Verrukkelijk! Maak ik vaak als er gasten zijn. Met dank aan Marianne.... … Lees verder »
- 60-120 min.
- Turks
Verrukkelijk! Maak ik vaak als er gasten zijn. Met dank aan Marianne.... … Lees verder »
Misschien het meest bekende Mexicaanse recept (genaamd Chimichanga - bron "cooking with spices), deze wrap tortilla`s zijn gevuld met pittig rundvlees, bedekt met pittige kaassaus en kan geserveerd worden met de traditionele guacomole met erbij wat groene paprika`s en tomaten. (Ik heb een recept van guacomole in "mijn kookboek" het is van "suzanneskitchen" en heet "de allerverrukkelijkste guacomole"). Hier is de link naar dit recept. Allerverrukkelijkste-guacomole … Lees verder »
Ja, dan komt je zoon thuis te eten op een Zondag avond en breng hij wortels met karakter mee uit de moestuinen van Poptaslot En wat maakt jij dan van deze lekkere wortelen die zoet zijn en rijk in smaak. Jij maakt dan een "maak de koelkast, diepvries en voorraadkast leeg gehakt groentepastei". Heel lekker! … Lees verder »
De lekkerste slavinken die ik ooit heb gegeten ! Dit komt puur door de kruiderij, maak je eigen slavinken en heel snel klaar ! … Lees verder »
Heerlijk mals bij de borrel met ajvar, tzatziki of feta dip (staan op mijn pagina), maar ook zo natuurlijk met een beetje bonte salade voor de kleur. … Lees verder »
Prive-recept, gekregen van de kok van een klein restaurantje in Quarzazate in Marokko. Pittig en erg lekker, authentiek Marokkaans … Lees verder »
Deze superlekkere mousaka kun je heel goed een dag van te voren te maken. Is misschien nog wel lekkerder, omdat hij dan kan "rijpen". Dus een prima gerecht voor als je eters krijgt. Een uur voor de maaltijd kan hij dan gebakken worden in de oven. … Lees verder »
Na een feest zoals met Nieuwjaar, heb ik altijd veel groenten over en dan verzin ik een recept al gaande tijdens koken. Wat heb ik, en hoe combineer ik deze ingrediënten is de hoofd vraag en de antwoord proeft je in de pan. … Lees verder »
250 gram champignons - 150 gram wortel - 150 gram andijvie - 4 tomaten - 350 gram niet gekruid gehakt - 1 zakje Knorr mix voor Hollandse gehaktschotel - 8 tacoschelpen - 75 gram geraspte kaas - 2 eetlepels gehakte lente-uitjes … Lees verder »
Makkelijk en lekker ovengerecht voor de zaterdag; beetje voorbereiding en de oven doet de rest. … Lees verder »
Lekker pittig pistoletje gevuld met gekruid gehakt. Jonge kinderen hebben aan 1 pistoletje genoeg. Zeker als er ook nog wat losse gehakt naast ligt. Probeer het eens met een plakje kaas erboven op. … Lees verder »
2 el. olijfolie 1 rode ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook, gehakt 25 gr. pijnboompitten 500 gr. rundergehakt 1 el. gehaktkruiden mespunt kaneel 50 gr. blanke rozijnen, geweld in warm water 1 handje koriander, fijngehakt zout, peper 8 pistoletjes … Lees verder »
Een lekkere borrelhap.Hoeveelheid is voor 40 saucijzenbroodjes. Vanzelfsprekend kan je het recept door 2 of drie delen,ligt er aan hoeveel gasten je krijgt! … Lees verder »
? snufje peper (versgemalen) ? snufje zout ? 1 ei ? 1 deciliter mayonaise ? 1 eetlepel bieslook (verse, fijngehakt) ? 1 kleine ui (fijngehakt) ? 1/2 deciliter zure room ? 1/2 eetlepel munt (verse, fijngehakt) ? 1/2 eetlepel peterselie (verse, fijngehakt) ? 3 eetlepels bloem ? 500 g gehakt … Lees verder »
Doe het gehakt in een kom en mix er het ei en de Italiaanse gehaktkruiden door. Eventueel iets steviger maken door wat paneermeel te gebruiken. Draai er vervolgens mooie kleine balletjes van. Snipper een ui en pers de 2 knoflookteentjes en bak deze glazig in wat olijfolie. Voeg vervolgens de gehakt balletjes bij en braad deze mooi bruin en gaar. Zet ondertussen een flinke pan water op, breng deze aan de kook en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Voeg, aan de inmiddels gare gehaktballetjes, de gepelde tomaten en de tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar. Breng het weer aan de kook en zet het vuur dan laag. Voeg dan de 2 theelepels bruine suiker toe en de creme fraiche en roer het goed door elkaar. Als de pasta gaar is voeg je de vers gesneden basilicum toe aan de saus. Doe dit pas op het laatst. Giet de pasta af en doe er wat saus bij zodat de pasta niet gaat plakken. Eet smakelijk! Jos … Lees verder »
500 gr gehakt half om half ? 75 gr gekookte aardappelen (fijn geprakt) ? 1 klein eitje ? 1 theelepel keukenzout ? 1 mespunt peper ? 1 mespunt nootmuskaat ? 1 mespunt foelie ? bloem. … Lees verder »
Stukje Turks brood en smullen maar … Lees verder »
In de Arabische keuken(s) zijn honderden recepten met aubergine. maar de meest voorkomende is toch wel de gevulde aubergine. De zachte smaak van het vruchtvlees combineert met de meest uiteenlopende kruiderijen en andere ingredienten. Eet hier rijst bij of warm turks brood. … Lees verder »
Eigenlijk houd ik niet zo van aubergine, maar in deze taart is de combinatie aubergine met rozijnen en verse prei een gouden keus. … Lees verder »
Na een oproepje is dit na lang experimenten de allerlekkerste samenstelling (zonder rauwe eieren!). Ik heb gezien dat later velen mijn recept letterlijk hebben gekopieerd! Een extra compliment zullen we maar zeggen!!! … Lees verder »