1. Home
  2. Community
  3. diaantje64
  4. Kookboek Saus
Kookboek "Saus"

Niks lekkerder dan een 'home-made' zigeunersaus, en deze is werkelijk (al zeg ik t zelf..) eeeenorm lekker) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Balkan

Satésaus, of pindasaus, een hele simpele saus om te maken, maar heerlijk bij veel gerechten. Het prettige aan satésaus is dat het bijna niet kan mislukken. Het belangrijkste is om de juiste basisingrediënten toe te voegen, verder is het voornamelijk een kwestie van smaak. Ikzelf vind het prettig als er veel smaken terug komen: zoet, zuur, zout en pittig. Hou je van pittig? Dan voer je de hoeveelheid sambal op. Een zoetekauw? Een schepje suiker doet wonderen. En vind je hem een beetje flauw? Wat zout kan dit makkelijk oplossen. Is de saus iets te zoet en plat van smaak? Voeg dan nog een scheutje azijn of tamarindepasta toe voor een goede saus. Het perfecte recept bestaat simpelweg niet, omdat iedereen een andere smaak heeft en van een meer zoete, pittige of romige saus houdt. Daarom is dit recept zo ingestoken dat je vanuit het basisrecept kan variëren. Probeer het uit en ontdek wat jij het lekkerste vindt! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indonesisch

Eenvoudig zelf te maken en in de koelkast vrijwel onbeperkt houdbaar …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Meng deze saus door pasta en raspt er Parmezaanse kaas over of verwerk saus door andere voedsel producten als basis tomatensaus. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Heerlijke stroganoffsaus zoals je die in een goed restaurant krijgt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Russisch

NIET VEEL WERK, HEERLIJKE SMAAK!!! Deze zelfgemaakte Saté Saus is net even anders dan die uit potjes, zakjes, korrels en anderszins. De basis is ordinaire Pindakaas, SIMPEL en ZOOO lekker!!! Ik maak het meestal bij de Hete Kip en altijd bij de Saté. Eet & Geniet! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Met deze Basis Saus kan je alle kanten op! Ik maak dit vaak in het weekend en vries een gedeelte in voor als ik minder tijd heb... Basis voor: - Heerlijke Pastasauzen - Chili Con Carne - Broodjes met Gehakt, Cocktailsaus en Sla - Pasteitjes - Rijst met Kerrie gehakt - Etc. Etc. Lekker, Ideaal en Makkelijk. Later zal ik recepten toevoegen met als Basis deze gehakt Saus! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Deze BBQ-saus is top bij kip en vlees... Heeft een licht gerookte smaak, maar daar moet je dan wel de juiste ingredienten voor hebben weten te vinden, hetgeen helaas niet heel eenvoudig is... In Amerika koop je in elke supermarkt "liquid smoke" en gerookte paprikapoeder... Hier moet je echt ff je best doen om deze producten in huis te krijgen... ISPC, Hocras en Makro zouden hier een oplossing kunnen bieden... Vraag het voor de zekerheid. Deze twee ingredienten zijn stiekem een must voor de gevorderde BBQ-koning. Succes met het maken van de saus! Je zult heel veel mensen met bewondering horen praten, over wat jij op tafel zet... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Zelf gemaakte saus voor de pizza …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

0,5 dl Conimex Ketjap Manis 200 g Calv Pindakaas Mespuntje knoflookpoeder 1 el basterdsuiker 1 tl Conimex Djah …  Lees verder »

Het hoofdbestanddeel van deze saus is boter. Gebruik voor botersauzen altijd roomboter. Dit natuurproduct heeft een betere, vollere smaak dan margarine. Botersauzen zijn ingekookte vloeistoffen met smaak- en aromastoffen, die je met koude boter bij 60 °C monteert (bindt). …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Deze bechamelsaus kán niet mislukken! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Het is een saus, een (vis, kip en vlees-)marinade, door de rijst of anders is het ook erg lekker om met een stuk Marokkaans brood te eten; kijk maar wat je er zelf mee wilt doen..... Dit is een lekker recept voor de beroemde Marokkaanse CHERMOULA: …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Trusten schreef; "Dit recept kreeg ik van een vriendin die het heeft ontfutseld bij een shoarmazaak." …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Multi-cultureel

U kunt de Chinese zoetzure saus 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm de saus vlak voor serveren in een steelpan al roerend op laag vuur in 5 min …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Ik wilde bij mijn Hongaarse zuurkool, hier de link; Hongaarse-zuurkool een saus maken die niet uit een pakje komt. (je weet dan in ieder geval wat erin zit) Ik heb dit `Jachtsaus` genoemd maar dat is maar een naam want het is een zelfverzonnen recept. In een oorspronkelijke jachtsaus zit bij mijn weten geen bloem omdat het een heldere saus is. In dit recept is bloem verwerkt omdat de groenten in de Hongaarse zuurkool vrij veel vocht bevatten en helderheid is hier niet van belang omdat de saus verwerkt wordt in de ovenschotel. Champignons (behalve wat gedroogde) zitten niet in deze saus omdat ze al in de ovenschotel verwerkt zijn. Deze saus smaakt heerlijk door de Hongaarse zuurkool ovenschotel. Wil je deze saus bij een ander gerecht maken? Smoor dan 1 bakje kastanjechampignons met de ui en de paprika en volg verder dit recept. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Heerlijke saus bij kalkoen of wild. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Dit recept kreeg ik ooit eens van de indonesische buurvrouw van mijn schoonzus. Veel lekkerder dan al die potjes uit de supermarkt! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indonesisch
Top