1. Home
  2. Community
  3. diaantje64
  4. Kookboek Bijgerechten
Kookboek "Bijgerechten"

Een beetje van dit en een beetje van dat, zo ontstonden deze heerlijk gekruide sperziebonen. Zo lekker bij mijn recept van de rendang. De link staat onderaan bij "leuke tips". …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Aubergine (ong. 500g) 1 tl komijn zaad (geroosterd) 1 grote ui, gehakt 1 el fijngesneden gember 1 el mosterdzaad 1 el gehakte knoflook 3 groene chili peters, fijngehakt zout naar smaak wat fijngehakte koriander (of poeder) olijfolie om in te bakken  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indiaas

Een eenvoudig te bereiden bijgerecht/groentegerecht met een chique uitstraling …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit recept voor deze heerlijke en supersnelle andijvie kreeg ik ooit van iemand die samen met ons op een camping stond. Het recept is bij ons echt favoriet. Ook iedereen die beweert niet van andijvie te houden moet dit proberen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Thaise zoetzure komkommersalade die direct klaar is en waar je niet op hoef te wachten tot de zure smaak is doorgetrokken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Lekker als snack, als groente over een salade of als hoofdgroente bij vlees of vis. Superlekker en heel gemakkelijk; zowel buiten als binnen te bereiden. …  Lees verder »

Dit is werkelijk super lekker, bij ons worden de sperziebonen eigenlijk nog maar alleen op deze wijze gegeten. Komt vooral door het heerlijke pittig-zoet sausje. en verder is het een heel eenvoudig recept wat ook nog eens heel snel klaar is! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

8 kleine struikjes witlof*zout*150 gram blauwschimmelkaas(rocquefort,gorgonzola,danishblue)*16 plakjes ontbijtspek*1 el olie* …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Doe eens iets anders met bloemkool. De heerlijk zomerse smaak zal je verrassen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Sperziebonen met gedroogde tomaat en spekjes. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dit zijn heerlijke hartige courgette pannekoekjes. je kunt het eten als vleesvervanger bij een maaltijd, maar ook lekker als lunch of als voorgerechtje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Eenvoudige Ratatouille. Makkelijk te bereiden en heerlijk om te eten! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

EenĀ  volledig veganistisch groentegerecht die goed bij rijst passen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Witlof met ham en perzik in een kruidig sausje. Het is snel klaar en zeker niet moeilijk. …  Lees verder »

1 kg rauwe rode bietjes 7 dl tafelazijn 160 gr suiker 5 hele kruidnagels stukje mieriekswortel …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Scandinavisch

3 aubergines - 4 eetlepels yoghurt - 2 eetlepels tahin sesampasta - 1 teentje knoflook gekneusd - 1 theelepel zout - sap van 1-2 citroenen - 1 eetlepel gehakte verse bladpeterselie -  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Arabisch

Zo zijn de meeste Indonische recepten niet moeilijk om zelf te maken als je maar weet hoe. Het is bovendien ook veel leuker om alles wat je kunt zelf te maken, smaken doet et bovendien ook vele malen beter. Dit recept komt ook van een andere site en is weer zo als altijd wat aangepast aan onze smaak. Het loonde echt de moeite en was zeker geen gewoon hollands potje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Sommige recepten zijn zo eenvoudig, simpel en snel gemaakt. Veel lekkerder dan uit de winkel en zonder kunstmatige toevoegingen dat als je ze een keer gemaakt hebt ze zeker niet meer wilt of hoeft te kopen. Dit recept vond ik ook op 'n internet site en het was echt heerlijk nog beter dan van de chinees op de hoek. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch
Top