1. Home
  2. Community
  3. diaantje64
  4. Kookboek Voorgerechten
Kookboek "Voorgerechten"

Italiaans voorgerecht, carpaccio van licht gerookte kipfilet. een leuk ideetje voor de feestdagen. Gerookte kip koop je voorgesneden bij de slager of in de handel op de afdeling charcuterie; Voor 4 personen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

2 kleine Courgettes, in dunne plakjes sap van 1/2 Citroen 2 eetl. Extra Vierge Olijfolie 3 eetl. Pesto van gedroogde tomaat 1 bosje Radijs, in dunne plakjes 1 bosje Waterkers of Veldsla Zout en Peper Pesto van gedroogde tomaat 4 eetl. gedroogde Tomaat 50 gr. Parmezaanse kaas 3 eetl. Pijnboompitjes, geroosterd 75 gr. Basilicumblaadjes Extra Vierge Olijfolie …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Ik heb al een dergelijk recept op Smulweb staan, maar dan als bijgerecht bij bijvoorbeeld een maaltijd met bietjes. Zoetzure-veldsla-met-spekreepjes. Deze veldsla vinden mijn nichtjes (ook wij !) zo lekker, dat ik bedacht er een lekker voorgerecht van te maken. Dat voorgerecht heb ik tijdens onze logeerpartij bij onze nichtjes 2x moeten maken. Ze zijn er dol op. Ook wij vinden dit super lekker. Je kunt de salade natuurlijk uitbreiden met bijvoorbeeld wat zachte geitenkaas met honing, reepjes avocado, partjes mango etc. etc. Allemaal lekker. Dus zie dit als een heel erg lekker basisrecept en breid dit uit naar eigen smaak. Smullen maar !! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Heerlijke ossehaas met pesto en pijnboompitten …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

In 10 min staat dit feestelijk voorgerecht van rosbief met citroenmayonaise en tomaatjes op tafel. Je kan het natuurlijk ook als een hapje serveren. Rol dan de rosbief met ingredieten op, en serveer ze op een mooie schaal. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een verrassend voorgerecht of antipasto van geroosterd brood en een verrukkelijke tomatenkoelie. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Bijgerecht voor 12 personen (grote muffinvormpjes) Voorgerecht voor 24 personen (kleine muffinvormpjes) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

2 kleine courgettes 2 theelepel olijfolie 15 gram verse munt 2 teentjes verse knoflook (uitgeperst) 3 eetlepels balsamicoazijn 50 ml olijfolie 100 ml water peper …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mediterraan

Deze SUPERlekkere champignons maakte ik voor een Tapasbuffet ter gelegenheid van een feestje van een vriend. Heel erg lekker! De hoeveelheid is voor 35-40 champignons. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een etentje begin juni vraag natuurlijk om asperges. Na diverse recepten te hebben gelezen kwam ik zelf tot deze lekkere hapjes. Iedereen was enthousiast en wij zelf hebben er ook van genoten. De hapjes zijn goed voor te bereiden, dus ideaal voor gasten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

75 g mix voor poffertjes 100 ml melk 1 ei 3 eetlepels olie 1 bakje paddestoelenmelange (200 g) 2 teentjes knoflook, fijngesneden 1 sjalotje, fijngesneden 1 theelepel olijfolie met truffelaroma 1 bekertje zure room (125 ml) enkele sprietjes verse bieslook in stukjes van 4 cm …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

8 wijnbladeren salade van groene en rode peper Voor de vulling : 1 eetlepel olijfolie - 115 gram rundergehakt - 2 eetlepels pijnboompitten - 1 gehakte ui - 1 eetlepel vers gehakte koriander - 1 theelepel gemalen komijn - 1 eetlepel tomatenpuree - zout en zwarte peper - Voor de tomatensaus : 1 1/2 dl passata - 1 1/2 dl rundvleesbouillon - 2 theelepels poedersuiker …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Een gehaktballetje braden in boter of margarine is natuurlijk erg lekker, maar probeer deze ook eens; paneren en frituren in plaats van braden....  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Arabisch

2 peren (bijv. conference), 75 gr veldsla, 200 gr dungesneden rookvlees, 50 gr walnoten, 2 eetl notenolie, 1 eetl witte wijnazijn, peper & zout …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

150 g sperziebonen 200 g (maïs)kipfilet 1/2 l kippenbouillon 200 g rijst 150 g doperwten (diepvries) ca. 1 eetl. kerriepoeder (of kerriepasta) 4 eetl. gefruite uitjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

2 venkelknollen, in dunne plakjes sap van 2 citroenen 300 ml room 1 eetl honing Voor het kruimellaagje: 80 g havervlokken 80 g paneermeel 40 g bloem 50 g boter …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Geraspte kaas 1 stokbrood 125 ml slagroom 1 bouillonblokje 1 bosje peterselie fijngesneden kruiden voor kruidenboter 2 eetlepels bloem gemengd met water 1 kg champignons schoongeveegd 4 grote uien in ringen 4 teentjes knoflook fijn gesnipperd …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans
Top