1. Home
  2. Community
  3. diaantje64
  4. Kookboek Soep / Bouillon
Kookboek "Soep / Bouillon"

Fluweelzachte slow soep als entree. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

De Franse Uiensoep, het recept waarvan ik in 1969 heb gekregen van een chef in een klein restaurantje langs de toen nog bestaande Hallen, het slachthuis en vers voedselcentrum voor Parijs. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Paddenstoelen soep met vier soorten paddestoelen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Lekker met dit herfstweer! Deze soep heb ik zondag j.l. gemaakt. Dit is een zéér goed gevulde en complete, zeer gezonde, maaltijdsoep die ook barst van de smaken. Heerlijk in een kom met vers warm stokbrood met kruidenboter voor de openhaard en bij de TV eten. Ook in de winter maak ik hem vaak en is ronduit een gezonde, magere, vitamine boost waar je lekker vol van raakt, warm van wordt en bijzonder lekker smaakt. Het is even werk, wel leuk werk, maar je krijgt er ook wel wat voor terug. Probeer hem zelf zou ik denken. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Een heerlijke aspergesoep uit Limburg …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een eenduidig recept van echte Hongaarse goulashsoep bestaat niet. Het is net zo als met erwtensoep in Nederland dat elke familie en elke streek zijn eigen recept heeft. Dit recept is dus mijn eigen versie zoals ik goulashsoep meestal maak. De groenten kunnen nog wel eens ooit een beetje veranderen, dat ligt er soms ook aan wat ik op dat moment in huis heb. Zo gebruik ik ook wel eens ooit champignons, aardappelen prei of knolselderij. En een blik tomatenstukjes in plaats van verse tomaten kan ook heel goed. De rode wijn is ook niet perse nodig, maar maakt het natuurlijk wel lekkerder. Let wel, de paprika en uien en iets van tomaten zijn wel essentiële bestanddelen. TIP: Als je een paar aardappelen in blokjes gesneden gebruikt dan geeft dat automatisch wat binding aan de soep. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Hongaars

Deze heldere bospaddenstoelen soep is een heerlijke variant op de talrijke gebonden en romige paddenstoelen soepen. De zelfgetrokken runderbouillon maakt de soep lekker licht en uitermate geschikt als onderdeel van een 2, 3 (of meer) gangen-menu. Houd je niet van "vreemde" paddenstoelen dan kun je ook "gewonere" soorten nemen zoals (kastanje) champignons en/of oesterzwammen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Mmmm....wat een lekkere soep! In mijn kookboekje van Onno Kleyn ( 100 x een bundel vol kookgeluk) las ik een recept van Tunesische tomatensoep met couscous en citroen. Dit recept trok me heel erg aan. Maar het was zondag en ik had niet alle ingrediënten in huis. Dus -zoals vaak - het recept op een aantal punten aanpassen. Wat meer van het één of andere en wat andere ingrediënten. (sorry Onno !) We hebben de soep net gegeten en hebben er heel erg van gesmuld. Deze soep komt zeker vaker op tafel !!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

Lekker en pittig. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Turks

Genieten van een erg lekkere, heel gezonde, lekker lichte soep. Snel klaar, niet moeilijk om te maken (niet duur) en je kunt hem vegetarisch maken of met spekreepjes erin. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Deze linzensoep zal niet precies volgens het originele Turkse recept zijn, maar ach, onwijs lekker is -ie wel. Dit recept komt van Chickslovefood.com, een no nonsense foodblog met restaurantrecensies, recepten en andere foodfun. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

Een combinatie van diverse recepten. Hierdoor ontstond deze heerlijk romige wortelsoep met een Oosterse smaak. Lekker pittige gekruid. We konden er niet vanaf blijven. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Na vele varianten val ik altijd terug op deze Gazpacho Andaluz. Een pittig, licht verteerbaar soepje die je ijskoud serveert. Lekker verfrissend op warme zomerdagen! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Deze linzensoep heb ik gemaakt met erwtensoepgroenten, spekreepjes en worst. Een deel van de soep heb ik met de staafmixer gepureerd omdat ik dat lekkerder vind, maar is niet echt nodig. Je kunt de soep maken met gedroogde linzen of een groot blik linzen gebruiken. De soep is dan misschien iets eerder klaar. Linzen hoef je niet te weken en zijn in plm 20 minuten gaar, …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Afgelopen weekend logeerde Selma (7 jaar) bij ons. Zij wilde zo graag tomatensoep met sliertjes. Zulke tomatensoep nog nooit eerder gemaakt, maar wel eens gegeten. Dus aan het experimenteren. Wat een geluk...! Deze tomatensoep smaakte precies zo als Selma bedoelde en bij een vriendinnetje had gegeten. Haar moeder Tatjana wilde natuurlijk het recept. En misschien anderen ook? De hoeveelheden in het recept zijn voor 1 liter soep. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heerlijke kruidige goulash waarvan je 3 recepten kan maken. - goulash ( bij rijst, aardappelen of over de friet ) - goulashsoep - bladerdeeghapje gevuld met goulash ( leuk voor op een feestje of lunch ) zeer makkelijk als je er meerdere dingen mee kunt wanneer je wat over hebt ( of dubbele portie maken en invriezen en later er wat anders van maken ). zie foto´s …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Oostenrijks

Dit is de koning onder alle paddenstoelensoepen en ik heb er wat gemaakt. Dit is niet zomaar soep, nee dit is luxe soep uit de Franse keuken. Ideaal met gasten of voor de zondag. Dit zou zo op de kaart kunnen van een restaurant met Franse keuken. Voorts een heel leuk tussengerecht bij een herfst diner met wild of met kerst. Dit is hemels lekker en beslist niet moeilijk te maken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Overheerlijke goulashsoep. Serveer er stokbrood bij. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Door de tomaten eerst te roosteren krijgt je soep net dat ietsje extra …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees
Top