1. Home
  2. Community
  3. diaantje64
  4. Kookboek Aardappels / Krieltjes 1
Kookboek "Aardappels / Krieltjes 1"

Roseval aardappels hebben een rode schil en zijn roze dooraderd. Kan natuurlijk ook met een andere vastkokende aardappel! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Het klinkt zo simpel maar O O O wat kreeg ik hier veel positieve reacties op bij ons kookavondje. Iedereen wilde het gerecht hebben. Ik ga het voor kerst ook weer maken. Ik heb het gerecht ingestuurd naar de Jumbo receptenwedstrijd in Oirschot en daar behoorde ik tot de 20 winaars. Ik kwam zelfs in het Kookboek van Jumbo Oirschot (http://www.jumboedwardhamers.nl/kookmap/recepten). …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Zoete gepofte aardappel uit Amerika.De zoete aardappel, of de sweet patato, is een aan de buitenkant rode aardappel en aan de binnenkant oranje aardappel. Het is een typisch Amerikaans gerecht. De aardappel is bij speciaalzaken te verkrijgen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

Een verrukkelijk aardappelgerecht. Past ook prima in de lichte keuken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Dit recept vond ik in een oud kookboekje van mijn schoonmoeder!! Het smaakt echt heerlijk en kan dienen als tapashapje of als bijgerecht bij vlees. …  Lees verder »

2 bollen knoflook (ca. 30 teentjes), 4 el boter, 2 el bloem, 2,5 dl kokende melk, peper en zout. 1,5 kg aardappelen, 4 el zachte boter, 4 el room, 4 el gehakte peterselie. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

De allerlekkerste manier om aardappelen klaar te maken. Ontzettend gezond ook nog. Wel even overslaan als je wilt afslanken. …  Lees verder »

Patates me skortho. Als je eenmaal deze aardappelen - met citroensap en oregano - hebt gemaakt, maak je ze nooit meer op een andere manier …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

Wie kent ze niet? …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Snelle pofaardappel Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

1 pakje aardappelpuree naturel en maken volgens gebruiksaawijzig of aardappelen zelf koken, stampen met melk en boter. Roer onderstaande ingredienten door de puree: Aardappelpuree met ei en ham . 1 rauw ei . 50 gr gesnipperde achterham 1/2 theelepel oregano Lekker met veldsla Aardappelpuree met tomaat en walnoten . 2 tomaten in stukjes . 50 gr gehakte walnoten . 1/4 theelepel basilicum Lekker met bloemkool Aardappelpuree met gember en amandelen . 2 gesnipperde gemberblokjes . 50 gr gehakte amandelen . 1 theelepel kerriepoeder Lekker met venkel Aardappelpuree met ui en spek 1/2 fijngesnipperde ui . 50 gr uitgebakken spekblokjes . 1/8 theelepel gedroogde bieslook Lekker met andijvie Aardappelpuree met kaas en mosterd . 2 eetlepels geraspte oude kaas . 1/2 eetlepel grove mosterd . 1 takje fijngeknipte peterselie Lekker met spruitjes Aardappelpuree met paprika en zure room . 2 eetlepels fijngesnipperde rode paprika . 3 eetlepels zure room . 1/4 theelepel paprikapoeder Lekker met champignons Aardappelpuree met knoflook en augurk . 1 uitgeperst teentje knoflook . 1 eetlepel gegruite uitjes . 1 fijngesnipperde augurk Lekker met rode bieten Aardappelpuree met ananas en rozijnen . 1 schijf ananas in stukjes . 1,5 eetlepel rozijnen . 1/4 theelepel kaneel Lekker met rode kool  …  Lees verder »

Een vegetarische hoofdgerecht of als bijgerecht bij een Indiase rijsttafel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Lekker en origineel tapasgerecht: de enige echt PATATAS BRAVAS! Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Er gaat toch niets boven een zelfgemaakt aardappel-kroketje …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch
Top