Ouderwets gehaktbrood, dat is ontzettend lekker af en toe! Makkelijk om te maken, niet duur en je schuift het zo de oven in als je een groepje mensen te eten hebt. Je kunt eindeloos variëren met smaakjes als je de kunst van het gehaktbrood maken onder de knie hebt (en dat heb je zo!). Neem bijvoorbeeld eens lamsgehakt, kipgehakt, andere kruiden of voeg kleine bolletjes mozzarella en reepjes zongedroogde tomaat toe. Ik ben benieuwd hoe deze variant bevalt, en wat voor variant jullie verzinnen!
​Oh en mocht je nog wat over houden, het is ook lekker koud als lunch… …
Lees verder »
Shashouka betekent: alles door elkaar. Meestal wordt dit Midden-Oosterse gerecht als ontbijt gegeten, zonder gehaktballetjes. De lamsgehaktballetejs maken het nog voedzamer en lekkerder. …
Lees verder »
Zondag 15 Maart: We hebben al een paar mooie dagen gehad en vandaag is het maar zo zo bewolkt weer, maar er moet vanavond weer iets warm voor de maagje gemaakt worden.
Tijd voor Gestoofde kool rolletjes met een kruidige gehakt en gegaard in een kleurrijke zomerse tomatensaus. Zo pakt je een warme stoofpotje in een zonneschijn saus. …
Lees verder »
Onze kennissenkring bestaat uit mensen van allerlei nationaliteiten, zo ook mensen uit Irak. Als er dan van hun kant een verjaardag valt te vieren wordt er altijd uitgebreid gekookt en deze 'gehaktschijven' staan ook vaak op het menu! Het kan zowel koud als warm gegeten worden dus dat is makkelijk.... De smaak is uniek en helemaal geweldig! …
Lees verder »
Ik was er al een tijdje naar op zoek en heb eindelijk het echte Griekse recept gevonden. Dus niet de Nederlandse variant met oregano, ei, paneermeel, tijm en bloem. …
Lees verder »
Dit recept is speciaal ontwikkelt voor een verantwoorde maaltijd. Dit gerecht kun je verantwoord, lekker en uniek noemen. Het is vrij eenvoudig te bereiden maar het resultaat is zeer speciaal. Erg leuk om voor visite te maken of als je iemand wilt verrassen. …
Lees verder »
Had een pot paprikapuree uit de Turkse super en lamsgehakt. Hiermee tacovulling gemaakt.Zure room en parmezaan erover en in de oven. Met veel verse groenten uit de wok.
Je kunt ook rudergehakt nemen en in plaats van paprikapuree tomatenpuree gebruiken. Alleen de paprikapuree is veel lekkerder.  …
Lees verder »
Deze warme wraps met een Mexicaans tintje staan in een mum van tijd op tafel.
 Ideaal dus als je na een dag werken snel iets lekkers op tafel wilt zetten wat toch voldoet aan een gezonde maaltijd.
Als je wilt kun je er eventueel nog een sausje en/of tortillachips bij serveren. …
Lees verder »
Paddenstoelen en gehakt is een combinatie waar je alle kanten mee op kunt. Toch wilde ik wel weer eens een keer iets anders maken dan een quiche, ovenschotel of een gewone gehaktbal. Toen ik op de radio een nummer van -Meatloaf- voorbij hoorde komen kreeg ik dus het idee van een gehaktbrood.
Vergezelt door een lekker licht slastamppotje is het een heerlijk avondmaal. Heb je over dan is het ook koud erg lekker op de boterham. Ook op een buffet zal dit gerecht niet misstaan. Het voordeel is dat je dikke of dunne plakken kunt snijden al naar gelang je nodig hebt.
Deze hoeveelheid is voor ongeveer 8 personen maar je kunt de hoeveelheid ook makkelijk halveren.
Ik heb voor deze hoeveelheid 2 kleine bakblikken gebruikt omdat dit beter gaart dan 1 groot bakblik. …
Lees verder »