1. Home
  2. Community
  3. diaantje64
  4. Kookboek Barbeque / Fondue / Grill / Gourmet
Kookboek "Barbeque / Fondue / Grill / Gourmet"

Doorregen speklappen laten zich, nadat ze enige tijd zijn gemarineerd, heel goed boven het gloeiende houtskkoolbed van de barbecue roosteren. U kunt ze natuurlijk ook onder een hete oven-grill op grill-plaat/pan roosteren. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Diverse 'droge' kruidenmengsels. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Amerikaans

Pikant gerecht wat zowel op de barbecue bereid kan worden als in de oven. …  Lees verder »

Wat is lekkerder dan gegrilde groenten en dips bij de BBQ? …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Souvlakis zijn spiesen met gemarineerd vlees die worden geroosterd op een BBQ met bij voorkeur houtskool. Ze kunnen van allerlei vleessoorten worden gemaakt. Omdat de spiesen geroosterd worden is het verstandig niet al te mager vlees te nemen. Op deze manier voorkom je uitdrogen van de souvlaki en blijft het vlees mals. In dit recept gebruiken we een stuk uitgebeend schoudervlees. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Dit is een volmaakt gerecht voor de zomerse barbecue. Gelukkig hoeft het regen (zoals vandaag) niet in de weg te staan, met een goede gietijzeren grillpan kan het ook goed thuis gemaakt worden. Serveer het als bijgerecht bij gegrilde vlees, of als warme salade met vers brood voor een lichte maaltijd. …  Lees verder »

Lekker door de grillsmaak. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Europees

Dit recept is het lekkerst van de houtskoolbarbecue, maar kan ook worden gemaakt op de grill of in een grillpan. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Heb je zin in iets lekkers, nou dit is er eentje en die is lekker, lekker en lekker Het was even spelen met smaak, maar hij is geweldig gelukt en kan hem dus nu delen. Een lekkere zomerse burger met de smaken uit de Griekse keuken. Mensen kunnen hem bereiden op de barbecue, grillen op de plaat danwel in een grillpan met een klein beetje olijfolie. Echt een bijzonder verrassend burgertje en combineert prima met Souflaki, Gyros, gegrilde lamskoteletten en/of Grieks rundvlees. Je kan hem ook zo op een broodje eten met een salade uiteraard. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Hebben we de kip en kebabs gehad dus gaan we gewoon door met kluiven en nu met de spareribs. Wie lust ze niet op een barbecue, maar deze zijn vers gemaakt en op pittige, Amerikaanse wijze gemarineerd. Echt heel lekker. Dit is een beetje fusion zoals de TEX-MEX keuken. Dat is de Amerikaanse keuken uit Texas met een kleine Mexicaanse invloed. Deze zijn dus lekker pittig gemarineerd en dat proef je. Geschikt om te roosteren op de barbecue en geschikt om in de oven te garen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Fusion

Ik ben gek op gekruid gehakt en wel omdat je er zoveel mee kunt doen. Regelmatig maak ik mijn Bifteki ballen want die zijn heerlijk in de zomer. Bifteki is niets anders dan Grieks gekruid gehakt. Na een beetje spelen met het mengsel kwam ik qua smaak bij deze versie. Echt lekker pittig en dat spreekt veel mensen wel aan. Je kan ze bakken in de oven, je kan ze grillen binnen, maar ook buiten bereiden op de barbecue. Maak er een kebabje van, rijg ze op voorgeweekte houten of metalen spiesjes en lekker, lekker, lekker. Laat ze na roosteren even uitlekken op een stuk keukenpapier. Deze misstaan ook niet op een buffet of als partysnack. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Fusion

4 bananen in 4 stukken gesneden 25 gr gesmolten roomboter kaneelpoeder 250 ml slagroom 1 el cacaopoeder 1 el suiker 1 zakje klop-fix (dr Oetker) 0.5 l slagroomijs 100 ml likeur "43 " …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Wij gaven dit een 9 als cijfer. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Voor de fondue plantaardige olie 1 teen knoflook, gepeld en gekneusd 1 laurierblad Voor de serranorolletjes 10 plakken serranoham 2 bollen buffelmozzarella, in 10 repen 10 blaadjes basilicum Voor de tijmgehaktballetjes 200 g lamsgehakt 1 klein ei 1 witte boterham, in stukjes in 50 ml melk geweekt 1 el vers tijmblad, geritst vers gemalen peper, zeezout Voor de knoflook-yoghurtsaus 2 tenen knoflook, geperst 1 el verse peterselie, gehakt 5 el mayonaise 2 el Turkse yoghurt vers gemalen peper, zout Extra: fonduestel  …  Lees verder »

- 2 lamscarrés, schoongemaakt - 4 eetlepels Patak`s Madras Kruidenpasta - 2 eetlepels plantaardige olie - Handvol muntblaadjes, fijngesneden - 100g Griekse yoghurt - Vloeibare honing, naar smaak (ongeveer 3 eetlepels) - Zout en peper - Pak Patak`s Naan naar keuze …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

300 g rundergehakt 100 g chorizo, fijngehakt 1 ei, losgeklopt 2-3 eetl. paneermeel 2 eetl. fijngehakte of gemalen amandel 1 teentje knoflook, gehakt 2 eetl. gehakte peterselie 1/2 theel. paprikapoeder zout olijfolie voor de tomatensaus: 1 groene peper, zonder zaadjes, gehakt 1 ui, gesnipperd 1 blik tomatenblokjes op sap 2 eetl. sherry 1 eetl. suiker of honing …  Lees verder »

Entrecote is volgens velen, naast natuurlijk de rib-eye, een van de lekkerste stukken vlees voor bereiding op de barbecue …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

1 bol knoflook 100 ml olijfolie 1 eetlepel Italiaanse kruiden, fijngehakt 150 g verse roomkaas 1 groot donkerbruin stokbrood, in dikke plakken …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans
Top