1. Home
  2. Community
  3. diaantje64
  4. Kookboek Ovenrecepten
Kookboek "Ovenrecepten"

Gewoon omdat een ovenschotel zoveel  lekkerder is als het buiten koud is Deze combinatie was erg lekker. Bovendien is zulke ovenschotel ook nog eens veel slanker dan eentje met room, kaas e.d.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Lekker lunchgerecht of zomaar als hapje …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Europees

2 potten grote knakworst a ca. 225 gram boter 100 gram bloem zout 2 eieren 3 dl melk 1 theelepel italiaanse keukenkruiden versgemalen peper  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Mijn man is aan het lijnen en daarom even geen bloemkool met sausjes. Steeds weer iets anders proberen zonder sausje. Deze ovenschotel bloemkool vonden we heerlijk. Nog een bloemkoolschotel zonder sausje: Indonesisch-gekruide-ovenschotel-bloemkool …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

1 dl zonnebloemolie * 1 dl olijfolie * 4 el zeer fijn gesneden gemengde kruiden (bijv. basilicum, peterselie, tijm, oregano, bieslook) * 1/2 el scherpe mosterd * 1 el balsamico-azijn * zout * peper * rosbief van ? 1,2 kg * 25 g boter * 1 sjalotje, fijngesneden * 2 dl rode port * 4 dl vleesfond * 1 dl slagroom * 50 g ijskoude boter, in blokjes …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Sheperd`s Pie is een eeuwenoud Engels recept. Van oorsprong werd het gemaakt met restjes vlees en aardappel. Traditioneel wordt lamsgehakt gebruikt. In plaats daarvan is rundergehakt heel goed te gebruiken, al heet het gerecht dan officieel Cottage Pie. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Simpel, goedkoop en errug lekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Een wat pittige variatie op een gewone witlofschotel. Dit gerecht moet je beslist geproeft hebben. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Top recept! Makkelijker dan je denkt, Echt! Dit gerecht is er één uit mijn 5 favorieten!!! Moet je MINSTENS 1x proberen!!! Dit recept heet oorspronkelijk in het Hongaars: Hussal Rakott Burgonya Makkelijk te Maken & Heerlijke Smaken!!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Hongaars

Jammie jammie...dit is zóoooo lekker... (let wel op de lange bereidingstijd in de oven.. hoe langer de kruiden en specerijen in het vlees kunnen trekken, hoe lekkerder het uiteindelijke resultaat...!) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Hartige taart …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Het enige gerecht wat iedereen in het gezin lust, gaat altijd volledig op! …  Lees verder »

Bobotie is van oorsprong een Aziatisch gerecht, maar nu typisch Zuid-Afrikaans. De absolute favoriet van mijn dochter van 16. Een ovenschotel met gehakt, eieren, kerrie, fruit en boontjes. Dankzij de combi hartig - zoet zeer geschikt voor kinderen. Recept is ook te vinden in het recepten schrift van het boek Wereldeters. Tip: vertel tijdens de maaltijd je kinderen leuke weetjes over Zuid-Afrika, bijvoorbeeld over de Big Five; of Kaap de Goede Hoop; of Nelson Mandela; of de grappige Afrikaanse woordjes zoals wipmat (=trampoline), kleefbroek (=legging) of breekgoed (=servies). Smaaklike eten! WERELDETERS IS KOOKBOEK VAN HET JAAR 2012 (publieksprijs). http://www.wereldeters.nl …  Lees verder »

Ik weet niet goed of het nu italiaans is, of niet...ik heb `m net zelf samengesteld (Nederlands dan ?) Ik wilde een Pie maken met kip, want ik had geen gehakt meer. Het liep alleen anders. Kip dus. En ik had nog wat rijst en 2 paprika`s. Ik had ook nog Pepeproni in de koelkast en een halve ui, dus besloot ik maar voor de italiaanse versie van de engelse pie te gaan. Het werd een kleurrijke maaltijd en vol van smaak. Een voudig te bereiden, bijna alles wat ik gebruikte had ik nog staan/liggen (standaard ingredienten, in mijn keuken). …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een heerlijk gerecht waarbij je niet lang in de keuken hoeft te staan. Dus ideaal bij een dineetje. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Deze heerlijke ovenschotel heb ik ter plekke (tijdens het koken) bedacht. Winterpeen in de koelkast en gehakt. Wat zal ik daarmee doen? Toen kwam ik op het idee om er een pittig gekruide ovenschotel van te maken. Lekker gemaakt met ui, knofllook en prei. Weer eens iets heel anders dan de ovenschotels met winterpeen zoals we gewend zijn. Door de overheerlijke kerrie-aardappelpuree heb ik licht gebakken uien met een lepel (madras)-kerrie gedaan. Wij hebben er werkelijk van gesmuld!! Een aanrader! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Herderspastei word in alle huizen van blanke Zuid-Afrikaners gemaakt. Deze pastei word wel in meer dan 100 variaties gemaakt, met of zonder groenten, met gehakt of corned beef en ga zo maar door. Herderspastei heeft zijn oorsprong uit de kolonialistische tijdperk toen Brittanniregeerde in de Kaapprovincie. Ze maakte de zogenaamde Sheperds Pie. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Afrikaans

Alweer zo′n over(n)heerlijke complete maaltijd van onze grootmoeder. Zelfs mijn neefje van 18 maanden vrat er z′n handen bij op ! Heel erg lekker en....eenvoudig. Wie durft ? …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Deze heerlijke ovenschotel heb ik zelf ontwikkeld. Hij heeft alles voor de donkere, koude dagen en zit bomvol gezond en smaak. Het lijkt op sheperds pie, maar ook een beetje op jachtschotel, maar zijn het niet. Bruine bonen, spek, mager rundergehakt, paprika, tomaat, uien, prei en paddenstoelen. Onder het dakje aardappelpuree gegratineerd met kaas vormen alle ingrediënten samen een ware smaakexplosie. Hij is niet alleen lekker, maar ook erg gezond! Mmmm Smullen in de herfst en in de winter. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees
Top