen. Pindakaas kan ik hier niet kopen, des te beter! De smaak is veel beter als je pinda`s gebruikt! Ik ben heel tevreden over het resultaat , het is nog eens stukken goedkoper ook en zo klaar, zonder schiften of klontjes! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Aziatisch

Het was al even geleden dat ik dipsauzen had gemaakt. Toen we afgelopen vrijdag eters kregen vond ik het wel weer eens leukom wat dips te maken bij de borrel. Even experimenteren en dit kwam eruit. Lekker met van die kleine Italiaans stokjes maar ook lekker met wat komkommer, reepjes paprika etc. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Zelf kippenragout maken is onwijs makkelijk om te doen en het is veel lekkerder dan uit een potje. Dit is mijn snelle  en makkelijke variant.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

* 1/2 kg vastkokende aardappelen * 1 aubergine * 1 courgette * 2 (/ 2 dl) tomaten (/ forse tomatensaus) * 1 ui * 1/2 citroen * 2 bollen mozzarella * 60 g parmezaanse kaas * 1 kl tijmtakjes * 2 teentjes knoflook * zout …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Heerlijk lunchgerecht, uit de Libelle. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Amerikaans

Koelverse tortellini in een lekkere kruidige tomatensaus. Daarop die heerlijke (buffel)mozzarella, pesto en geraspte kaas. Direct in de oven en dan smullen maar. (Alleen voor de tomatensaus even een pan gebruiken !) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een heerlijke gekruide hartige maaltijd. Heel erg lekker, gezond en goed vullend. Een glaasje witte wijn smaakt er ook goed bij. Midden 2011 nog een prijs gewonnen, bij Smulweb. Verkozen door Jamie Oliver. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels
Top