1. Home
  2. Community
  3. diny45
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Heerlijke soep met diverse soorten vis toepasbaar. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

1 st. prei 500 gr. tomaten 1 hele bol knoflook + 4 tenen 1 bosje verse oregano 1 ½ lt. kippenbouillon cayennepeper en zout 8 jonge artisjokken 1 st. citroen uitgeperst azijn 3 takjes tijm 2 takjes rozemarijn fleur de sel (zeezout) 12 st. langoustines olijfolie 25 gr. gesmolten boter 3 st. sjalotten 200 gr. risottorijst 50 gr. geraspte Parmezaanse kaas ½ dl. room …  Lees verder »

Heavy maar heerlijk gehaktbrood met bacon en Amerikaanse saus.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

Lekkere bereiding van populair stukje vis …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

De Hollandse keuken met een Italiaans tintje: cannelloni gemaakt van flensjes en gevuld met een zachte kaassaus met koriander. Als je door het basisrecept voor de flensjes drie eetlepels basilicum roert krijgen de flensjes een heerlijk smaakaccent. De verse zalm in dit recept kun je vervangen door reepjes gerookte zalm of zalm uit blik (wel goed laten uitlekken). …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Frisse boemkool-zomersalade uit La Mancha, Spanje. Nacht van tevoren maken! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

1 kip 100 g boter 3 sjalotjes 1 stuk ontbijtspek 1 dl cognac 2 dl rode wijn 2 dl kippenbouillon 1 bouquet garni 250 g champignons 2 tenen knoflook zout peper 25 g bloem …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Ook dit behoorde in mijn jeugd tot de favoriete recepten. Mijn moeder maakte dit niet vaak, want het is wel wat bewerkelijk. De vulling kruidde ze telkens weer anders. Je kan het als tussendoortje of als voorafje eten, maar dan heb je aan 1 of 2 voldoende. Maar ik eet het het liefst met sla als hoofdmaaltijd. Zorg dat de vleesvulling pittiger is dan de aardappelvulling. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Ook weer een heerlijk Indonesisch recept van mijn moeder. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

De Franse evergreen …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

125 g roomkaas - 50 g roquefort - 8 eetlepels slagroom - 1 eetlepel calvados (of cognac) - 1 theelepel mosterdsaus (klaar gekochte saus)- 1 flinke snuf paprikapoeder - 1 eetlepel gehakte bieslook. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

300 gr kabeljauwfilet naar smaak citroensap 300 gr aardappelen 1 lente-uitje 35 gr boter 35 gr bloem 2 dl visbouillon 2 dl melk 3 wortelen 1 eetlepel mosterd diepvriesdille en zout naar smaak …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Verschil met de loempia is dat het ook weleens in de oven gebakken is. Daardoor is het minder vet. Het kan ook gefrituurd worden. Bij voorkeur gebruikt men rijstpapier als vel. Dit is gemaakt van rijstpasta en is erg dun. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Aziatisch

Deze romige en zonnige fusillischotel is altijd een succes. De kleuren en geuren knallen de pan uit. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Allerhande vissoorten samen brengen in een heerlijke ovenschotel …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Pittige visschotel. Heel verrassend! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Verrukkelijke romige ovenschotel. Een aangepast recept van het Smulweblid marianneoud. We hebben deze ovenschotel al vaak met gasten gegeten en iedereen is verrukt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Bekend vleesgerecht uit Indonesie, die iedereen lekker vindt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Variatie op mijn babi pangang recept van 2 dagen geleden. Zwoerd moet krokant gebakken worden. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Chinees
Top